Зміст
Переможниця «Фабрики зірок», співачка Саті Казанова приваблює не тільки видатними вокальними даними, але і ефектною зовнішністю. При погляді на її витончений силует і точені лінії тіла нікому і в голову не прийде, що в юності дівчина вважала себе повною і боролася із зайвою вагою усіма можливими способами.
Кращий раціон
Зараз Саті перебуває в гармонії з собою і навколишнім світом, зберігаючи стабільний вага 53 кг при зростанні 166 див. Але так було не завжди. У шкільні роки майбутня зірка відчувала на собі одну дієту за одною, намагаючись досягти досконалості. Варто було кому-небудь пожартувати, назвавши її пампушкою, — дівчина практично відмовлялася їсти. Одного разу, після тривалого сидіння на яблуках з огірками виснажена Саті ледь не потрапила в лікарню.
У 2005 році дівчина зайнялася йогою і зацікавилася аюрведою. Древнеиндийское вчення про життя послужило основою організації харчування. Співачка зрозуміла, що їй близькі принципи вегетаріанства, тонкі природні закони збереження та перетворення енергії. З тих пір раціон Саті становить особливим чином, включаючи в нього лише рослинні і молочні продукти. А влітку стає веганкой, вживаючи тільки фрукти, овочі і злаки.
М’яса, риби та яєць артистка не вживає зовсім, воліючи їм кисломолочні напої, сир і м’які сири. Картопля, горіхи, бобові, банани, мед містить в меню періодично, в помірній кількості з-за високого глікемічного індексу і великий калорійності. Готувати намагається як можна простіше, схиляється в бік сироїдіння. Каші не варить, а запарює крупу окропом. Овочі гасить аль-денте — так, щоб вони зберігали деяку твердість і похрускували. Сушені або вимочені продукти воліє термічно обробленим. До приготування їжі підходить з усією серйозністю, ніколи не робить це в поспіху.
Принципи харчування
Щоб не повніти, залишатися свіжою і молодий, Саті завжди слід правил:
- Вживає вранці бобові, горіхи або насіння: сочевицю, соняшник. Регулярно доповнює їх сиром тофу, зеленими овочами.
- Ближче до середини дня готує бурий рис, кашу з кіноа або гречки, булгур. Вживає фрукти, коренеплоди.
- Увечері вечеряє овочевими салатами.
Перерви між прийомами їжі Саті витримує суворо: їсть кожні 4 години, уникає звички попоїсти. Великі значення надає головному аюрведичній принципом: гармонії 6 смаків. Щодня вживає солодкі, солоні, гіркі, кислі, в’яжучі та гострі продукти. Це позбавляє від відчуття незавершеності і тяги до шкідливої важкої їжі. Використовує багато спецій: куркуму, запашний чорний перець, зіру, чилі й інші.
Щоб нічого не упустити, часто робить смузі з різних плодів і трав. Вони часто замінюють співачці традиційні салати і звичні супи. Улюблені поєднання:
- персики, абрикоси, кавун;
- диня, м’ята, шпинат;
- ягоди, кокосове молоко.
Замість кондитерських виробів співачка іноді ласує фініками, чорносливом, свіжими ягодами, печеним бататом. Завжди дотримується норму жирів, вживаючи різні види рослинних олій: оливкова, лляна, мигдальне, конопляне, кокосове. У добу — близько 40 р.
Від кави Саті відмовитися не змогла, але п’є його не з молоком, а з гвоздикою або кардамоном. І обов’язково без цукру. Спеції насичують напій тонкими ароматами, прискорюють обмін речовин.
Зразкове меню
Їсть Саті завжди не поспішаючи. Після пробудження обмежує себе склянкою теплої води, даючи організму як слід прокинутися.
Таке меню не дає поправитися, але зберігає відмінний настрій. Однак раціон — не єдиний спосіб збереження гарної фігури. Саті багато рухається, займається лікувальною і бойової йогою, довго гуляє. Гармонізація власного тіла і свідомості, на її думку, — найважливіша мета, до якої повинен прагнути кожен.