Зміст
Встигніть схопити літо за хвіст — спробуйте дуже смачну і просту динну дієту. Кожен день в раціон необхідно включати до 600 грамів дині, не забуваючи і про інших продуктах. Також можна: яйця, злаки, риба і м’ясо, овочі, супи, бульйони, нежирний сир, домашні киселі і морси, приготовані без додавання цукру.
Дієта, що щадить і не підходить для різкого схуднення через 7 днів можна втратити не більше 3-4 кг. Але плюсів більше. Серед них: ситість кожен день, збалансований раціон, доступна вартість продуктів і страв. І найголовніше — скинуті кілограми не повертаються, як після більшості голодних дієт.
Правила дієти
Дієта розрахована на 7 днів. Протягом цього часу необхідно утриматися від солодощів, мучного, копченого і солоного, алкоголю, солодких газованих напоїв, покупних соусів. Смажені страви виключити. Харчуватися слід у відповідності з тижневим меню (наведено нижче).
У день можна тільки 5 прийомів їжі, включаючи два перекуси. На обидва: другий сніданок і полуденок — диня. Її слід їсти окремо, не перемішуючи з іншими продуктами. Поєднання дині з іншою їжею не бажано — це заважає засвоєнню вітамінів і може спровокувати бродіння в животі, здуття.
Користь дині
Солодка і смачна диня обрана авторами дієти не випадково. Продукт багатий вітамінами A і C, калієм, фосфором, клітковиною. Диня має м’яку сечогінну і послаблюючу дію, допомагає позбутися від тяжкості і набряків, корисна травленню — сприяє переварювання важкої їжі. Крім того, соковита м’якоть активно розщеплює і виводить холестерин, підвищує настрій і зміцнює імунітет. Продукт показаний при захворюваннях печінки і сечового міхура (вводиться в раціон по рекомендації лікаря).
Меню на тиждень
Меню розписано на тиждень. Дні і прийоми їжі можна змінювати між собою або повторювати, але не занадто часто. Без потреби краще цього не робити і дотримуватися плану харчування в точності.
Продукти, що піддаються тепловій обробці, відварюються в окропі або на пару, тушкують у власному соку, запікаються. Супи, м’ясо і каші готуються без масла і кулінарних жирів. Сіль використовується в мінімальній кількості або не використовується зовсім. Для посилення смаку відмінно підійдуть натуральні спеції та трави, лимонний сік. Допускається незначна кількість оливкової олії. Цукор — під суворою забороною протягом усього тижня.
День 1
- Сніданок: порція вареної або запареною окропом гречки, зелений чай
- Другий сніданок: 300 г дині
- Обід: порція бурого рису, відварна куряча грудка, домашній морс або компот без цукру
- Полуденок: 300 г дині
- Вечеря: шматок відвареної або тушкованої риби, тушкована зелена квасоля.
День 2
- Сніданок: порція вівсяної каші на воді, склянка компоту
- Другий сніданок: 300 г дині
- Обід: курячий бульйон з сухариком, салат зі свіжих помідорів і огірків, зелений чай
- Полуденок: 300 г дині
- Вечеря: запіканка з брокколі і яйцем, салат зі свіжої капусти з морквою.
День 3
- Сніданок: порція рисової каші на воді, чай каркаде
- Другий сніданок: 300 г дині
- Обід: овочевий суп зі шматочком вареної курки, 1 шматочок зернового хліба, свіжі овочі
- Полуденок: 300 г дині
- Вечеря: овочевий вінегрет, запечена риба, ромашковий чай.
День 4
- Сніданок: порція кукурудзяної каші на воді, зелений чай
- Другий сніданок: 300 г дині
- Обід: 2 варених яйця, порція сиру і свіжі овочі
- Полуденок: 300 г дині
- Вечеря: запечена індичка з брокколі або цвітною капустою, свіжа зелень.
День 5
- Сніданок: 2 відварних яйця, шматочок твердого сиру, кава без цукру
- Другий сніданок: 300 г дині
- Обід: перлова каша, шматочок відвареної курки, будь-які свіжі овочі
- Полуденок: 300 г дині
- Вечеря: відварна риба, 2 печені картоплини, чай з м’ятою.
День 6
- Сніданок: порція пшоняної каші на воді, чай каркаде
- Другий сніданок: 300 г дині
- Обід: овочеве рагу, тушена риба з морквою
- Полуденок: 300 г дині
- Вечеря: запечена куряча грудка, салат з буряком та чорносливом, ромашковий чай.
День 7
- Сніданок: омлет з двох яєць, шматочок сиру, чорний кави
- Другий сніданок: 300 г дині
- Обід: голубці з курячим м’ясом і молодою капустою, салат зі свіжих овочів
- Полуденок: 300 г дині
- Вечеря: стейк з яловичини на пару, свіжа зелень, склянка компоту.
Протипоказання та рекомендації
З обережністю — при захворюваннях органів ШЛУНКОВО-кишкового тракту. Використання дієт також протипоказано в дитячому і підлітковому віці, в період вагітності і лактації. При наявності будь-яких захворювань рекомендується консультація лікаря.
Стигла повинна бути запашної, мати характерний аромат, а при постукуванні видавати глухий звук. Купувати баштанні рекомендується в сезон. В інший час продукт також можна знайти в продажу, але, як правило, він позбавлений своїх цінних властивостей. Вибирайте цілі, неушкоджені дині без плям і інших дефектів. Розрізані плоди вкривайте харчовою плівкою і зберігайте в холодильнику.