Літній салат з курячою грудкою, зеленню і фруктами підійде як для легкого перекусу, так і для повноцінного обіду. Блюдо виходить неймовірно соковитим і ароматним, а пікантне поєднання смаків — білого м’яса птиці і солодкого червоного винограду робить цей рецепт особливим. Відмінно освіжає і втамовує голод — ідеально в літній день!
Готується салат з виноградом і куркою дуже швидко і просто. Якщо філе вже отварено, потрібно всього 5-7 хвилин. Рівень кулінарної майстерності — будь. Все дуже просто. Вартість порції страви виходить мінімальної — ніяких дорогих інгредієнтів не використовується.
Щоб зробити салат, рекомендується взяти близько кілограма охолодженої курячої грудки — заморожена продукція зазвичай менш смачна. М’ясо можна приготувати на грилі, згасити або відварити. Головне — без додавання олії. Шкура з птиці обов’язково знімається.
Майонез краще використовувати домашній — магазинний тільки спотворить смак страви і додасть зайвих калорій. Для приготування майонезу своїми руками можна скористатися одним з цих рецептів:
- Густий корисний майонез з насіння льону
- Домашній майонез на молоці з лимонним соком
- Майонез на оливковій олії з яйцем
Ананас кращий свіжий, але за браком його можна взяти і консервований (сироп злити).
Салат з виноградом і куркою: рецепт покроково
Інгредієнти:
- 800-900 г курячої грудки;
- 1,5 столових ложки нарізаного селери;
- 2 столові ложки нарізаного ананаса;
- жменька червоного винограду;
- 1 столова ложка домашнього майонезу;
- 1,5 чайних ложки вершків;
- трохи солі і свіжомеленого перцю за смаком;
- зелень для прикраси і подачі. Підійдуть салат латук, пекінська капуста, шпинат.
Приготування покроково:
Смачніше всього тільки що приготовлений салат, до того ж, зберігається він мало, тому краще готувати на один раз поїсти», ніж про запас. Заздалегідь можна відварити тільки курку. Все інше повинно бути свежепорезанным.
Також рекомендуємо спробувати
- Легкий салат з апельсинами і креветками
- Ситний салат з індичкою і авокадо
- Ніжний салат з курячою грудкою і коричневим цукром
- Освіжаючий салат з селерою і волоським горіхом