З плавленого сиру, ароматною петрушки і креветок можна приготувати дуже ситний суп, який рекомендується подавати з грінками. Блюдо виходить легким і дуже смачним, пікантним. Можна подати навіть на святкову вечерю або обід. Оцінять і домочадці, і гості.
Креветочні м’ясо ідеально підходить для дієтхарчування. Морепродукти добре насичують, при цьому засвоюються і перетравлюються в рази швидше, ніж червоне і навіть біле м’ясо. Також відомо, що м’ясо креветок володіє найменшою калорійністю. Відварений морський делікатес у чистому вигляді має енергетичну цінність не більше 95 ккал на 100 грамів. Креветки також можна смажити, запікати і навіть маринувати і солити. І, звичайно, використовувати в якості інгредієнта для супу і великої кількості других страв. З креветками роблять паелью, плов з морепродуктів, салати. Наприклад, такий салат. Калорійність злегка обсмажених креветок (без панірування) — близько 115 ккал на 100 грамів.
У креветці збалансовано все — від вітамінів до мінералів. Продукт містить велику кількість легкозасвоюваного білка і незамінних амінокислот, йоду, заліза, фосфору, кальцію, калію, кобальту, цинку, ретинолу, тіаміну, токоферолу, рибофлавіну, фолієвої кислоти, вітамінів А, Д, З, Е, Ст.
Креветочні м’ясо важливо для приросту м’язів і вироблення колагену, а наявність кислот Омега-3 запобігає розвитку багатьох захворювань, зміцнює кістки, кровоносну, серцево-судинну та імунну системи. Єдиний недолік продукту — висока ціна. Креветки хорошої якості з мінімальною кількістю глазурі коштують дорого. Ще дорожче королівські. Для супу можна взяти ті, що подешевше, але з королівськими будь-яку страву буде смачніше.
Інгредієнти
Нам знадобляться:
- подрібнена кучерява петрушка свіжа (38 м);
- питна вода (1,5 літра);
- сир плавлений охолоджений (560 м);
- креветки очищені (430 р);
- грінки з пшеничного хліба для подачі (за смаком);
- тонкомолота морська сіль (за смаком);
- бульби картоплі (460 м);
- топлене масло для смаження (за смаком);
- морква (320 м).
Топлене масло можна замінити жирним вершковим хорошої якості. Як вибрати вершкове масло, приготоване за Гостом, розповість ця стаття. Замість кучерявою можна взяти звичайну городню петрушку — на смакові якості це не надто вплине.
Рецепт покроково
В товстостінну каструлю влити питну воду, прогрівати її на помірному вогні кілька хвилин, потім довести до кипіння, в цей же час необхідно дрібно натерти плавлений сир. Як тільки вода почне інтенсивно кипіти, насипати в каструлю тертий плавлений сир. Далі почистити і ретельно промити всі овочі, потім нарізати маленькими кубиками картоплю і також надіслати варитися. Потім все перемішати і продовжити процес варіння ще п’ятнадцять хвилин на помірному вогні.
Дрібно натерти моркву, обсмажити її до м’якості в топленому маслі на сковороді, потім відправити в каструлю з киплячим сирним супом, за смаком насипати сіль, все перемішати ще раз.
Додати в каструлю креветки і продовжити варіння сирного супу ще шість хвилин, потім насипати рубану петрушку. Прибрати каструлю з плити, залишити суп під кришкою приблизно на вісім хвилин, потім подавати його з теплими грінками.
Креветки необхідні організму в період схуднення і зниження ваги, для зміцнення кісток, м’язів і зв’язок, при імунодефіциті і ослабленому імунітеті, в літньому віці.
Проте варто пам’ятати, що креветочні м’ясо є небажаним продуктом при підвищеній кислотності шлунка та інших проблем з ШКТ, при індивідуальній непереносимості білка морепродуктів, алергії.
З обережністю в період вагітності і годування (необхідна консультація лікаря), при підвищеному холестерин.