«Розумна» вилка для схуднення за 5 тисяч рублів: що це за диво таке?

2412

В підтримку котрі худнуть давно розробляються не тільки дієтичні системи живлення і комплекси фізичних навантажень. Повсякденністю стали спеціальні девайси. Електронні крокоміри, розумні браслети, фіксують частоту пульсу, інтелектуальні ваги, обчислюють відсоток жиру в організмі вже нікого не дивують. Здавалося б, винайти щось нове в цій області вже неможливо. Однак кілька років тому з’явилося ще одне пристрій, що допомагає регулювати вагу. Цього разу — у сфері контролю за прийомом їжі. Розумна вилка.

«Розумна» вилка для схуднення за 5 тисяч рублів: що це за диво таке?

Для чого вона потрібна

Девайс не здатний визначати корисні властивості, склад і калорійність продуктів. Забороняти жувати смаколики ця вилка також не вміє, не б’є порушника струмом і не плавиться в руках. Її призначення — стежити за частотою поднесений їжі до рота і попереджати господаря, якщо він їсть надто квапливо.

«Розумна» вилка для схуднення за 5 тисяч рублів: що це за диво таке?

Відомо, що насичення залежить не стільки від того, що лежить у тарілці, скільки від тривалості процесу. Чергову порцію їжі щелепи повинні отримувати приблизно 1 раз в 15 секунд і ретельно її пережовувати. Таким чином на поїдання страви в ідеалі йде близько 20 хвилин. Саме стільки часу необхідно головного мозку, щоб зрозуміти — все, мені досить, а потім дати сигнал шлунку. Якщо є наспіх, існує великий ризик завантажити в організм більше, ніж треба, перш ніж голод буде вгамований. При цьому вид їжі має другорядне значення. Будь то брокколі або свиняча відбивна з картоплею — результат один.
«Розумна» вилка для схуднення за 5 тисяч рублів: що це за диво таке?

Більшість людей володіє інформацією про те, що жувати квапливо шкідливо для фігури і намагаються контролювати процес, коли худнуть. Але робити це постійно можуть не всі. Заважають сторонні думки, звички, різні обставини. Розумна вилка покликана нагадувати, як правильно.

Функціональність

На вигляд це звичайний столовий прилад, але з електронними датчиками на зубцях і більш товстою ручкою, в яку вбудований спеціальний елемент — акселерометр. Він фіксує кожну зміну положення пристрою, швидкість його руху туди-сюди, тривалість і точний час трапези. Одержані дані девайс зберігає в пам’яті. Сигнали користувачеві вилка подає за допомогою світлових індикатора:

  • якщо горить зелене світло — процес йде нормально;
  • червоний — увага, ви їсте занадто швидко.

Для кращого розуміння їдальня начиння починає вібрувати, коли їжа потрапляє в рот частіше, ніж треба.

Заряджається девайс через Bluetootch або USB-шнур від смартфона за допомогою особливого програми або комп’ютера. Таким же чином відбувається синхронізація його внутрішньої пам’яті і корекція налаштувань профілю в програмі. Користувачеві лише потрібно вказати необхідні параметри.

«Розумна» вилка для схуднення за 5 тисяч рублів: що це за диво таке?

Вартість футуристичного столового приладу — близько 5000 рублів. Людям з проблемами самоконтролю або захоплюються він може бути корисний. У ситуаціях, коли мотивація схуднути сильна, але рефлекси і зовнішні обставини заважають, така вилка послужить додатковим засобом контролю харчової поведінки. Приборкати апетит і змусити скинути вагу вона нездатна, проте стане в нагоді у випадку підвищеної неуважності або забудькуватості. Це своєрідний тренажер для вироблення корисної звички їсти повільно. Крім того, дані про час і тривалості сніданків, обідів і вечерь в пам’яті пристрою можуть частково замінити харчовий щоденник.

Купувати розумну вилку чи ні — залежить від готовності платити за брак самодисципліни. Сенс у такому девайсі є, якщо щоденні прийоми їжі регулярно призводять до переїдання, потрібно якийсь зовнішній контролер за їх тривалістю, на який не шкода добряче витратитися. Однак важливо пам’ятати, що шкідливі звички піддаються корекції ззовні не завжди. Самостійні вольові зусилля бувають більш продуктивними