Салат «Цезар» — улюблене блюдо багатьох з нас. І навіть прагнення скинути зайві кілограми — не привід відмовляти собі в задоволенні. Потрібно лише трохи «полегшити» страву. А саме, не використовувати майонез і жирне м’ясо. Цезар краще готувати з грудкою, не брати філе стегна і інші частини тушки. Біле м’ясо можна замінити морепродуктів — рибою або королівськими креветками. Класична рецептура передбачає курку.
Для приготування домашнього салату «Цезар» не варто використовувати покупні сухарі. Їх потрібно зробити своїми руками з білого хліба. Твердий сир кращий хорошої якості. Як зорієнтуватися на прилавках з сиром і вибрати корисний і смачний продукт, читайте в цій статті.
Подавати салат краще свіжоприготованим, з овочами або прохолодними напоями. Можна додатково запропонувати домочадцям сухарики або грінки. Цезар з куркою по цьому рецепту виходить дуже ситним та смачним, але без зайвих калорій. Через велику кількість вуглеводів рекомендується в першій половині дня. Для вечері більше підходять білкові салати. Наприклад, з тунцем і яйцем (рецепт тут) або курячим філе, огірками і сметаною (рецепт цієї статті).
Інгредієнти для салату Цезар по-домашньому
Для приготування салату вибирайте добірні інгредієнти: охолоджене м’ясо грудки, свіжі овочі і ароматний молодий часник.
Інгредієнти на 3 порції:
- 400 г філе грудки;
- пучок салату ромен;
- 5-6 перепелиних яєць або 2-3 курячих;
- 8-10 штучок помідор черрі;
- 200 г білого хліба;
- 100 г твердого сиру;
- 2 зубчики часнику.
Для заправки:
- 2 яйця;
- 50 мл лимонного соку;
- 1 зубчик часнику;
- 1 чайна ложка діжонської гірчиці;
- 130 мл олії оливи;
- сіль і ароматні трави за смаком.
Максимальний час приготування — 50 хвилин.
Приготування покроково
Такий салат вийде в міру калорійним і дуже смачним. Тривале зберігання цієї страви шкодить. Рекомендується кожен раз готувати нову порцію.
Інгредієнти можуть бути взяті будь-які. Замість салату ромен можна взяти салат листовий зелений або пекінську капусту. Курку замінити креветками або лососем. Перепелині яйця — курячими. Так, Цезар можна готувати практично з усього, що є в холодильнику. Сковороду можна використовувати звичайну, антипригарну або гриль. Останній варіант кращий.