Зміст
Рибний суп вважається дієтичним, що підходить для людей, які дотримуються правильного харчування і стежать за своєю вагою. Енергетична цінність бульйону становить не більше 60 ккал, але калорійність готового страви залежить від складу інгредієнтів. Так, рибний суп з картоплею і крупою буде більш поживним, ніж прозорий бульйон з цибулею і спеціями.
Риба — один з найважливіших компонентів здорового харчування. Вуха ідеально підходить для тих, хто піклується про своє здоров’я. Ароматний бульйон містить цінні жири, вітаміни і мінерали: фосфор, йод, магній і інші, багатий білком. Легкі рибні супчики можна навіть у період відновлення після операцій та травм. З обережністю варто вживати рибу людям із захворюваннями нирок, печінки і серцево-судинної системи.
Юшка по-фінськи з сиром — дуже апетитне і поживне блюдо. Насичений рибний бульйон чудово гармонує з ніжним вершковим смаком сиру. Щоб супчик вийшов наваристим, не забувайте використовувати супові набори (хвости, плавники, голови). А ось спецій багато не треба — це переб’є смак риби. Для приготування фінської супу і юшки з помідорами цілком достатньо чорного перцю горошком і лаврового листа. Деякі господині додають у вуха трохи насіння фенхелю.
Рибні супи — саме правильне рішення для здорового харчування, оскільки відварні сьомга, лосось або форель набагато корисніше, ніж смажені. Зазначимо, що класичні рецепти юшки не передбачають використання круп — тільки овочі, які варяться до повної готовності в ароматному рибному бульйоні. Такі страви ідеально підходять котрі худнуть.
Рецепт 1. Юшка по-фінськи з сиром
Інгредієнти:
- 1 суповий набір (голова і хвіст великого лосося);
- 3 картоплини;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 1 плавлений сирок типу Хохланд;
- 1 лавровий лист;
- 50 г вершкового масла;
- сіль, перець — за смаком;
- свіжа зелень для подачі.
Приготування покроково
Рецепт 2. Юшка з сьомги з помідорами
Інгредієнти:
- 1 стейк сьомги, близько 300 м;
- 2 картоплини;
- 2 великих свіжих томата;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 1 лавровий лист;
- сіль, перець горошком — за смаком;
- свіжа зелень для подачі.