Зміст
Дієтологи давно говорять про важливість та користь сніданку, тим не менш, багато хто досі нехтують цією радою. Причини у всіх різні: хтось хоче подовше поніжитися в ліжку, а у кого-то не вистачає часу на приготування.
І для тих, і для інших існують рецепти сніданків, які можна підготувати з вечора, щоб не витрачати дорогоцінні хвилини з ранку.
Вівсяна каша
Нам знадобиться:
3-4 ст. л. вівсяної крупи;
200 мл холодної води;
яблука, ягоди, сухофрукти за смаком;
горіхи.
Як готувати:
В банку з кришкою, засипати вівсяну крупу, фрукти і сухофрукти, порізавши на шматочки середньої величини. Додати горіхи, перемішати. Отриману суміш залити прохолодною водою, закрити кришкою і залишити на ніч при кімнатній температурі.
Вівсяний коктейль
Нам знадобиться:
3-4 ст. л. вівсяної крупи;
200 мл холодної води;
1 ст. ложка меду;
горіхи за смаком.
Як готувати:
Вівсяну крупу і горіхи подрібнити в міксері до мукообразного стану і висипати в банку. Отриманий порошок залити чистою холодною водою, додати мед і ретельно перемішати. Після закрити кришкою і залишити на ніч при кімнатній температурі.
Зелений смузі
Нам знадобиться:
1 банан;
1 ківі;
пучок шпинату.
Як готувати:
Очищені від шкірки банани і ківі порізати на шматочки, листя шпинату помити і просушити. Всі інгредієнти покласти в блендер і перемішати до однорідного стану. Отриману масу зберігати в холодильнику.
Гречані кекси з чорницею
Нам знадобиться:
250 гр. гречаної крупи;
400 мл йогурту або кефіру;
1 куряче яйце;
0,5 ч. л. розпушувача для тіста;
1 склянка чорниці;
100 гр. тростинового цукру;
сіль за смаком;
20 мл. рослинного масла.
Як готувати:
Перемолоти гречану крупу в борошно за допомогою кавомолки, кухонного комбайна або блендера. Також можна купити готову.
Розігріти духовку до 180 °C. Кефір, яйце і цукор ретельно перемішати в глибокій посуді. Додати сіль, розпушувач, борошно всипати частинами. Має вийти тісто сметаноподібної консистенції. Всипати чорницю.
Формочки змастити маслом, залити в них тісто і відправити в духовку. Через 20 хвилин перевірити готовність зубочисткою. Готові кекси викласти на паперову серветку, щоб вбрався зайвий жир. Накрити бавовняним або лляним рушником і залишити до ранку.
Гречаний пудинг
Нам знадобиться:
0,5 склянки гречаної крупи;
1 стакан води;
0,5 склянки йогурту;
1 стакан малини.
Як готувати:
У каструлю висипати гречану крупу, попередньо промиту, і залити її водою. Варити на повільному вогні, поки вся вода не википить. Потім остудити, залити йогуртом, додати малину, перемолоти до однорідного стану в блендері, розлити по формах і поставити в холодильник до ранку. Замість малини можна взяти будь-які інші ягоди.
Фритата з овочів
Нам знадобиться:
4 курячих яйця;
2 середніх картоплі
100-200 гр. спаржі;
зелень;
сіль і спеції за смаком;
50 гр. рослинного масла.
Як готувати:
Картоплю натерти на дрібній тертці і віджати сік, спаржу і зелень дрібно порубати. В окремій мисці збити яйця з сіллю і спеціями. Всі інгредієнти перемішати, деко змастити олією.
Отриману суміш вилити на деко, рівномірно розрівнюючи. Поставити в розігріту до 180 °C духовку і випікати 30-35 хвилин до повної готовності. Після остудити і прибрати до ранку у прохолодне місце.
Бутерброди з яйцем
Нам знадобиться:
хліб для тостів (за кількістю осіб);
курячі яйця;
шинка;
зелень;
сіль за смаком;
рослинне масло.
Як готувати:
Яйця з сіллю злегка збити віночком, шинку нарізати дрібними кубиками і висипати в яєчну суміш. Взяти хліб для тостів і вирізати м’якоть з середини так, щоб залишилася рамка з скоринки. Квадратний шматок м’якушки відкласти, він знадобиться пізніше.
У сковороду налити трохи олії, нагріти і викласти туди рамки з хліба. У порожній квадрат налити яєчно-ветчинную суміш, прикрити квадратом м’якушки і закрити щільною кришкою сковороду.
Смажити на середньому вогні, поки яйце не схопиться. Потім бутерброди обережно перевернути і підсмажити з іншого боку до рум’яної скоринки. Зберігати в холодильнику, а вранці із задоволенням з’їсти.
Готуємо сніданок з вечора — це дуже смачно і просто, спробуйте! Тепер вранці можна поспати або зробити зарядку.