Ситні продукти, безпечні для фігури

2698

Складно не набрати вагу, якщо доводиться постійно боротися з голодом. Овочі, ягоди, цитрусові — смачні і корисні, але насичують на дуже нетривалий термін — незабаром знову захочеться їсти.

Щоб не мріяти про їжі з ранку до ночі, включайте в свій раціон ситні страви. Вони не завжди містять багато калорій, але дозволяють довго не відчувати голоду і скоротити кількість споживаної їжі і калорій відповідно.

Чим харчуватися, щоб не голодувати — самі ситні продукти

Дієтологи вважають, що в раціоні тих, що худнуть обов’язково повинна бути вівсянка. Це відмінний джерело клітковини і вітамінів.

Ситні продукти, безпечні для фігури

Вівсянка дуже корисна: дає сили на розумову і фізичну працю, запускає травлення та обмін речовин, що забезпечує зниження рівня холестерину в крові, стимулює процеси кровообігу і синтезу гормонів. До того ж, завдяки вівсянці людина не тільки худне, але і очищає судини від бляшок холестерину.

У списку найбільш ситних продуктів також присутні нежирні м’ясо та риба, з яких організм отримує необхідний йому білок. Білкові продукти варто споживати помірно — вони довго засвоюються і створюють навантаження на травний тракт.

Щоб не виникало проблем зі стільцем, їжте білок разом з зеленню, овочами. Клітковина допомагає травленню і сприяє природному очищенню організму.

Крім цього дієтологи радять не забувати про курячих яйцях і чорному шоколаді. Ці продукти зміцнюють імунітет і нервову систему. Котрі худнуть дозволений тільки гіркий шоколад з хорошим складом — какао-бобів не менше 75%. Молочні плитки і батончики з нугою і карамеллю корисною їжею не вважаються.

Ситні продукти, безпечні для фігури

Щоб голод не нагадував про себе кілька годин, можна з’їсти трохи сиру або жменю горіхів. Підійдуть будь — особливо мигдаль. У ньому найменше калорій. А ось солоний арахіс варто їсти якомога рідше. Найкорисніші — сирі й горіхи.

Такий сир містить більше вітамінів і з більшою часткою ймовірності є натуральним. У знежирені кисломолочні продукти часто додаються консерванти для збільшення терміну придатності і надання потрібної консистенції. А це небажано.

Сир рекомендується купувати якісний, бажано твердих сортів. Який сир можна на дієті, читайте в цій статті. Калорійність сиру різних виробників ви знайдете тут і тут.

Ситні продукти, безпечні для фігури

Також можна з’їсти трохи цільнозернового хліба. Хліб — джерело клітковини, вітамінів груп В, Р, D, Е, калію, фосфору, заліза, йоду. Відмовлятися від хліба не варто — продукт потрібен організму.

Ситні продукти, безпечні для фігури

Серед «чемпіонів» по забезпеченню ситості несподівано виявився картоплю. Медики пояснили, що високий вміст поживних речовин робить його дуже цінним для тих, хто стежить за вагою.

Картопля абсолютно безпечний для фігури, якщо вживати його без масла і окремо від інших продуктів — від м’яса і молока. Краще у вареному або печеному вигляді. Можна використовувати трохи солі і спецій.

Зрозуміло, є і не товстіти можна за однієї умови — якщо дотримується дефіцит / норма калорій. Поправитися можна і від курячої грудки, якщо не знати міри. Щоб розрахувати добову кількість калорій для зниження ваги, можна скористатися простою формулою. Як це зробити, розписано в цій статті.

Також необхідно фіксувати з’їдене в харчовий щоденник, якщо ви на дієті. Багато тих, що худнуть не враховують перекуси і схоплені на бігу шматки — в результаті вага не зменшується. Людина не бачить результатів, зневіряється і закидає затію привести своє тіло в порядок. А треба було всього-то робити кілька записів на день.