Ароматні дієтичне кекси з гарбузом

2279

Не обов’язково відмовлятися від мучного на дієті. Жирним магазинним десертів завжди є альтернатива — домашня ПП–випічка. Такі смаженості готують без пшеничного борошна, маргарину та масла, без цукру, кулінарних жирів і шкідливих добавок: барвників і ароматизаторів. Вівсяні кекси з гарбузом випікаються в духовці без крему і просочення — чиста користь для здоров’я і фігури.

Мафіни виходять повітряними, ароматними і дуже смачними. Головне — вибрати якісні інгредієнти. Знадобляться Геркулес, потребує варіння, а також свіжа м’якоть гарбуза, а не заморожені кубики. Також постарайтеся знайти соковиту молоду моркву. Імбир рекомендований мелений.

Кекси по цьому рецепту поєднують в собі користь всіх використовуваних інгредієнтів. М’якоть гарбуза покращує обмін речовин, нормалізує водно-сольовий баланс і стабілізує тиск. Дуже корисна при захворюваннях ШКТ, панкреатиті і гіпертонії. Продукт рекомендований для дитячого харчування. Гарбуз дитині дозволена вже з 7–ми місяців.

Свіжа морква необхідна для правильної роботи серцево-судинної системи, допомагає продовжити молодість і зміцнити імунітет. Овоч містить рекордну кількість вітаміну A і багато клітковини, необхідної для здорового травлення та очищення організму.

Про користь вівсянки розповість ця стаття. Геркулес обов’язково включати в раціон всім, хто бажає залишатися сильним і струнким довгі роки. Зрозуміло, ці компоненти корисні тільки при відсутності протипоказань. Якщо у вас непереносимість моркви або інших інгредієнтів, краще не готувати ці маффіни, а вибрати іншу страву. В розділі «Рецепти» на нашому сайті величезна кількість варіантів дієтичної випічки без цукру, борошна і маргарину.

Ароматні дієтичне кекси з гарбузом

Як готувати кекси з гарбуза?

Для приготування мафінів з вівсянкою і гарбузом потрібно:

  • 400 г м’якоті гарбуза;
  • 200 г очищеної моркви;
  • 1 склянку ” Геркулеса дрібного помелу;
  • 2 яйця;
  • сіль, мелений імбир за смаком.

Цукор рецептом не передбачається. Але якщо ви ласун, можна додати трохи натурального замінника. Наприклад, стевії.

Рецепт покроково

  • Гарбуз очистити від шкірки і насіння. Перекласти ароматну м’якоть в чашу блендера.
  • Вимити, очистити моркву, нарізати великими шматками і також відправити в блендер. Подрібнити гарбуз і моркву разом до однорідності. Допускається використовувати дрібну тертку.
  • До морквяно-гарбузової маси додати яйця, вівсяні пластівці, сіль і прянощі. Ретельно вимісити тісто і залишити в сторону на 20 хвилин. Геркулес краще попередньо подрібнити в блендері.
  • Поки тісто насичується, розігрійте духовку до 180 градусів. Підготуйте зручний деко і паперові одноразові форми для випікання маффінів і кексів.
  • Готове тісто розкласти по формочках на 2/3 об’єму, утрамбувати легко, без натиску. Виставити форми на деко і помістити в духовку на 40 хвилин. Випікати до повної готовності — до легкої рум’яності. Остудити, прикрасити і подати до чаю.
  • Ароматні дієтичне кекси з гарбузом

    Прикрасити мафіни можна на ваш розсуд. Не додадуть зайвих калорій мелена кориця і гарбузове насіння, ягоди. Більш калорійні топінги — натуральний мед, варення, шоколадна крихта, цукрова пудра. Згущене молоко, олійні та білкові креми з традиційною рецептурою володіють дуже великою поживною цінністю і для дієтичної випічки підходять найменше.

    Така випічка сподобається і дітям, і дорослим. Навіть якщо ваші близькі не на дієті, вони неодмінно оцінять гарбузове кекси. Ідеально з чаєм або кавою, теплим молоком або натуральним какао, компотами, морсами. Мафіни залишаються смачними, навіть коли остигають — ідеальний варіант для перекусу з собою.