Парові тефтелі в вишневому соусі. Пальчики оближеш!

2305

Тефтелі і котлети на пару набагато корисніше смажених. Їжа зберігає більше вітамінів і мінералів, а при кулінарній обробці не утворюється шкідливих канцерогенних речовин. І, звичайно, варіант приготування на пару більше підходить котрі худнуть. У тюхтельки, фрикадельках і котлети з яловичини на пару не більше 140 ккал в залежності від рецептури.

Парові котлети готуються без масла і жиру, тому знижується навантаження на печінку. Та й при багатьох захворюваннях шлунково-кишкового тракту смажене не показано. Також порівняно з відварною м’ясом парові фрикадельки або котлети корисніше, тому що поживні речовини не виварюються, переходячи в бульйон, а залишаються всередині котлет.

Як приготувати тефтелі на пару?

Для тефтелькою потрібно:

  • 0,5 яловичого фаршу;
  • 2 курячих яйця;
  • 1 столова ложка ц/з борошна;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 середня цибулина;
  • свіжа зелень, сіль, перець за смаком.

Парові тефтелі в вишневому соусі. Пальчики оближеш!

З’єднайте всі інгредієнти для фаршу в глибокій мисці, перемішайте до однорідності. Сформуйте руками акуратні фрикадельки і варити в пароварці. Зазвичай на це йде не більше 15 хвилин. Залиште фрикадельки в чаші і перейдіть до приготування вишневого соусу.

Як приготувати підливку, соус?

Для соусу потрібно:

  • 4 столових ложки вишні;
  • 2 середніх цибулини;
  • рослинне масло.

Вишню можна взяти свіжу, але в даному випадку краще консервовану або заморожену.

Для приготування соусу розігрійте на сковороді невелика кількість олії, обсмажте нарізану кільцями цибулю. Кільця повинні бути тонкими. До цибулі додайте вишню без кісточок і тушкуйте ще 10 хвилин на слабкому вогні. Можна додати трохи води.

Тепер, коли підлива готова, перекладіть фрикадельки в вогнетривку форму для запікання, залити вишневим соусом і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.

Парові тефтелі в вишневому соусі. Пальчики оближеш!

Такий варіант приготування найбільш дієтичний. Любителі «пожирніше» можуть додати у фарш шматочок розмоченого в молоці батона, як це традиційно робиться при приготуванні котлет. Також допускається трохи підсолодити підливку. Смак вийде пікантніше і яскравіше. Але калорійність таких фрикадельок з соусом буде вже вище.

Подавайте фрикадельки з вишневим соусом з овочами, відварними макаронами, картоплею по-селянськи, відварним рисом, гречкою. Гарнір підходить практично будь-який.