Вісім перевірених способів побороти голод

1545


Зміст

  • Спосіб 1. Бути завжди зайнятим
  • Спосіб 2. Пити більше води
  • Спосіб 3. Фізична активність щодня
  • Спосіб 4. Менше солодкого і різних швидких вуглеводів
  • Спосіб 5. Більше клітковини і білка в раціоні
  • Спосіб 6. Менше стресів
  • Спосіб 7. Дотримуємося режиму сну
  • Спосіб 8. Ніякого алкоголю!
  • Щоб тримати вагу під контролем, важливо не переїдати. Не вживати більшої кількості калорій, ніж потрібно організму для підтримки життєдіяльності. Всі надлишки йдуть в жир: і свинячий стейк, і стиглий персик. Дієтологи нагадують: не повніють від певних продуктів, таких як картопля або хліб, а від надлишку калорій, що надходять з будь-якою їжею. Якщо переїдати щодня, зайві кілограми неодмінно відкладуться.

    Мало рахувати калорії. Потрібно ще й укладатися в норму, а для цього потрібно контролювати почуття голоду, втихомирювати його. Будь-які спроби заглянути в холодильник після вечері повинні відразу ж припинятися. Багато тих, що худнуть зізнаються, що це непросто. Є кілька способів приборкати голод — вони підійдуть кожному з нас.

    Спосіб 1. Бути завжди зайнятим

    Будьте зайняті. Це найдешевше ліки на землі — і одне з найбільш ефективних. Мабуть, найбільш відома цитата письменника, психолога і педагога Дейла Карнегі. Виявляється, займатися улюбленою справою корисно не тільки для фізичного і психічного здоров’я, але і для фігури. Чим більше у вас занять, тим менш імовірний черговий зрив — нічний набіг на холодильник. Намагайтеся заповнювати кожну хвилину подіями або справами. Присвячуйте більше часу роботі, заведіть цікаве хобі. Спробуйте знайти те, що дійсно здатний займати і захоплювати вас 24/7.
    Вісім перевірених способів побороти голод

    Спосіб 2. Пити більше води

    Візьміть за правило вживати не менше 1,5 літрів чистої негазованої води щодня. З двох причин. Перша — багато плутають голод з жагою. Щоб не переїдати, потрібно завжди спочатку попити води. Якщо відчуття порожнечі у шлунку не проходить, значить, правда настав час прийняти їжу.

    Вода потрібна для зниження ваги: рідина забезпечує підтримку печінки, стимулює процеси травлення і перистальтику кишечника. Докладніше про те, скільки потрібно пити води, щоб худнути, читайте в цій статті.

    Спосіб 3. Фізична активність щодня

    Більше руху також корисно з ряду причин. По-перше, це черговий спосіб бути зайнятим (згадуємо спосіб 1). По-друге, будь-яка навантаження сприяє спалюванню калорій. По-третє, після інтенсивного тренування стає якось «шкода» об’їдатися шкідливими смакотою, адже стільки зусиль докладено. Це — психологія.

    Важливо, щоб фізкультура була в задоволення. Тому варто займатися лише тими видами спорту, які вам до смаку. Не обов’язково змушувати себе займатися силовими, якщо ви як вогню боїтеся штангу. Головне — рухатися.

    Найбільш енерговитратні види спорту: біг по пересіченій місцевості і по сходах (скайраннінг), класичний тайський бокс, альпінізм, швидкісні велопрогулянки. Самі щадні: плавання, йога, пілатес, скандинавська ходьба. Просто вибирайте захоплення по собі і не сидіть на місці.

    Вісім перевірених способів побороти голод

    Спосіб 4. Менше солодкого і різних швидких вуглеводів

    Неправильна їжа не сприяє тривалому насичення. Навпаки, чіпси і шоколадки провокують часті напади голоду. Буквально через годину після з’їденого бутерброда або цукерки організм «попросить» ще. Відмовтеся від кондитерських і борошняних виробів, напівфабрикатів, фастфуду та снеків. Незважаючи на високу калорійність, ці продукти насичують на вкрай нетривалий час, сприяють переїдання і набору зайвої ваги.

    Спосіб 5. Більше клітковини і білка в раціоні

    Білок сприяє швидкому і якісному насиченню без почуття тяжкості і шкоди організму. Така їжа необхідна для підтримки м’язів, шкіри, волосся і нігтів. Крім того, білки відповідають за регулювання обміну речовин, що відіграють важливу роль у підтримці імунітету і схудненні. Але зловживати не можна. Чим небезпечна будь-яка білкова дієта, читайте в цій статті.

    Щоб білок приносив максимальну користь, поєднуйте його з овочами. Клітковина проходить через кишечник, не переварюючи, попутно захоплюючи всі шкідливі речовини — токсини і шлаки. Клітковина нормалізує процеси травлення, сприяє позбавленню від запорів, знижує ризики розвитку онкологічних захворювань товстого кишечника.

    Вісім перевірених способів побороти голод

    Спосіб 6. Менше стресів

    Не всі неприємні події в житті вдається запобігати і контролювати, на жаль. Але фахівці в області правильного харчування настійно рекомендують уникати стресів. Робити це слід усіма можливими способами.

    Людина, що перебуває в засмучених почуттях постійно, ризикує отримати розлад харчової поведінки. Це може проявлятися як у відсутності апетиту, так і в надмірному його посилення. Жінка, яка часто нервує, може заїдати проблеми або навпаки — цілодобово обходитися без їжі. І те, й інше однаково погано для здоров’я і для фігури.

    Вісім перевірених способів побороти голод

    Спосіб 7. Дотримуємося режиму сну

    Вченими доведено вже давно: люди, які сплять менше 6 годин на добу, можуть мати проблеми із зайвою вагою. Якість тіла і стан шкіри при цьому також погіршується. Навіть худа дівчина, що ведуть неправильний спосіб життя, може виглядати нездорової, мати в’ялу шкіру і целюліт, обвислі контури тіла.

    Спосіб 8. Ніякого алкоголю!

    Алкоголь — найпідступніший ворог красивої фігури. Він дуже калорійний. Але найстрашніше не це. Спиртне володіє розслаблюючим дією і притуплює почуття відповідальності, зате розпалює апетит. І утриматися від чергової порції салату з майонезом стає дуже складно. В результаті людина переїдає, а потім поправляється.

    Ще небезпечніше те, що алкоголь вживають в основному ввечері або після обіду, коли швидкість обмінних процесів в організмі вже сповільнена. А, значить, більше ймовірності, що все з’їдене відкладеться про запас.