Зелений кава: чи так він хороший насправді?

1692

Такий ажіотаж навколо зеленої кави у всьому світі піднявся порівняно недавно, після відкриття, зробленого в 2012 році. Дослідники в ході експерименту знайшли такий цікавий ефект зеленого кава, як спалювання жирів.

Як виявилося, головним діючим елементом тут є хлорогенова кислота. У зеленому кава її досить багато, а ось при термічній обробці зерняток її зміст сильно знижується.

Зелений кава: чи так він хороший насправді?

Дослідження, проведені в США, довели ефективність кава для схуднення

Особливу популярність в Сполучених Штатах зелений кава знайшов відразу після найбільшого в історії ТБ медичного експерименту.

Дослідження було проведено в рамках телешоу американським доктором по імені Мехмет Оз — одним із найвпливовіших і шанованих людей у світі краси і здоров’я. Його The Dr. Oz Show подивилося величезна кількість людей. Він не один раз був названий «Лікарем року», його рекомендацій йдуть люди по всьому світу.

В якості експертів, які оцінювали ефективність даного напою, виступали досвідчені дієтологи. Добровільно в експерименті взяло участь 100 дівчат, вік яких становить від 32 до 50 років з ІМТ від 26 до 48. Іншими словами, дівчата, які мають труднощі із зайвою вагою. Годуючих або вагітних серед даних дівчат не було, вони не мали серйозних захворювань, таких як діабет, інфаркт або інсульт.

Вкрай важливо зауважити, що дівчата не мали уявлення, в яку саме групу вони потрапили і що приймають плацебо або зелений кави. Учасницям експерименту веліли не змінювати свій звичний раціон і є, як і раніше.

Через два тижні проводилося контрольне зважування.

  • Дівчата, які пили плацебо, втратили до 500 гр ваги. Лікарі пояснили, що подібне відхилення зовсім не є показником, і вага дівчат можна вважати незмінним.
  • Учасниці, які пили зелений кави, в середньому, стали важити менше на 2 кг кожна.

Але, варто зазначити, результати ці мало значні, хоч і присутні.

Стійких результатів допоможуть добитися перегляд харчування і регулярні тренування. А зелений кава стане лише ароматною добавкою, злегка прискорює обмінні процеси в організмі.