Їмо і худнемо: продукти, в яких багато води і найменше калорій

2099


Зміст

  • Перелік продуктів
  • Кавуни
  • Листові салати
  • Грейпфрути
  • Рукола
  • Огірки
  • Папайя
  • Капуста
  • Полуниця
  • Морква
  • Редис
  • Щоб тримати вагу під контролем, людина має поповнювати і витрачати одне і те ж кількість енергії. При бажанні схуднути — створювати і підтримувати дефіцит калорій. Це буває непросто, особливо при недостатньо інтенсивних фізичних навантаженнях або повільному обміні речовин. Незнання поживної цінності продуктів і особливостей розщеплення нутрієнтів — теж велика проблема. Посилює її величезний продовольчий асортимент, обман з боку його виробників і різноманітні маркетингові виверти.

    Дієтичне меню теж вимагає грамотного відносини. Його потрібно вміти правильно складати і нормувати. З’їли шматочок побільше — переїдання. Вихід — вживати більше їжі з низьким глікемічним індексом, малої калорійністю, насиченою водою і харчовими волокнами. На перетравлення таких продуктів організм витрачає енергії більше, ніж від них отримує. До них відносять листові, тверді овочі, деякі коренеплоди і несолодкі фрукти. Є їх рекомендується переважно сирими.

    М’якоть плодів заповнює об’єм шлунка, швидко насичує, забезпечує організм вітамінами, мінералами і антиоксидантами. Виділення ферментів підсилює кровопостачання ШЛУНКОВО-кишкового тракту, рідинний і загальний обмін. Клітковина проходить по травному тракту, захоплюючи з собою токсини і частина жирів. Завдяки цьому багаті водою продукти можна вживати навіть на ніч, не боячись поправитися. А додавши їх у звичний раціон, можна значно знизити його калорійність. Це позбавить від утомливих підрахунків і внутрішньої напруги.

    Перелік продуктів

    Нижче хіт-парад найпопулярніших водомістких низькокалорійних плодів. Включайте ці продукти в раціон щодня, переважно в сирому вигляді. Зелень — рукколу і «Айсберг» намагайтеся додавати в кожний прийом їжі, не тільки в салати. Оптимальна порція твердих овочів і фруктів — приблизно з кулак. У день можна без шкоди для талії з’їдати 4 таких порції. Насолоджуйтесь і худніть!

    Кавуни

    В їх складі, крім води є пектини, каротин, аскорбінова кислота, калій та інші мінерали. Калорійність незначна, є ягоди можна кілограмами. Регулярне вживання промиває нирки, очищає кров і печінку, приглушує голод. Кавунової м’якоті В склянці не більше 20 ккал.

    Листові салати

    Найкорисніший — «Айсберг». Його листя містять багато вологи, багаті вітаміном К, фолієвої кислотою, нейтральні на смак. Продукт підходить як доповнення до бутербродів, страв з м’яса, в якості гарніру. Довго підтримує ситість, не перевантажує шлунок. 100 р. салату містять близько 12 ккал.

    Їмо і худнемо: продукти, в яких багато води і найменше калорій

    Грейпфрути

    Фрукти з низьким вмістом цукру і кислот, багаті вітамінами. Допомагають приборкати апетит, регулюють рівень холестерину, прискорюють метаболізм. Їх можна їсти навіть вночі, на відміну від апельсинів та інших цитрусових. Поживність плодів — 18 ккал на 100 р.

    Їмо і худнемо: продукти, в яких багато води і найменше калорій

    Рукола

    Листова зелена культура, насичена вітамінами групи В, аскорбіновою кислотою, калієм і залізом. В пучку вагою 100 р. близько 15 ккал.

    Огірки

    Складаються з води майже на 93%. Калорій практично не містять, так як забирають їх у організму на перетравлення в кілька разів більше. Знижують рівень холестерину, стимулюють моторику кишечника, підходять для будь-яких страв від бутербродів до шашлику.

    Їмо і худнемо: продукти, в яких багато води і найменше калорій

    Папайя

    Тропічний водянистий фрукт, схожий зовні на диню. Багатий антиоксидантами, вітаміном С, калієм, магнієм і залізом. Цукру містить небагато, але добре втамовує голод за рахунок клітковини. У 100 р. папайї всього 30 ккал.

    Капуста

    Найбільш корисні білокачанна, брюссельська, пекінська. Різні за формою культури мають схожий склад: багато клітковини, води, вітаміну С, заліза, антиоксидантів. Входять до складу більшості низькокалорійних дієт, швидко вгамовують голод, виводять з організму надлишок ліпідів і токсини. Організму 100 р. капусти дають не більше 16 ккал, — набагато менше, ніж забирають.

    Їмо і худнемо: продукти, в яких багато води і найменше калорій

    Полуниця

    Солодка на смак, ця ягода містить багато води, мінімум вуглеводів і калорій, регулює обмін речовин, піднімає настрій. Її рекомендують включати в меню всім бажаючим схуднути. На 100 г. припадає всього 25 ккал.

    Морква

    Містить багато грубої клітковини, багато каротину, вітамінів групи В при низькій калорійності — всього 23 ккал. на 100 г. Вживати її для схуднення можна у складі овочевих салатів, гарнір і як самостійне блюдо.

    Їмо і худнемо: продукти, в яких багато води і найменше калорій

    Редис

    Дієтичний коренеплід з великим вмістом вологи і жорсткими харчовими волокнами. У складі багато корисного ефірної олії, вітаміну С, заліза, кальцію. Попереджає гіповітаміноз, сприяє схудненню.