Всі ми знаємо — магазинні солодощі шкідливі не тільки для талії, але і для здоров’я. Крім великої кількості цукру покупні ласощі містять барвники та ароматизатори, стабілізатори смаку і різні інші добавки. Багато з них небезпечні: викликають алергічні реакції і розлади травлення.
Убезпечити себе можна двома шляхами: навчитися готувати корисні десерти своїми руками або повністю відмовитися від солодкого. Перший — кращий. Психологи прийшли до висновку, що відмова від солодкого дається котрі худнуть складніше всього. Але є і приємна новина. Якщо тяга велика, повністю виключати десерти не треба, кажуть дієтологи.
Якщо готувати ласощі самому і вживати його в помірних кількостях, фігурі нічого не загрожує. Ви будете худнути стабільно, без зривів. Зрозуміло, солодощі повинні вписуватися в денну норму калорій. Сьогодні ми навчимо вас готувати домашній лукум. Це досить просто і дуже смачно!
Рахат-лукум в домашніх умовах, рецепт
Інгредієнти:
- 400 мл свіжовичавленого мандаринового соку;
- 2 мірних ложки підсолоджувача Фитпарад або 1/2 чайної ложки іншого натурального підсолоджувача;
- 3 столові ложки кукурудзяного крохмалю;
- 1 столова ложка вершкового масла;
- кокосова стружка, кунжут або подрібнений горіх для прикраси. Можна взяти трохи цукрової пудри.
Інгредієнти вказані з розрахунку на 400 мл соку. Якщо соку більше, пропорційно збільшити і кількість інших інгредієнтів.
Рецепт покроково
Щоб зробити рахат-лукум в домашніх умовах, виконайте наступне:
Смачний і корисний домашній лукум без добавок готовий!
Вживайте солодкість переважно в першій половині дня з чаєм або кавою. Зберігайте в сухому прохолодному місці або в холодильнику. Краще для цього вибирати тару із щільно закритою кришкою.
Зробити ласощі можна не тільки з мандаринового соку. Домашній рахат-лукум готують із яблук, ківі, ягід і навіть з гарбуза. Спробуйте, це дуже смачно!