Препарати, що застосовуються в гінекології

3072

Як використовувати гінекологічні препарати?

Інтимне здоров’я дуже важливо-воно підтримується спеціалізованими препаратами. Пацієнтам, однак, часто соромно задавати питання про застосування вагінальних ліків в кабінеті лікаря або в аптеці. Що варто знати про використання гінекологічних препаратів? За докладнішою інформацією рекомендуємо перейти за посиланням https://citruspharm.com.ua/akusherstvo-i-ginekologiya

Які види ліків можна застосовувати для піхви?
Найбільш популярною формою ліків для вагінального введення є глобули (також відомі як свічки). Проте, вагінальні таблетки, капсули, гелі, креми, піни, вкладиші та іригації (полоскання) також існують.

Коли рекомендується препарати для гінекології?


Вагінальні препарати найчастіше використовуються для досягнення місцевого ефекту – для лікування і профілактики інтимних інфекцій, а також для зволожуючого або регенеруючого ефекту. Однак в даний час цей шлях введення може бути альтернативою таблеткам і ін’єкціям – вагінальний епітелій є хорошим місцем для всмоктування ліків в кров, яка не обтяжує травну систему. Ось чому цей метод введення використовується в гормонозаместительной терапії, контрацепції або лікуванні безпліддя .

Як безпечно видалити вагінальний препарат з упаковки?
Безпосередньо перед використанням частина препарату повинна бути витягнута з зовнішньої упаковки відповідно до інформації в брошурі. У разі таблеток або капсул їх, як правило, слід видавлювати з блістера, а глобулу видаляти, розриваючи зовнішню пластикову або алюмінієву оболонку – більшість продуктів мають кінчики з обрізаним верхом, які слід правильно витягати.

Як правильно застосовувати вагінальний препарат?


Після сечовипускання і миття навколо вульви і рук вагінальний препарат у формі свічки або таблетки слід вводити пальцем (переважно безіменним пальцем) глибоко в піхву. Слідкуйте за занадто довгими нігтями-вони можуть викликати легкі травми і ускладнити нанесення.

Для багатьох жінок найбільш зручною є напівлежачи поза зі злегка скрученими ногами. Для деяких зручніше робити це в тому ж положенні, що і при введенні тампона (сидячи в туалеті або стоячи з піднятою і підтримуваної ногою). Після нанесення знову вимийте руки.

Деякі тверді вагінальні препарати ( наприклад, вагінальні таблетки Metronidazol Polpharma) можуть бути злегка зволожені водою, щоб полегшити їх застосування або якщо пацієнт відчуває сухе піхву. Для деяких продуктів (наприклад, кульок бетадину) це навіть рекомендується і призначене для забезпечення правильного розчинення активної речовини і запобігання місцевого роздратування.

Для вагінальних кремів, мазей або гелів використовуйте градуйований аплікатор. Деякі продукти доступні в готових одноразових порціях(наприклад, Abiofem або Medivag гель).

Чи можна використовувати два вагінальних препарату одночасно?


Не рекомендується використовувати більше одного вагінального препарату одночасно як частину самолікування. Зокрема, може бути несприятливо комбінувати гінекологічні пробіотики (наприклад, лактовагінальні) з деякими речовинами, зазначеними при лікуванні інтимних інфекцій, через їх негативного впливу на життєздатність і зростання корисних бактерій, що містяться в препараті.

Проте, якщо лікар прописав більше одного вагінального препарату за рецептом, рекомендована доза повинна бути ретельно розглянута і рекомендації повинні дотримуватися.

Найбільш поширений сценарій передбачає послідовне використання вагінальних ліків, що означає, що один препарат (наприклад, протиінфекційний) приймається протягом деякого часу, і тільки після його завершення – другий (наприклад, відновлення мікрофлори піхви). Також можна подати заявку на зміну (кожен препарат через день) або приймати обидва препарати в один і той же день, але в різний час (наприклад, вранці і ввечері).

