Рибна дієта для схуднення на 10 кг за місяць

2469


Зміст

  • Правила дієти
  • Приблизне меню на три дні
  • Особливості та переваги дієти
  • Протипоказання та рекомендації
  • Метод схуднення на рибному меню досить простий і нешкідливий. В основі раціону — тваринний білок, який легко засвоюється, запобігає сильний голод і не допускає надмірного виснаження. За тиждень такого харчування вага знижується до 5 кг, підтягуються, зміцнюються м’язи. Для досягнення результату потрібно вибирати пісні сорти. Годиться тільки свіжий продукт — консерви, копчені або солоні закуски для дієти не підходять.

    Правила дієти

    Готувати рибу на пару, варити або запікати. Сіль, жири і спеції додавати в страви не можна. Кращі дієтичні види: судак, тріска, річковий окунь, короп, хек. Їх можна їсти щодня. Двічі в тиждень рекомендується включати в раціон ставриду, лосося, сома, щуку або тунця.

    Крім риби, в раціон входять: несолодкі фрукти — до трьох видів в день, тушковані або свіжі овочі, кисломолочні напої, пісний сир, сир, каші на воді. Не більше 2 разів у тиждень на сніданок можна їсти варені яйця. Питний режим — мінімум 1,5 л рідини на добу. Крім води дозволений зелений чай.

    Їжу на рибній дієті споживають традиційно — тричі на день помірними порціями по 200-250 р. Вранці обов’язкові молочні напої або сир з доповненням у вигляді фруктів, каші. На обід і вечеря — по рибної страви. В якості гарніру до них — овочеві салати або рагу.

    Рибна дієта для схуднення на 10 кг за місяць

    Приблизне меню на три дні

    Щодня раціон рекомендується урізноманітнити. Продуктовий набір дозволяє це зробити без труднощів.

    День 1:

    • вранці: паровий омлет або яйце некруто, кефір, несолодкий чай з лимоном;
    • вдень: печений короп, половинка грейпфрута або апельсин;
    • ввечері: тушкована тріска з салатом з моркви і зелені, чай.

    День 2:

    • вранці: рисова або вівсяна каша на воді, йогурт;
    • вдень: відварну хек, тушкована капуста, яблуко;
    • ввечері: овочеве рагу, печена стейк з горбуші.

    День 3:

    • вранці: склянка кефіру, груша, гречана каша;
    • вдень: салат з овочів, юшка з щуки;
    • ввечері: печена минтай з припущеної цвітною капустою.

    Особливості та переваги дієти

    Дотримуватися режим для схуднення можна від 3 діб до 1 тижня. Якщо планується скидати масу тіла далі, після 7 днів, рекомендований перерву тієї ж тривалості.

    Завдяки рибі організм на дієті отримує комплекс корисних жирних кислот. Вони перешкоджають утворенню холестерину, очищають судини, підтримують нормальний обмін речовин. Фосфор і інші мікроелементи в складі забезпечують засвоєння вітамінів, зміцнюють кісткову тканину.

    Рибна дієта для схуднення на 10 кг за місяць

    Протипоказання та рекомендації

    Ризик зривів з дієти невеликий. Поживний раціон, містить все необхідне для підтримки здоров’я, не викликає фізичної слабкості або інших порушень самопочуття. Протипоказань вона практично не має.

    Заборонений рибний раціон у виняткових випадках: загостренні хронічних патологій, інфекційних захворюваннях, при вагітності, грудному вигодовуванні. Ще одна причина, по якій від цієї дієти доведеться відмовитися — непереносимість риби. Дієта також не рекомендована підліткам і літнім людям. Риба може виявитися шкідливою при захворюваннях нирок і надниркових залоз. Жирна — заборонена при проблемах з печінкою і підшлунковою.

    На етапі підтримки ваги, після закінчення дієти, продовжуйте харчуватися збалансовано і помірно. Різкий перехід до звичного раціону може нашкодити здоров’ю і звести до мінімуму ваші старання.