7 сніданків, приготованих з вечора

2441


Зміст

  • Вівсяна каша
  • Вівсяний коктейль
  • Зелений смузі
  • Гречані кекси з чорницею
  • Гречаний пудинг
  • Фритата з овочів
  • Бутерброди з яйцем
  • Дієтологи давно говорять про важливість та користь сніданку, тим не менш, багато хто досі нехтують цією радою. Причини у всіх різні: хтось хоче подовше поніжитися в ліжку, а у кого-то не вистачає часу на приготування.

    І для тих, і для інших існують рецепти сніданків, які можна підготувати з вечора, щоб не витрачати дорогоцінні хвилини з ранку.

    7 сніданків, приготованих з вечора

    Вівсяна каша

    Нам знадобиться:

    3-4 ст. л. вівсяної крупи;
    200 мл холодної води;
    яблука, ягоди, сухофрукти за смаком;
    горіхи.

    Як готувати:

    В банку з кришкою, засипати вівсяну крупу, фрукти і сухофрукти, порізавши на шматочки середньої величини. Додати горіхи, перемішати. Отриману суміш залити прохолодною водою, закрити кришкою і залишити на ніч при кімнатній температурі.

    7 сніданків, приготованих з вечора

    Вівсяний коктейль

    Нам знадобиться:

    3-4 ст. л. вівсяної крупи;
    200 мл холодної води;
    1 ст. ложка меду;
    горіхи за смаком.

    Як готувати:

    Вівсяну крупу і горіхи подрібнити в міксері до мукообразного стану і висипати в банку. Отриманий порошок залити чистою холодною водою, додати мед і ретельно перемішати. Після закрити кришкою і залишити на ніч при кімнатній температурі.

    7 сніданків, приготованих з вечора

    Зелений смузі

    Нам знадобиться:

    1 банан;
    1 ківі;
    пучок шпинату.

    Як готувати:

    Очищені від шкірки банани і ківі порізати на шматочки, листя шпинату помити і просушити. Всі інгредієнти покласти в блендер і перемішати до однорідного стану. Отриману масу зберігати в холодильнику.

    7 сніданків, приготованих з вечора

    Гречані кекси з чорницею

    Нам знадобиться:

    250 гр. гречаної крупи;
    400 мл йогурту або кефіру;
    1 куряче яйце;
    0,5 ч. л. розпушувача для тіста;
    1 склянка чорниці;
    100 гр. тростинового цукру;
    сіль за смаком;
    20 мл. рослинного масла.

    Як готувати:

    Перемолоти гречану крупу в борошно за допомогою кавомолки, кухонного комбайна або блендера. Також можна купити готову.

    Розігріти духовку до 180 °C. Кефір, яйце і цукор ретельно перемішати в глибокій посуді. Додати сіль, розпушувач, борошно всипати частинами. Має вийти тісто сметаноподібної консистенції. Всипати чорницю.

    Формочки змастити маслом, залити в них тісто і відправити в духовку. Через 20 хвилин перевірити готовність зубочисткою. Готові кекси викласти на паперову серветку, щоб вбрався зайвий жир. Накрити бавовняним або лляним рушником і залишити до ранку.

    7 сніданків, приготованих з вечора

    Гречаний пудинг

    Нам знадобиться:

    0,5 склянки гречаної крупи;
    1 стакан води;
    0,5 склянки йогурту;
    1 стакан малини.

    Як готувати:

    У каструлю висипати гречану крупу, попередньо промиту, і залити її водою. Варити на повільному вогні, поки вся вода не википить. Потім остудити, залити йогуртом, додати малину, перемолоти до однорідного стану в блендері, розлити по формах і поставити в холодильник до ранку. Замість малини можна взяти будь-які інші ягоди.

    7 сніданків, приготованих з вечора

    Фритата з овочів

    Нам знадобиться:

    4 курячих яйця;
    2 середніх картоплі
    100-200 гр. спаржі;
    зелень;
    сіль і спеції за смаком;
    50 гр. рослинного масла.

    Як готувати:

    Картоплю натерти на дрібній тертці і віджати сік, спаржу і зелень дрібно порубати. В окремій мисці збити яйця з сіллю і спеціями. Всі інгредієнти перемішати, деко змастити олією.

    Отриману суміш вилити на деко, рівномірно розрівнюючи. Поставити в розігріту до 180 °C духовку і випікати 30-35 хвилин до повної готовності. Після остудити і прибрати до ранку у прохолодне місце.

    7 сніданків, приготованих з вечора

    Бутерброди з яйцем

    Нам знадобиться:

    хліб для тостів (за кількістю осіб);
    курячі яйця;
    шинка;
    зелень;
    сіль за смаком;
    рослинне масло.

    Як готувати:

    Яйця з сіллю злегка збити віночком, шинку нарізати дрібними кубиками і висипати в яєчну суміш. Взяти хліб для тостів і вирізати м’якоть з середини так, щоб залишилася рамка з скоринки. Квадратний шматок м’якушки відкласти, він знадобиться пізніше.

    У сковороду налити трохи олії, нагріти і викласти туди рамки з хліба. У порожній квадрат налити яєчно-ветчинную суміш, прикрити квадратом м’якушки і закрити щільною кришкою сковороду.

    Смажити на середньому вогні, поки яйце не схопиться. Потім бутерброди обережно перевернути і підсмажити з іншого боку до рум’яної скоринки. Зберігати в холодильнику, а вранці із задоволенням з’їсти.

    Готуємо сніданок з вечора — це дуже смачно і просто, спробуйте! Тепер вранці можна поспати або зробити зарядку.