Авторська дієта Нонни Мордюкової — мінус 12 кг за 12 днів

2412


Зміст

  • З козачок — у актриси
  • Для ролі — будь-які позбавлення
  • Авторська дієта Мордюкової
  • Красивий, гучний, статна і прямодушна, вона сильно відрізнялася від своїх екранних образів, цілком віддаючи себе сім’ї і улюбленій роботі. Душу вкладала в кожну свою роль, а жила просто, залишаючись все тієї ж кубанської дівчиськом, який приїхала в столицю відразу після війни.

    З козачок — у актриси

    Народилася Ноябрина Вікторівна Мордюкова в невеликому козацькому хуторі в багатодітній родині. Рідкісним ім’ям батьки нагородили дочку в честь революції. Жилося в 20-ті роки минулого століття на Кубані складно: у будинках часом не вистачало самого необхідного. Навіть солі було іноді не дістати, її вважали майже делікатесом, выменивая на меблі та одяг. Солоні пампушки — найбажаніше ласощі, що маленька Ноябрина отримувала в рідкісні дні.

    Мама і батько довго не здогадувалися про мрії старшої дочки стати відомою актрисою. А юна Ноябрина писала в Москву кумиру тих років художник Мордвинову. Наївність, енергія і наполегливість дівчата зачепили тоді знаменитість, і він відповів: запросив її в столицю, вступати в кінематографічний інститут. Мордюкова приїхала до Москви лише з невеликим вузликом, у якому лежали улюблені солоні пампушки. Як багато майбутні таланти тоді, в непрості 40-ті роки, вона була прийнята у ВДІК дивом. Не проходячи поетапних іспитів, на які запізнилася, підкорила членів приймальної комісії іскрометною імпровізацією: з гумором розповіла про Кубані.

    З химерною Ноябрины Мордюкова стала Нонною. Перший серйозний успіх прийшов швидко — після ролі Уляни у фільмі «Молода гвардія». Юна артистка навіть отримала Сталінську премію. Потім були різні образи. Але кого б не грала Мордюкова протягом багатьох років: голови колгоспу, комісара, нещасливу жінку або віддану матір, підкорювали глядачів її енергія, душевний надрив і заразливий сміх.
    Авторська дієта Нонни Мордюкової — мінус 12 кг за 12 днів

    Для ролі — будь-які позбавлення

    Сувора життя на хуторі, повна позбавлень, нестача найнеобхіднішого наклали відбиток на характер і звички актриси. До делікатесів вона була байдужа, воліла просту, але ситну їжу: пшеничний і кукурудзяний хліб, м’ясо, овочі, каші, картоплю. Любила пельмені. З дитинства вона засвоїла істину: щоб добре працювати, треба добре їсти. Героїні Мордюкової в кіно в більшості своїй не були по-балетному витонченими, тому протиріччя між професійним обов’язком і сформованим раціоном виникали нечасто.

    Але, від природи міцної статури Нонна Вікторівна вже в молодості виявилася схильна до повноти, незважаючи на активний спосіб життя і щільну зайнятість на зйомках. Відповідальна завжди і у всьому, актриса охоче виконувала вимоги режисерів, коли треба було підтягти фігуру. За лічені дні могла разюче змінитися, схуднувши на кілька розмірів. На тривалий час Мордюкова відмовлялася від хліба, масла, м’ясних страв, цукру, а іноді була здатна харчуватися тільки фруктами і мінеральною водою.

    Авторська дієта Нонни Мордюкової — мінус 12 кг за 12 днів

    Авторська дієта Мордюкової

    Серед акторів ходили чутки, що дієта, яку воліла Нонна Вікторівна, була створена їй самій. Мордюкова і була автором суворою, але неймовірно ефективної методики. Суть дієти — монопитание і чітке дотримання рекомендацій. Протягом 12 діб необхідно по черзі вживати всього кілька продуктів:

    • перші 3 дні — кефір;
    • наступні 3 дні — сирі зелені яблука або свіжий сік;
    • потім 3 дні — куряче м’ясо без солі і спецій;
    • прикінцеві 3 дні — твердий сир (близько 100 р.) і натуральний гранатовий сік (3-4 склянки).

    За винятком «сирних» днів обмежень харчування не передбачено. Їсти дозволені продукти можна в будь-якій кількості. Курку слід відварювати або готувати на пару, строго без шкіри. Також потрібно пити побільше води. Інші напої під забороною. Результат, за словами практикуючих цю дієту, разючий.

    Точний результат залежить від початкової ваги, віку і способу життя худне. Для акторів, бажаючих привести себе у форму в короткі терміни, краще не придумати.

    Зрозуміло, витримати такий раціон, незважаючи на його простоту, під силу не всім. Потрібна залізна воля і сильна мотивація. І, звичайно, відсутність протипоказань: ендокринних захворювань, гастритів, патологій суглобів або серцево-судинної системи. Жорсткі моно-дієти також заборонені дітям і підліткам, жінкам в період лактації та вагітності, літнім людям.

    Від голодування слід утриматися і після затяжної хвороби, при ослабленому імунітеті, після операцій і травм. Харчування в цей період призначається виключно лікарем.