Дієта Молокочай для схуднення — втрачаємо до 12 кг за 2 тижні

2773


Зміст

  • Для чого його пити
  • Рецепти молокочая
  • Розвантажувальні дні
  • Дієта -15 кг
  • Чай з молоком люблять пити багато, але про те, що з його допомогою можна швидко скинути зайву вагу, чули не всі. Поєднання популярних продуктів забезпечує подвійне корисну дію. Такий напій забезпечує організм вітамінами і мінералами, а важкі молочні і чайні компоненти у складі розщеплюються легше.

    Для чого його пити

    Традиційний чай — джерело антиоксидантів і м’який енергетик. Він захищає клітини від ушкодження продуктами окислення, тонізує, знижує апетит, зв’язує і виводить токсини, активує розщеплення жирів. Молоко забезпечує організм амінокислотами, вітамінами і рядом важливих мінералів, головний з яких — кальцій. Дефіцит цього елемента призводить до порушення обміну речовин і прискорює набір зайвих кілограмів.

    Комплексний напій виявляє діуретичну дію, позбавляє від набряків. Компоненти молока пом’якшують агресивні властивості катехіну і таніну, що захищають печінку, а чайні ферменти сприяють кращому засвоєнню казеїну і лактози. Крім того, чай з молоком має прекрасний смак і рідко в кого викликає неприйняття.

    Жиросжигающие ефект напою проявляється швидко: вже через 2-3 дні розвантаження на молокочаї контури тіла підтягуються, зменшуються обсяги. За 2 тижні дієти можна втратити до 10-12 кг, в залежності від початкової ваги.

    Рецепти молокочая

    Для приготування напою необхідний якісний листовий чай без ароматизаторів і штучних добавок. Для схуднення краще використовувати зелений, він надає кращий очищуючий ефект, стимулює роботу кишечника, зменшує тягу до солодкого. Тим, хто не любить його специфічний терпкий смак або страждає зниженим тиском, підійде чорний. Як компроміс, можна заварювати суміш зеленого та чорного чаїв.

    Дієта Молокочай для схуднення — втрачаємо до 12 кг за 2 тижні

    Молоко рекомендується нормалізоване, жирністю до 3%. При використанні цілісного в напій обов’язково доливають воду.

    Способів заварювання молокочая кілька. Ось найбільш популярні:

  • Приготувати чай: 2 ч. л. заварки на склянку окропу. Через 5 хвилин процідити і додати молока в пропорції 1:1.
  • Закип’ятити молоко і всипати в нього сухий чай з розрахунку: 1,5 ст. л. на 1,5 л. Настояти рідина 20 хвилин під кришкою, процідити. Зберігати напій можна до 12 годин в холодильнику.
  • З прянощами. Приготувати суміш з рівних частин подрібненого кореня імбиру, кориці і гвоздики. 1 ст. л. спецій запевнити 400 мл окропу і потримати на водяній бані 5 хвилин. Потім всипати у відвар 2 ст. л. сухого чаю і долити 700 мл підігрітого до 80°С молока. Накрити і настояти 10 хвилин.
  • З перцем. 1,5 ст. л. чайної заварки залити киплячим молоком — 1,5 л. Через 5 хвилин всипати ¼ ч. л. меленого чорного перцю, залишити ще на 10 хвилин і процідити.
  • З медом. Окремо заварити чашку чорного або зеленого чаю об’ємом 200 мл В іншому посуді змішати таку ж кількість гарячого молока і 2 ст. л. меду. Обидва напої з’єднати і струсити.
  • З часником. На 1 л кип’яченого молока взяти 1 ч. л. товченого часнику і 3 ч. л. заварки. Настояти 15 хвилин і процідити.
  • Розвантажувальні дні

    Мета такої розвантаження — позбутися від 0,5–1 кг. ваги, позбутися від токсинів, набряків, почистити травну систему, жовчний міхур і нирки. За добу необхідно випити 1,5–2 л молокочая і не менше 1,5 л звичайної води.

    Напій потрібно розділити на рівні порції і вживати кожні 2,5 години. Воду потрібно пити в проміжках, але не разом з молокочаем.

    Дієта Молокочай для схуднення — втрачаємо до 12 кг за 2 тижні

    Якщо витримати весь день без їжі важко, можна спробувати розвантажувальний день з сиром. У цьому разі через 20 хвилин після кожної порції напою можна з’їдати по 1 ст. л. знежиреного сиру.

    Повторювати розвантаження можна 1-2 рази в тиждень. При помірному харчуванні в інші дні можливо схуднути на 4-7 кг за місяць.

    Дієта -15 кг

    Щоб добитися максимального результату в найкоротші терміни, буде потрібно від 2 до 5 тижнів. Режим досить жорсткий, вимагає одночасного збільшення фізичної активності. Щодня кожен прийом їжі потрібно доповнювати чашкою молокочая.

    Зразкове меню на 1 день:

    • ранок: каша на воді з гречаної або пшоняної крупи;
    • ланч: бутерброд із чорного хліба з сиром;
    • полудень: салат або суп з овочів;
    • полуденок: 30 р. горіхів або сухофруктів;
    • вечеря: запечена риба.

    Сидіти на такій дієті можна 7, 15 або 30 діб.

    Для тих, хто хоче досягти видимих результатів швидше, є експрес-варіант на 3 дні. Зразкове меню:

    • ранок: свіжі фрукти;
    • обід: тушковані овочі без масла і солі;
    • вечеря: знежирений сир.

    Щодня треба пити по 1,5 л молокочая і 2 л води. Сіль, цукор і будь-які жири заборонені. За один підхід можна схуднути на 4 кг Енергетична ємність режиму дуже мала — близько 500 ккал. в добу, тому продовжувати його на більший строк не рекомендується. Повторювати дієту можна не частіше 1 разу в місяць.