Зміст
Метод схуднення на рибному меню досить простий і нешкідливий. В основі раціону — тваринний білок, який легко засвоюється, запобігає сильний голод і не допускає надмірного виснаження. За тиждень такого харчування вага знижується до 5 кг, підтягуються, зміцнюються м’язи. Для досягнення результату потрібно вибирати пісні сорти. Годиться тільки свіжий продукт — консерви, копчені або солоні закуски для дієти не підходять.
Правила дієти
Готувати рибу на пару, варити або запікати. Сіль, жири і спеції додавати в страви не можна. Кращі дієтичні види: судак, тріска, річковий окунь, короп, хек. Їх можна їсти щодня. Двічі в тиждень рекомендується включати в раціон ставриду, лосося, сома, щуку або тунця.
Крім риби, в раціон входять: несолодкі фрукти — до трьох видів в день, тушковані або свіжі овочі, кисломолочні напої, пісний сир, сир, каші на воді. Не більше 2 разів у тиждень на сніданок можна їсти варені яйця. Питний режим — мінімум 1,5 л рідини на добу. Крім води дозволений зелений чай.
Їжу на рибній дієті споживають традиційно — тричі на день помірними порціями по 200-250 р. Вранці обов’язкові молочні напої або сир з доповненням у вигляді фруктів, каші. На обід і вечеря — по рибної страви. В якості гарніру до них — овочеві салати або рагу.
Приблизне меню на три дні
Щодня раціон рекомендується урізноманітнити. Продуктовий набір дозволяє це зробити без труднощів.
День 1:
- вранці: паровий омлет або яйце некруто, кефір, несолодкий чай з лимоном;
- вдень: печений короп, половинка грейпфрута або апельсин;
- ввечері: тушкована тріска з салатом з моркви і зелені, чай.
День 2:
- вранці: рисова або вівсяна каша на воді, йогурт;
- вдень: відварну хек, тушкована капуста, яблуко;
- ввечері: овочеве рагу, печена стейк з горбуші.
День 3:
- вранці: склянка кефіру, груша, гречана каша;
- вдень: салат з овочів, юшка з щуки;
- ввечері: печена минтай з припущеної цвітною капустою.
Особливості та переваги дієти
Дотримуватися режим для схуднення можна від 3 діб до 1 тижня. Якщо планується скидати масу тіла далі, після 7 днів, рекомендований перерву тієї ж тривалості.
Завдяки рибі організм на дієті отримує комплекс корисних жирних кислот. Вони перешкоджають утворенню холестерину, очищають судини, підтримують нормальний обмін речовин. Фосфор і інші мікроелементи в складі забезпечують засвоєння вітамінів, зміцнюють кісткову тканину.
Протипоказання та рекомендації
Ризик зривів з дієти невеликий. Поживний раціон, містить все необхідне для підтримки здоров’я, не викликає фізичної слабкості або інших порушень самопочуття. Протипоказань вона практично не має.
Заборонений рибний раціон у виняткових випадках: загостренні хронічних патологій, інфекційних захворюваннях, при вагітності, грудному вигодовуванні. Ще одна причина, по якій від цієї дієти доведеться відмовитися — непереносимість риби. Дієта також не рекомендована підліткам і літнім людям. Риба може виявитися шкідливою при захворюваннях нирок і надниркових залоз. Жирна — заборонена при проблемах з печінкою і підшлунковою.
На етапі підтримки ваги, після закінчення дієти, продовжуйте харчуватися збалансовано і помірно. Різкий перехід до звичного раціону може нашкодити здоров’ю і звести до мінімуму ваші старання.