Набридло відварювати пластівці? Лінива вівсянка в банку теж перестала подобатися? Тоді вам варто спробувати запечену вівсянку — шалено смачно і досить просто. Калорійність готового страви — близько 440 ккал. Такий сніданок швидко наситить і забезпечить енергією до кінця дня.
Традиційна рецептура включає шматочки чорного шоколад і банани, але ви можете відмовитися від цих продуктів на користь менш поживних. Наприклад, взяти свіжі або заморожені ягоди: чорницю, ожину, журавлину, протеїн зі смаком какао або печива.
Запечена вівсянка в духовці готується не надто довго — ви цілком встигнете зробити її на сніданок у вихідний день, якщо станете трохи раніше. Така запіканка також непогано зберігається — можна тримати в холодильнику до трьох днів. Ідеальний варіант, щоб брати з собою на роботу або на прогулянку. Здорове і корисне ласощі оцінять всі члени сім’ї, спробуйте!
Запечена вівсянка: рецепт з бананом та шоколадом
Інгредієнти:
- 1 склянку вівсянки, вимагає варіння;
- 30 г чорного гіркого шоколаду;
- 1 стиглий м’який банан;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- 0,5 чайної ложки меленої кориці;
- 1 сире куряче яйце;
- 1 склянку молока до 1,5% жирності;
- 1 столова ложка меду;
- щіпка солі.
Замість шоколаду можна використовувати будь-які ягоди — свіжі або заморожені.
Спосіб приготування покроково
Перед подачею запіканку можна попередньо остудити або подати гарячою. Страва ідеально поєднується з молоком, свежезаваренним чаєм, меленою кавою.
Прикрасити готову страву можна на ваш розсуд. Добре підійдуть горішки, свіжі ягоди, шматочки фруктів. А ще дуже смачно їсти вівсянку, политу натуральним йогуртом або нежирної сметаною, можна з кулькою вершкового морозива. Однак пам’ятайте, що будь-які добавки збільшують калорійність страви.