Готуємо смачний домашній лукум без цукру

2338

Всі ми знаємо — магазинні солодощі шкідливі не тільки для талії, але і для здоров’я. Крім великої кількості цукру покупні ласощі містять барвники та ароматизатори, стабілізатори смаку і різні інші добавки. Багато з них небезпечні: викликають алергічні реакції і розлади травлення.

Убезпечити себе можна двома шляхами: навчитися готувати корисні десерти своїми руками або повністю відмовитися від солодкого. Перший — кращий. Психологи прийшли до висновку, що відмова від солодкого дається котрі худнуть складніше всього. Але є і приємна новина. Якщо тяга велика, повністю виключати десерти не треба, кажуть дієтологи.

Якщо готувати ласощі самому і вживати його в помірних кількостях, фігурі нічого не загрожує. Ви будете худнути стабільно, без зривів. Зрозуміло, солодощі повинні вписуватися в денну норму калорій. Сьогодні ми навчимо вас готувати домашній лукум. Це досить просто і дуже смачно!

Рахат-лукум в домашніх умовах, рецепт

Інгредієнти:

  • 400 мл свіжовичавленого мандаринового соку;
  • 2 мірних ложки підсолоджувача Фитпарад або 1/2 чайної ложки іншого натурального підсолоджувача;
  • 3 столові ложки кукурудзяного крохмалю;
  • 1 столова ложка вершкового масла;
  • кокосова стружка, кунжут або подрібнений горіх для прикраси. Можна взяти трохи цукрової пудри.

Інгредієнти вказані з розрахунку на 400 мл соку. Якщо соку більше, пропорційно збільшити і кількість інших інгредієнтів.

Рецепт покроково

Щоб зробити рахат-лукум в домашніх умовах, виконайте наступне:

  • Відіжміть сік мандаринів. Для цього їх необхідно вимити, обсушити, очистити від шкірки, кісточок і прожилок. Потрібна чиста м’якоть.
  • Перелийте сік в каструлю, всипте крохмаль і замінник цукру. Ретельно перемішайте віночком або міксером. Маса повинна бути однорідною, без грудочок.
  • Поставте каструлю на плиту на середній вогонь. Варіть, постійно помішуючи, чекаючи закипання суміші. Після закипання зменшіть вогонь до мінімуму і варіть до загустіння (до консистенції джему).
  • Зніміть каструлю з вогню і відразу ж додайте масло, збийте вінчиком ще раз.
  • Приготуйте зручні форми, якими користуєтеся зазвичай. Змастіть їх зсередини вершковим маслом і розлийте густу мандаринову суміш.
  • Надішліть формочки в холодильник до повного застигання. Ідеально — на ніч. Тому робити домашній лукум рекомендується з вечора.
  • Вранці вийміть застиглу субстанцію з формочок і порізати порційними шматочками довільної форми та розміру. Обваляйте в стружці або горіхах.
  • Смачний і корисний домашній лукум без добавок готовий!

    Готуємо смачний домашній лукум без цукру

    Вживайте солодкість переважно в першій половині дня з чаєм або кавою. Зберігайте в сухому прохолодному місці або в холодильнику. Краще для цього вибирати тару із щільно закритою кришкою.

    Зробити ласощі можна не тільки з мандаринового соку. Домашній рахат-лукум готують із яблук, ківі, ягід і навіть з гарбуза. Спробуйте, це дуже смачно!