Випічка може бути корисною, якщо вона зроблена своїми руками з правильних продуктів. Кекс з геркулесом і яблуками ідеально підійде тим, кому набридла вівсянка, а снідати потрібно обов’язково. Кекс можна також спекти в одній великій формі або в декількох маленьких.
Подавати випічку можна з цукровою пудрою, корицею, свіжими ягодами, горіхами, цукатами, сухофруктами та іншими топпінг на вибір. Виходить дивно смачно і корисно. Час приготування — близько півтора годин з випіканням. Рівень — новачок.
Випічка з вівсяних пластівців дуже корисна. Вона відрізняється від традиційної, з пшеничного борошна, і має дуже оригінальний смак. Вівсяні пластівці або борошно містять величезну кількість клітковини, швидко засвоюються і підходять для найрізноманітнішої випічки.
Вівсянка і борошно з неї містять вітаміни груп В, Е і РР, кальцій, фосфор, магній, мідь, залізо. Калорійність — 369 калорій на 100 р. БЖУ— 13 / 7 / 64. Але, незважаючи на високу калорійність, продукт все одно вважається дієтичним.
Вівсяна випічка — дуже простий, смачний і доступний десерт. Один з кращих рецептів — кекс або шарлотка з вівсяних пластівців з яблуком або грушею (залежно від обраної форми для запікання). Візьміть з отвором посередині — буде кекс. Цільну — шарлотка. Також можна використовувати порційні форми — вийдуть мафіни або міні-кекси з геркулесу. Їх можна взяти з собою в дорогу або на роботу, щоб ситно перекусити протягом дня.
Рецепт кексу з вівсяних пластівців: інгредієнти і спосіб приготування
Для приготування ароматної дієтичної випічки нам буде потрібно:
- 1 стакан вівсяних пластівців (НЕ швидкого приготування);
- 1 склянку маложирного кефіру;
- 2 яблука або 2 груші;
- 1 яйце;
- 100 г вівсяної, рисової або цільнозерновий борошна;
- 3 столових ложки цукру або підсолоджувач еквівалентно (стевія в 10 разів солодше цукру);
- сіль і розпушувач за смаком;
- 2 столових ложки рослинного масла;
- трохи масла і манка для присипки форми;
- для смаку можна додати в тісто трохи кориці і ваніліну, але не обов’язково.
Рецепт покроково
Цей рецепт теж дозволяє імпровізувати: замість яблук і груш у тісто можна додати сухофрукти, мак, цукати або горішки. Таку випічку вже не можна буде назвати шарлотки, але смак її буде дивовижний.