Коли найкраще використовувати вагінальні препарати?


Інтравагінальні препарати-якщо не вказано інше-найкраще використовувати безпосередньо перед сном. Це дає достатній час для роботи ліків і знижує ризик витоку, яка виникає, коли пацієнт стоїть або рухається. Незважаючи на це, білизна або постільна білизна можуть забруднитися, тому під час процедури варто захистити себе за допомогою прокладки .

Чи безпечні вагінальні препарати під час вагітності?
Використання вагінальних препаратів , в тому числі отриманих без рецепта, під час вагітності або при підозрі на вагітність можливо тільки після консультації з лікарем.

Застосування вагінальних препаратів і секс
Під час деяких вагінальних процедур ви повинні припинити займатися сексом. Зокрема , якщо препарат був наказаний для інтимних інфекції , сексуальне утримання не повинно бути збережено до тих пір, відновлення – як правило, рекомендуються протягом усього періоду застосування і протягом декількох днів після її закінчення (наприклад тиждень для Albothyl глобули , що містять polycrezulene , використовуваними в актуальному лікування бактеріального запалення).

Вплив гінекологічних препаратів на фертильність


Використання деяких вагінальних засобів (наприклад, зволожуючих засобів) не вимагає відмови від статевого життя. Якщо він призначений для зачаття дитини, варто відзначити, що гінекологічні препарати можуть ускладнити це. Продукти, що використовуються для піхви, можуть знизити активність сперматозоїдів, тому що вони зазвичай мають оптимальну кислотність, а сперма є лужною. Якщо ви хочете завагітніти, вам слід звернути увагу на інтервал в кілька годин між використанням препарату і статевим актом.

Гінекологічні препарати, які не є протизаплідними засобами, не можна використовувати замість стандартної контрацепції! Вони також не запобігають венеричним (венеричним ) захворюванням .

Лікування артрозу колінного суглоба

12-22-2020

Артрозом, або на гонартроз, колінного суглоба називають патологію, яка виникає внаслідок зношування хрящової тканини і веде до її прогресивного руйнування. Хрящова тканина не здатна до самовідновлення. Артроз належить до числа найбільш поширених захворювань суглобів у дорослих людей, яке активно розвивається з віком. Вторинний артроз може виникнути веаслідок надмірного фізичного навантаження, травм або нестабільності зв’язок. Дізнатися про варіанти лікування цієї хвороби ви зможете за посиланням https://coolaser.clinic/ та пройти курс лікування.

Залежно від стадії хвороби застосовуються різні методи лікування. Тільки хірург може підібрати оптимальне лікування відповідно до патологією і очікуваннями пацієнта.

Медикаментозне лікування
фізіотерапія
ортопедичне обладнання
Консервативна операція на суглобі
заміна суглоба
Тотальне ендопротезування колінного суглоба
Однополюсне ендопротезування колінного суглоба
реконструкція зв’язок
Колінний суглоб має складну будову. Він складається з зв’язок, які забезпечують стабільність коліна —
Бічні зв’язки, а також хрестоподібні (внутрішні) зв’язки. Задня хрестоподібна зв’язка (ЗКС) і передня хрестоподібна зв’язка (ПКС).

Залежно від виду пошкодження і ступеня нестабільності можуть застосовуватися різні методи лікування. З метою відновлення стабільності суглоба і щоб уникнути його передчасного руйнування може знадобитися хірургічне втручання.

У більшості випадків лігаментопластіка (пластика) зв’язок колінного суглоба проводиться методом артроскопії і полягає у відновленні зв’язок шляхом забору сухожиль у пацієнта (аутотрансплантат). Різні сучасні технології, такі як трансплантат з сухожиль підколінних м’язів або All-Inside ( «зворотне свердло»), дозволили істотно скоротити час операції. Хірург підбере для Вас найбільш ефективний метод лікування відповідно до індивідуальних потреб.