Соковиті котлети для схуднення — бюджетна ідея для легкої вечері

2274

Страва готується просто, швидко і дуже недорого коштує. В основі — дієтичний фарш без жиру і улюблені овочі, які знайдуться в кожному будинку. М’ясо для котлет можна використовувати будь — яловичину, телятину, курятину, кролятину, індичку. Фарш краще перемолоти самому, але можна скористатися і купівельними варіантом. Це навіть заощадить час.

Калорійність котлет — всього 90 ккал. Б/Ж/У 8.2 / 5.1 / 3.2, а вартість порції готового страви не перевищує 100 рублів. Котлетки ідеально підійдуть для вечері або обіду всією сім’єю. Смачно і холодними, і теплими!

На гарнір підійдуть свіжі або тушковані овочі, соба, спагетті. У другій половині дня кращий виключно овочевий гарнір.

Майонез і покупної кетчуп при подачі страви краще не використовувати. Котлети виходять досить соковитими, тому можна легко обійтися без соусів. Ви також можете приготувати томатний соус по цьому рецепту.

Інгредієнти

  • 200 г домашнього фаршу;
  • 1 кабачок;
  • 1 середня морква;
  • 1 яєчний білок;
  • спеції і трохи солі за смаком.

Рецепт покроково

  • Приготуйте фарш зручним для вас способом, використовуючи м’ясорубку або потужний блендер. Можна також зробити січені котлети. Для цього дуже дрібно покришіть м’ясо ножем. Попередньо промийте філе, відокремити від шкіри, сухожиль і кісток. Перекладіть готовий фарш в миску.
  • Вимийте, очистіть і натріть на середній тертці кабачок і моркву. З кабачків видалити насіння. Зайвий сік злийте.
  • Перемішайте фарш з овочами, додайте яєчний білок (можна ціле яйце), спеції, ароматні трави і трохи солі.
  • Мокрими руками сформуйте невеликі плоскі котлетки і укладіть на деко, вистелений пекарської папером.
  • Випікайте в духовці при температурі 180 градусів до золотистого кольору (близько 20-40 хвилин в залежності від розміру м’ясних кульок). Щоб перевірити готовність, проткніть пару котлет вибірково зубочисткою. Якщо почне сочитися прозорий сік, блюдо готове, можна виймати. Щоб не пересушити котлети, стежте за часом.
  • Соковиті котлети для схуднення — бюджетна ідея для легкої вечері

    Цей рецепт, як і багато інших, відібрані редакторами SimpleSlim, дуже «гнучкий» і вітає будь-які імпровізації. Замість кабачка і моркви ви можете покласти будь-які інші овочі, які любите. Відмінно підійдуть капуста, баклажани, солодкі перці і навіть буряк. Також можна покласти багато свіжої зелені. Головне — витримати правильні пропорції, щоб м’ясні котлети не перетворилися в овочеві.

    А от солі слід класти як можна менше. Солоні страви затримують рідину, що нерідко гальмує процес зниження ваги, а на ранок можна прокинутися набряклими. Замініть сіль ароматними травами, спеціями і часником.

    Котлети з кабачком можна випікати в духовці, смажити на грилі без масла або готувати на пару. Перший і третій варіант — кращий.

    Готові котлети з цукіні зберігайте не більше 3 днів. Не готуйте про запас. Краще запікати нову порцію страви кожні 2 дні. М’ясні кульки можна їсти вдома або брати з собою на роботу. Вони відмінно переносять транспортування ланч-бокс, в пергаменті і фользі, навіть без холодильника (до 4 годин, якщо не дуже жарко).