Як приготувати вівсяну кашу шотландську

2347


Зміст

  • Як зробити вівсянку по-шотландськи
  • Процес приготування покроково
  • Трохи про користь вівсянки
  • У Шотландії вівсяна каша спочатку вважалася їжею простих людей, а готували переважно в казані на відкритому вогні. Каша з вівсяних пластівців, приготована по шотландському рецептом, виходить незвичайно ароматною і дуже смачною.

    Звичайно, готувати цю страву рекомендується тривалий час на багатті, але якщо немає такої можливості, то можна скористатися мультиварка.

    Весь секрет в тому, щоб мучити вівсяне ласощі як можна довше. Для приготування, зрозуміло, використовувати традиційний Геркулес, потребує варіння. Каші швидкого приготування тут категорично не підходять.

    Як зробити вівсянку по-шотландськи

    Інгредієнти:

    • вівсяні пластівці «Геркулес» (68 м);
    • відфільтрована вода (245 мл);
    • коричневий цукровий пісок (47 г);
    • незбиране молоко (245 мл);
    • кухонна сіль (за смаком).

    Якщо ви худнете, можна замінити цукор безпечним підсолоджувачем. Наприклад, стевією. Детальніше про користь і можливу шкоду замінників цукру читайте в цій статті.

    Також можна підсолодити кашу медом. Правда, не в процесі приготування, а перед подачею, коли блюдо трохи охолоне. В гарячій середовищі мед втрачає свої цілющі властивості, не забувайте про це.

    Як приготувати вівсяну кашу шотландську

    Процес приготування покроково

  • У рівних пропорціях влити в чашу мультиварки молоко і відфільтровану воду, потім насипати вівсяні пластівці, додати інші компоненти, гарненько все перемішати.
  • Закрити кришку, потім включити на всю ніч режим «Підігрів». Томити, таким чином, вівсяну кашу до ранку.
  • Як тільки шотландська каша з вівсяних пластівців буде готова, викласти її в тарілки, за бажанням додати в кожну порцію невелика кількість вершкового масла, а також які-небудь свіжі ягоди. Подавати вівсяну кашу, приготовану з шотландського рецептом, в теплому вигляді на сніданок.
  • Вівсяна каша, зварена на молоці навпіл з водою, з невеликою кількістю масла — ідеальний варіант для сніданку всією родиною. Блюдо виходить дуже ситним і апетитним, в міру поживним, не жирним.

    Як приготувати вівсяну кашу шотландську

    Подавати кашу можна з фруктами, медом, горіхами, сухофруктами. Чудово підійдуть банан, ківі, яблука. Але не забувайте, що будь-які добавки збільшують калорійність готового страви. Якщо ви худнете, краще обійтися ягодами, можна навіть замороженими.

    Як приготувати вівсяну кашу шотландську

    Трохи про користь вівсянки

    Геркулес, потребує варіння, дуже корисний. Продукт сприяє зміцненню серця і судин, нормалізації артеріального тиску, підтримує гладкість і пружність шкіри. Вівсянка містить велику кількість калію, кальцію, заліза, магнію, харчових волокон і вітамінів.

    Харчові волокна відновлюють мікрофлору кишечника, м’яко очищаючи його, пригнічують відчуття голоду, знижує рівень холестерину в крові, сприяють позбавленню організму від шлаків, токсинів, жовчних кислот, радіонуклідів.

    Ефект від вживання харчових волокон помітний вже в ротовій порожнині, адже така їжа вимагає більш ретельного і тривалого пережовування. Пережовування, в свою чергу, стимулює слиновиділення, травні процеси, масажує ясна.

    Вчені також довели, що харчові волокна уповільнюють процеси всмоктування цукру в кров з ШЛУНКОВО-кишкового тракту. Це особливо корисно людям, які страждають від цукрового діабету другого типу.

    Як приготувати вівсяну кашу шотландську