Страва готується просто, швидко і дуже недорого коштує. В основі — дієтичний фарш без жиру і улюблені овочі, які знайдуться в кожному будинку. М’ясо для котлет можна використовувати будь — яловичину, телятину, курятину, кролятину, індичку. Фарш краще перемолоти самому, але можна скористатися і купівельними варіантом. Це навіть заощадить час.
Калорійність котлет — всього 90 ккал. Б/Ж/У 8.2 / 5.1 / 3.2, а вартість порції готового страви не перевищує 100 рублів. Котлетки ідеально підійдуть для вечері або обіду всією сім’єю. Смачно і холодними, і теплими!
На гарнір підійдуть свіжі або тушковані овочі, соба, спагетті. У другій половині дня кращий виключно овочевий гарнір.
Майонез і покупної кетчуп при подачі страви краще не використовувати. Котлети виходять досить соковитими, тому можна легко обійтися без соусів. Ви також можете приготувати томатний соус по цьому рецепту.
Інгредієнти
- 200 г домашнього фаршу;
- 1 кабачок;
- 1 середня морква;
- 1 яєчний білок;
- спеції і трохи солі за смаком.
Рецепт покроково
Цей рецепт, як і багато інших, відібрані редакторами SimpleSlim, дуже «гнучкий» і вітає будь-які імпровізації. Замість кабачка і моркви ви можете покласти будь-які інші овочі, які любите. Відмінно підійдуть капуста, баклажани, солодкі перці і навіть буряк. Також можна покласти багато свіжої зелені. Головне — витримати правильні пропорції, щоб м’ясні котлети не перетворилися в овочеві.
А от солі слід класти як можна менше. Солоні страви затримують рідину, що нерідко гальмує процес зниження ваги, а на ранок можна прокинутися набряклими. Замініть сіль ароматними травами, спеціями і часником.
Котлети з кабачком можна випікати в духовці, смажити на грилі без масла або готувати на пару. Перший і третій варіант — кращий.
Готові котлети з цукіні зберігайте не більше 3 днів. Не готуйте про запас. Краще запікати нову порцію страви кожні 2 дні. М’ясні кульки можна їсти вдома або брати з собою на роботу. Вони відмінно переносять транспортування ланч-бокс, в пергаменті і фользі, навіть без холодильника (до 4 годин, якщо не дуже жарко).