Цезар по-домашньому — просто і смачно

1632

Салат «Цезар» — улюблене блюдо багатьох з нас. І навіть прагнення скинути зайві кілограми — не привід відмовляти собі в задоволенні. Потрібно лише трохи «полегшити» страву. А саме, не використовувати майонез і жирне м’ясо. Цезар краще готувати з грудкою, не брати філе стегна і інші частини тушки. Біле м’ясо можна замінити морепродуктів — рибою або королівськими креветками. Класична рецептура передбачає курку.

Для приготування домашнього салату «Цезар» не варто використовувати покупні сухарі. Їх потрібно зробити своїми руками з білого хліба. Твердий сир кращий хорошої якості. Як зорієнтуватися на прилавках з сиром і вибрати корисний і смачний продукт, читайте в цій статті.

Подавати салат краще свіжоприготованим, з овочами або прохолодними напоями. Можна додатково запропонувати домочадцям сухарики або грінки. Цезар з куркою по цьому рецепту виходить дуже ситним та смачним, але без зайвих калорій. Через велику кількість вуглеводів рекомендується в першій половині дня. Для вечері більше підходять білкові салати. Наприклад, з тунцем і яйцем (рецепт тут) або курячим філе, огірками і сметаною (рецепт цієї статті).

Інгредієнти для салату Цезар по-домашньому

Для приготування салату вибирайте добірні інгредієнти: охолоджене м’ясо грудки, свіжі овочі і ароматний молодий часник.

Інгредієнти на 3 порції:

  • 400 г філе грудки;
  • пучок салату ромен;
  • 5-6 перепелиних яєць або 2-3 курячих;
  • 8-10 штучок помідор черрі;
  • 200 г білого хліба;
  • 100 г твердого сиру;
  • 2 зубчики часнику.

Для заправки:

  • 2 яйця;
  • 50 мл лимонного соку;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 чайна ложка діжонської гірчиці;
  • 130 мл олії оливи;
  • сіль і ароматні трави за смаком.

Максимальний час приготування — 50 хвилин.

Цезар по-домашньому — просто і смачно

Приготування покроково

  • Яйця відварити до готовності, відкласти в бік, остудити.
  • Хліб порізати кубиками і підсушити в духовці, на грилі або сухій сковороді. Дати охолонути.
  • Розігріти на сковороді оливкову олію, опустити в масло дрібно нарізаний часник.
  • Підготувати філе: промити, видалити залишки шкіри, жилочки і плівки. Порізати середніми шматками.
  • Помістити в гарячу часникове масло м’ясо грудки, посолити. Обсмажити до готовності, до золотистого кольору, охолодити.
  • Приготувати заправку: помістити в чашу блендера очищений зубчик часнику, гірчицю, оливкова олія, лимонний сік і яєчні жовтки. Перемішати до однорідності на високій швидкості. Посолити. Соус повинен вийти схожим на нежирну сметану.
  • Нарізати тонко (пелюстками) твердий сир. Можна потерти на тертці.
  • Взяти глибоку миску. Укласти на дно остигле м’ясо курки, салат порвати руками, додати до м’яса. Туди ж відправити половинки або скибочки варених яєць, порізані навпіл черрі, заправити соусом. Перемішати. Присипати сухарями і сиром. На етапі заправки можна додати ароматні трави і спеції, переважно натуральні.
  • Цезар по-домашньому — просто і смачно

    Такий салат вийде в міру калорійним і дуже смачним. Тривале зберігання цієї страви шкодить. Рекомендується кожен раз готувати нову порцію.

    Інгредієнти можуть бути взяті будь-які. Замість салату ромен можна взяти салат листовий зелений або пекінську капусту. Курку замінити креветками або лососем. Перепелині яйця — курячими. Так, Цезар можна готувати практично з усього, що є в холодильнику. Сковороду можна використовувати звичайну, антипригарну або гриль. Останній варіант кращий.