Зміст
Мода на напівголодні дієти, які обіцяють чудове позбавлення від багаторічних накопичень за кілька днів, поступово йде. Навіть недосвідченим в дієтології людям давно ясно, що втратити на них можна лише здоров’я. Досягти реальних результатів в схудненні і зберегти їх назавжди допомагає здорове харчування. Страви на пару забезпечують організм усім необхідним, не перевантажуючи зайвими калоріями. При дотриманні незначних обмежень вага на такому раціоні знижується плавно і неухильно.
Суть паровий дієти
Їжу необхідно готувати в пароварці. Можна використовувати відповідні режими іншого кухонного устаткування. Підійдуть навіть звичайні каструлі з гратами. Важливо лише дотримання головного принципу.
Таке харчування підходить людям будь-якого віку і стану здоров’я. Корисно воно страждають виразкою, холециститом, панкреатитом, гіпертонією, запальними нирковими захворюваннями, порушеннями обміну речовин. Для огрядних це особливо актуально, адже надлишок жирової тканини часто поєднується з різними патологіями.
Правила дотримання
Харчуватися стравами на пару необхідно не менше 20 днів. В ідеалі дотримуватися дієти бажано більш тривалий термін: до 3-4 місяців. Така тривалість дозволить організму перебудувати метаболізм, звикнути до нового режиму і забути про колишні гастрономічних слабкостях. Боятися виснаження не потрібно. Паровий раціон збалансований і досить поживний.
Основні рекомендації:
Ефективність дієти на пару
Підшкірно-жирова клітковина накопичує багато води, а дієтичні обмеження сприяють її виведенню.
Ті, чия вага перевищує норму незначно, худнуть повільно. Це правильно, адже стрімко танути здатні тільки запаси міжклітинної рідини. Жир згоряє не більше, ніж по 100 г в добу.
Результат грамотного підходу: здорова підтягнута шкіра, гарне самопочуття, поліпшення функцій внутрішніх органів.
Дозволені продукти
Раціон на паровій дієті різноманітний:
- різні сорти кускового м’яса і фаршу з них: курчата, індичка, кролятина, телятина, яловичина, субпродукти;
- дари річок і морів: всі види тріскових, лососевих риб, тунець, окунь, короп, кальмари, креветки;
- курячі та гусячі яйця;
- крупи: овес, гречка, ячмінь, пшоно, рис, кукурудза;
- картопля;
- макаронні вироби;
- зелені листові, крохмалисті овочі, баштанні, коренеплоди, гриби, зелень;
- молочні продукти жирністю до 5%;
- ягоди, фрукти, мед.
Зразкове меню паровий дієти на тиждень
Його рекомендується скласти заздалегідь на кілька днів.
День 1:
- сніданок: каша кукурудзяна;
- ланч: запіканка з сиру;
- обід: курячі тефтелі з овочевим бульйоном;
- полуденок: груші;
- вечеря: овочевий салат, кефір.
День 2:
- сніданок: омлет з зеленою цибулею;
- ланч: гарбузовий пудинг;
- обід: суп гороховий;
- полудень: йогурт;
- вечеря: томати з сиром.
День 3:
- сніданок: гречка з грибами;
- ланч: йогурт, яблуко;
- обід: овочевий суп, телячі котлети;
- полуденок: волоські горіхи;
- вечеря: тріска з овочевим салатом.
День 4:
- сніданок: рисова каша;
- ланч: фруктовий салат;
- обід: сир з медом, омлет;
- полуденок: пюре з кабачків;
- вечеря: креветки з зеленню.
День 5:
- сніданок: картопляний салат з огірками;
- ланч: сирники;
- обід: курячий суп з овочами;
- полуденок: рисова каша;
- вечеря: сир з грибами.
День 6:
- сніданок: сир з ягодами;
- ланч: омлет, йогурт;
- обід: індичка з кольоровою капустою;
- полуденок: яблучне пюре, кефір;
- вечеря: запіканка з гарбуза з рисом.
День 7:
- сніданок: сирники з медом;
- ланч: апельсини, йогурт;
- обід: лосось з капустяним салатом;
- полуденок: грибний суп;
- вечеря: курячі битки зі шпинатом, кефір.