Як смачно приготувати тушкованого кролика

2244

М’ясо кролика вважається дієтичним, гіпоалергенним. Його можна маленьким дітям, що годують і вагітним жінкам. Кролятина прекрасно засвоюється, не залишаючи відчуття тяжкості. Навіть часте вживання цього продукту не призводить до набору ваги. Навпаки, кролятина позитивно впливає на обмін речовин, нормалізує цукор в крові, зміцнює м’язи і кістки, підтримує здоров’я шкіри і волосся. Продукт корисний в період інтенсивних тренувань і відновлення після травм.

Кролятина є рекордсменом за вмістом калію, кальцію, фосфору, сірки, заліза, йоду, цинку та інших важливих мінеральних речовин. Завдяки високому вмісту вітамінів групи B, продукт сприяє зміцненню імунітету і серцевої діяльності, бореться з безсонням, нервозністю і стомлюваністю.

Якщо знати, як приготувати кролика, м’ясо буде соковитим, ніжним і ароматним. Тушкований кролик з овочами — ідеальне блюдо на вечерю для всієї родини. Доставить дійсну насолоду і не зашкодить фігурі.

Як смачно приготувати кролика з овочами

Інгредієнти на 4 порції:

  • 1 тушка кролика, близько 1,5 кг;
  • 2 середніх цибулини;
  • червоний перець різнобарвний, 2 штуки;
  • половинка гострого перцю чилі;
  • 1 кабачок;
  • 500 г свіжих томатів;
  • 100 мл червоного сухого вина;
  • 3 зубчики часнику;
  • 3 столових ложки оливкової олії;
  • сіль, гілочки чебрецю або свіжої петрушки, чорний перець мелений.

Час приготування: 1 год 40 хв.

Як смачно приготувати тушкованого кролика

Рецепт приготування по кроках:

  • Тушку кролика промити, обсушити, розділити на порційні шматки. Посолити, поперчити м’ясо за смаком.
  • Підготувати овочі: цибулю очистити і нарізати півкільцями. Солодкий перець промити, видалити насіння, нарізати смужками. Перець чилі дрібно порубати. Скибочками нарізати кабачок.
  • У глибокій сковороді / сотейнику з антипригарним покриттям розігріти трохи олії і обсмажити шматки кролика з двох сторін до рум’яної скоринки. Перекласти на тарілку. Сотейник з вогню не прибирати.
  • У розігрітий сотейник, у масло, де смажився заєць, кинути підготовлені овочі. Обсмажувати 7-8 хвилин на великому вогні, постійно помішуючи.
  • М’ясо кролика знову перекладіть в сотейник — поверх овочів. Зменшіть вогонь. Влийте 250 мл гарячої води, м’ясного або овочевого бульйону і тушкуйте 30 хвилин під кришкою.
  • Через 15 хвилин поріжте часточками помідори, помістіть до решти інгредієнтів. Тушкуйте ще чверть години. Влийте трохи води, вино, додайте сіль, перець, очищений часник. Готуйте під кришкою на слабкому вогні ще годину.
  • Через 60 хвилин кролик готовий. М’ясо буде м’яким, соковитим і дуже ароматним. Подавайте з гілочками чебрецю або свіжої петрушкою (можна іншу зелень). Ідеально з бурим рисом, картопляними часточками, пастою, свіжими, маринованими або тушкованими овочами.