Картопляна дієта Майї Кристалинской — мінус 2 кг за 3 дні

2050


Зміст

  • Жодних дієт дотримувалася зірка РРФСР?
  • Меню в розвантажувальний день
  • Переваги і недоліки
  • Протипоказання та рекомендації
  • Майя Володимирівна Кристалінська — радянська співачка, заслужена артистка РРФСР, красива, ерудована і дуже талановита жінка. Ім’я гриміло на весь Союз. Сучасники відгукувалися про неї із захопленням, шанувальники — беззавітно любили. Відомий поет Роберт Рождественський назвав Майю Кристалинскую «Луною нашої юності». А за опитуванням телеглядачів, у 1966 році, Кристалінська стала кращою естрадною співачкою. Сама ж Майя Володимирівна була великою шанувальницею театру і кіно, творчості Марлен Дітріх, захоплювалася літературою, живописом, психологією.

    Ще в школі Майя займалася в дитячому хоровому колективі Народного ансамблю пісні і танцю. Кристалінська завжди знала, чого хоче. Займалася самодіяльністю і в інституті. У 1957 році дівчина стає лауреатом Московського міжнародного фестивалю молоді і студентів, приступає до запису перших пісень. Пізніше — гастролює по країні з відомими ансамблями і виконавцями естради.

    Її слухала вся країна, пластинки розкуповувалися з неймовірною швидкістю. Майя Володимирівна Кристалінська прожила недовге, але дуже насичене життя. І сама була жінкою яскравою, пронизливої і глибокою. За нинішніми стандартами Майю Володимирівну складно назвати худенькою, але вона завжди тримала себе у формі. Актриса багато рухалася і воліла не сидіти на місці. І, мабуть, це їй і не вдалося б. Суспільство потребувало нових пісень.
    Картопляна дієта Майї Кристалинской — мінус 2 кг за 3 дні

    Жодних дієт дотримувалася зірка РРФСР?

    На дієтах Майя Володимирівна ніколи не сиділа, але й не дозволяла собі переїдати. Як і більшість радянських людей, Кристалінська не робила культу з їжі і харчувалася скоромно, але збалансовано. В її раціоні були і каші, і нежирне м’ясо, риба, свіжі ягоди і фрукти. Висококалорійною їжею артистка не захоплювалася.

    Якщо ж Кристалінська помічала зайві сантиметри в талії, вона негайно влаштовувала собі завантажувальний день — один або декілька. За добу зірка могла втратити до 500 грамів ваги. Дотримуватися такої схеми живлення рекомендується не більше 3-5 днів поспіль. Далі необхідне повернення до повноцінного харчування.

    У дні розвантаження не варто виснажувати себе фізичними навантаженнями. Якщо ви нервуєте або застуджені, швидку дієту також слід відкласти до кращих часів.

    Картопляна дієта Майї Кристалинской — мінус 2 кг за 3 дні

    Меню в розвантажувальний день

    Меню вказано на одну добу. Якщо ви вирішите дотримуватися дієти більше одного дня, просто повторіть день перший. Максимальна кількість днів — 5. У цьому випадку варто включити в раціон якомога більше свіжих овочів і фруктів. Інші пункти меню залишити без змін.

    • Сніданок: стакан теплого молока з низьким % жирності
    • Обід: порція картопляного пюре (300 г), овочевий салат, заправлений крапелькою олії.
    • Вечеря: порція картопляного салату і будь-які свіжі фрукти (1-2 штуки).

    Пюре рекомендується готувати без вершкового масла і жирного молока. Можна додати сире яйце. Кількість солі — мінімальна або зовсім без неї.

    Щоб зробити картопляний салат, змішайте в мисці нарізану варену картоплю (2-3 великих штуки), одне зварене круто подрібнене яйце, трохи ріпчастої або зеленої цибулі, чорний мелений перець. Заправте рослинним маслом, перемішайте і подавайте до столу.

    Будь-які перекуси — табу. Пити чисту воду, мінералку без газу, зелений чай можна без обмежень. Кількість чорного кава — скоротити. Алкоголь, солодка газована вода і будь-яка інша їжа, що не ввійшла в меню, заборонені. Соуси і магазинні приправи з пакетиків для поліпшення смаку страв на цій дієті вживати в їжу не можна.

    Картопляна дієта Майї Кристалинской — мінус 2 кг за 3 дні

    Переваги і недоліки

    Переваги очевидні.

    • За рахунок великої кількості в раціоні картоплі і сирих овочів переносити дієту досить легко. Ситість настає швидко і триває довго.
    • Меню цієї дієти — копійчане. Овочі, молоко і картоплю доступи при будь-якому бюджеті і продаються скрізь.
    • Дієта хороша не тільки для схуднення, але і для очищення організму. Велика кількість клітковини сприяє виведенню набряків і делікатному випорожненню кишечника.

    З недоліків відзначається відсутність тваринних білків, тому дотримуватися картопляної дієти тривалий термін (більше тижня) не рекомендується. Для непідготовлених дієта може здатися важкою, у зв’язку з цим для «новачків» в схудненні рекомендовано не більше 2-3 розвантажувальних днів поспіль. Ускладнена п’ятиденний схема — тільки для тих, що худнуть з досвідом.

    Картопляна дієта Майї Кристалинской — мінус 2 кг за 3 дні

    Протипоказання та рекомендації

    Розвантажувальні дні корисні тільки повністю здоровим людям. При наявності будь-яких захворювань органів ШЛУНКОВО-кишкового тракту, серця і судин, цукровому діабеті від дієти Кристалинской слід відмовитися.

    Розвантаження також протипоказана при вагітності і лактації, у дитячому, підлітковому віці, при зниженні імунітету, в період відновлення після операцій та травм (крім розвантажувальних днів, прописаних лікарем).