Дієта на дитячому харчуванні — худнемо із задоволенням: мінус 5 кг за тиждень

1996


Зміст

  • Правила і 2 варіанти дієти
  • Зразкове меню на день (2 варіант, полегшений)
  • Протипоказання та рекомендації
  • Щоб схуднути, треба менше є. Зниження добової калорійності раціону — найголовніше, що ви можете і повинні зробити, якщо мають намір скинути вагу. Слід привчити себе наїдатися малим і відмовитися від висококалорійних продуктів на користь менш ситних. Іншими словами, ми повинні отримувати калорій з їжею менше, ніж спалюємо протягом дня, підтримуючи життєдіяльність і фізичну активність.

    Дієта на дитячому харчуванні — дуже смачна і проста. Переваг у неї маса. По-перше, не треба нічого готувати. Досить закупитися різнокольоровими баночками з фруктовими, овочевими та м’ясні пюре, кашки, киселями і сирками.

    По-друге, не треба нічого рахувати. Все, що вам необхідно, вказано на етикетці. На упаковці можна знайти масу нетто, калорійність і вміст білків, жирів і вуглеводів. До того ж, з баночки дуже просто відміряти потрібну кількість. Велика упаковка зазвичай має поділу на обгортці. Приклад на фото.

    Дієта на дитячому харчуванні — худнемо із задоволенням: мінус 5 кг за тиждень

    Таким чином, підрахунок калорій самий елементарний. Третій істотний плюс — якість їжі. Дитяче харчування (якщо це шановний бренд і не підробка) не містить шкідливих компонентів, зайвого цукру. Збалансоване меню сприяє виведенню з організму токсинів і шлаків. При схудненні на дитячому пюре може бути відзначений легкий ефект детоксикації.

    Єдиний мінус — це, мабуть, висока вартість. Худнути на вареної гречки і курячої грудки, безумовно дешевше, але нудніше. Тому спробувати можна, особливо якщо в будинку є діти, і харчування присутній в достатній кількості і часто залишається недоеденным.

    Дієта на дитячому харчуванні — худнемо із задоволенням: мінус 5 кг за тиждень

    Правила і 2 варіанти дієти

    Дієта на дитячому харчуванні буває в двох варіантах: чистому і комбінованому. У першому випадку вживати в їжу слід виключно дитяче пюре. Кількість трапез — 5. Порції невеликі. Добова калорійність — не більше 1000 ккал.

    Не забувайте про прості правила сполучуваності продуктів. Так, не вживайте картопляні пюре з м’ясними. Пюре з яловичини, кролика, курки та індички бажано поєднувати з овочевими (броколі, цвітна капуста, суміш весняних овочів). Солодкі пюре вживати окремо, в якості десерту. Бажано в першій половині дня. Пюре шукати з хорошим складом, без доданого цукру і консервантів. Слідувати 7 днів.

    Другий варіант комбінований (полегшений) передбачає вживання різних продуктів дитячого харчування. Всі 7 днів можна каші і сирки, дитяче печиво, киселі, компоти, соки. Харчуватися потрібно 4-5 разів на день, також невеликі порції. Добова калорійність — не більше 1200 ккал. Цей варіант більш ситний і різноманітний, але харчуватися так довше, ніж 7 днів, не можна.

    В обох випадках на дієті категорично заборонені: сіль і цукор (в якому вигляді), кондитерські та борошняні вироби, жирне, смажене, алкоголь, соуси і напівфабрикати, фастфуд. Мінеральну воду без газу, зелений чай без вершків і цукру, дозволяється вживати без обмежень. Кількість чорного кава — скоротити.

    Враховуючи, що меню виглядає різноманітним і корисним, худнути вийде просто, граючи. Через 7 днів обов’язково зробити перерву. Дорослому організму необхідна тверда їжа — відсутність її може спровокувати збій. Повторити дієту дозволяється через 5-6 місяців («сидіти» на неї не частіше 2 разів на рік).

    Дієта на дитячому харчуванні — худнемо із задоволенням: мінус 5 кг за тиждень

    Зразкове меню на день (2 варіант, полегшений)

    • Сніданок: баночка фруктового пюре, баночка сиру (100 г) або порція каші (100 г), чай
    • Обід: баночка м’ясного і овочевого пюре
    • Полуденок: дитячий сік чи кисіль, 2 невеликих дитячих печива
    • Вечеря: баночка гарбузового пюре, порція сиру (100 г), трав’яний чай.

    Дієта на дитячому харчуванні — худнемо із задоволенням: мінус 5 кг за тиждень

    Протипоказання та рекомендації

    Дієта на дитячому харчуванні не рекомендована підліткам, вагітним і годуючим жінкам, літнім людям. Протипоказана при наявності захворювань серця і судин, підвищеному / зниженому артеріальному тиску, діабеті, патології печінки і нирок, органів шлунково-кишкового тракту.

    Рекомендується консультація лікаря.

    Щоб організм не відчував дефіциту основних груп вітамінів, магнію, кальцію, йоду, заліза та інших, показаний прийом полівітамінних комплексів. Щоранку натщесерце випивайте столову ложку льняного масла (відразу після пробудження випити склянку води, через 15 хвилин масло). Масло можна замінити добавкою Омега-3.

    Вихід з дієти потрібно плавний. Інакше можна нашкодити здоров’ю і швидко набрати скинуті кілограми назад. Повертаючись до звичного раціону, не поспішайте об’їдатися забороненими продуктами. Вводьте їх у меню по одному в день. Приміром, у перший день сіль, у другий — цукор, у третій — трохи мучного. Намагайтеся та після закінчення курсу і збалансовано харчуватися помірно, невеликими порціями, пити більше води.