М’ясо кролика вважається дієтичним, гіпоалергенним. Його можна маленьким дітям, що годують і вагітним жінкам. Кролятина прекрасно засвоюється, не залишаючи відчуття тяжкості. Навіть часте вживання цього продукту не призводить до набору ваги. Навпаки, кролятина позитивно впливає на обмін речовин, нормалізує цукор в крові, зміцнює м’язи і кістки, підтримує здоров’я шкіри і волосся. Продукт корисний в період інтенсивних тренувань і відновлення після травм.
Кролятина є рекордсменом за вмістом калію, кальцію, фосфору, сірки, заліза, йоду, цинку та інших важливих мінеральних речовин. Завдяки високому вмісту вітамінів групи B, продукт сприяє зміцненню імунітету і серцевої діяльності, бореться з безсонням, нервозністю і стомлюваністю.
Якщо знати, як приготувати кролика, м’ясо буде соковитим, ніжним і ароматним. Тушкований кролик з овочами — ідеальне блюдо на вечерю для всієї родини. Доставить дійсну насолоду і не зашкодить фігурі.
Як смачно приготувати кролика з овочами
Інгредієнти на 4 порції:
- 1 тушка кролика, близько 1,5 кг;
- 2 середніх цибулини;
- червоний перець різнобарвний, 2 штуки;
- половинка гострого перцю чилі;
- 1 кабачок;
- 500 г свіжих томатів;
- 100 мл червоного сухого вина;
- 3 зубчики часнику;
- 3 столових ложки оливкової олії;
- сіль, гілочки чебрецю або свіжої петрушки, чорний перець мелений.
Час приготування: 1 год 40 хв.
Рецепт приготування по кроках:
Через 60 хвилин кролик готовий. М’ясо буде м’яким, соковитим і дуже ароматним. Подавайте з гілочками чебрецю або свіжої петрушкою (можна іншу зелень). Ідеально з бурим рисом, картопляними часточками, пастою, свіжими, маринованими або тушкованими овочами.