Дієта «Дюймовочка» для схуднення на 12 кг за 3 тижні

2914


Зміст

  • Як діє дієта
  • Правила дієти
  • Дозволені та заборонені продукти
  • Методика, відома під цією назвою, дозволяє позбавлятися від зайвих кілограмів швидко і без болісного почуття голоду. Головний її принцип — підтримка активності травної системи за допомогою невеликих порцій, які необхідно вживати часто. В результаті шлунково-кишковий тракт працює без перевантажень, розщеплює їжу без залишку і перетворює її в енергію.

    Як діє дієта

    Щоб відчувати ситість, організму не так важлива кількість споживаної їжі, як регулярність її надходження і тривалість прийому. Основна причина накопичення зайвої ваги є переїдання. Щоб схуднути, досить правильно організувати харчування і виробити корисну звичку їсти помірно. Втамувати голод можна, вживаючи буквально кілька ложок їжі — не більше п’яти. Якщо підкріплюватися не тричі на день, як прийнято традиційно, а кожні 2-2,5 години, об’єм шлунка значно скоротиться, а ферментів шлункового соку буде виділятися менше.

    За кілька днів такої дієти обмінні процеси прискоряться, так як поживні речовини будуть всмоктуватися повністю, а відсутню енергію організм почне вилучати з власних жирових запасів. Рівень глюкози при дробовому харчуванні залишиться стабільним: не буде різко знижуватися або підніматися вище норми. Як наслідок, нападів сильного голоду і виділення великої кількості інсуліну, що сприяє накопиченню жиру, можна не побоюватися.

    Ще одна перевага методики — відсутність важкості в шлунку, нетравлення і інших неприємностей, пов’язаних з переїданням. На такій дієті можна почувати себе комфортно і навіть займатися спортом — енергії для цього буде достатньо. Протипоказань у методики небагато: захворювання органів ШЛУНКОВО-кишкового тракту, серця і судин, анемічні стани.
    Дієта «Дюймовочка» для схуднення на 12 кг за 3 тижні

    Правила дієти

    Основна вимога: кожний прийом їжі повинен становити обсяг не більше 5 столових ложок без гірки. Виняток — бульйони і інші рідкі страви. Їх можна з’їдати до 7 ложок. Порції необхідно відміряти заздалегідь, а їсти якомога повільніше, ретельно розжовуючи кожен шматочок. Жорстких обмежень за часом харчування немає. Важливо лише дотримуватися проміжки між трапезами — не більше 3 годин.

    • Щодня слід вживати не менше 1,5 л чистої негазованої води. Без обмежень можна чай, натуральний кава, трав’яні настої. Молоко та інші калорійні напої вважаються рідкою їжею, на них поширюється правило п’яти ложок.
    • Смажені страви необхідно виключити. Їжу — варити, запікати, готувати на пару або вживати в натуральному вигляді.
    • Від гострих приправ, жирних соусів і спецій потрібно відмовитися. Чим простіше страви, тим краще.

    Дієта «Дюймовочка» для схуднення на 12 кг за 3 тижні

    Дозволені та заборонені продукти

    Продуктовий набір досить широкий:

  • У раціоні обов’язково повинні бути повільні вуглеводи: каші з вівса, гречки, проса, ячменю та інших зернових.
  • Корисні бобові: сочевиця, квасоля, горох.
  • Для поповнення запасу вітамінів необхідно їсти зелені овочі: всі види капусти, шпинат, селера, огірки, листовий і качанний салат.
  • Підтримувати сили допомагають також тваринні білки: риба, морепродукти, м’ясо птиці, нежирна телятина, кролик, сир, кефір, ряжанка, молоко.
  • У салати можна додавати натуральні рослинні олії: оливкова, лляна, соняшникову.
  • Продукти з великим вмістом цукру і крохмалю під забороною. Навіть фрукти, морква і буряк-за наявності швидких вуглеводів необхідно виключити. Не кажучи вже про білому хлібі, кондитерських виробах, фруктових соках і лимонаді.

    Слід відмовитися від будь-яких напівфабрикатів, фастфуда, консервів, вершкового масла, сметани, сала та інших жирних продуктів. На такому харчуванні найважче витримати перші 1-2 доби, поки організм звикає до нових правил. Потім відчуття голоду відступає і думки про їжу перестають дошкуляти постійно.

    Дієта заборонено вагітним і годуючим жінкам, у дитячому, підлітковому і літньому віці, в період інтенсивних розумових або фізичних навантажень.

    Рекомендована консультація лікаря!