Чому необхідно їсти сухофрукти щодня

1891

Сушені і в’ялені фрукти з незапам’ятних часів вважаються корисною і здоровою їжею. А завдяки своєму приємному смаку сухофрукти стали невід’ємною частиною щоденного раціону харчування.

На Русі з давніх часів одним з найпоширеніших сухофруктів були сушені яблука. Сушили їх спочатку на печі, а вже потім прогрес приніс і нове обладнання для сушіння яблук та інших фруктів. Сушені яблука здавна вживали для підтримки тонусу нервової системи. Жінками було помічено, що вони благотворно впливають на здоров’я волосся і нігтів, а також освіжають шкіру.

В ті часи все це базувалося на віруваннях та особистому досвіді. І тільки потім «перекази старовини глибокої» знайшли наукове підтвердження – що в яблуках (особливо – в сушених) міститься просто безмежна кількість мінералів, солей і органічних кислот, вітамінів і фруктози, а також вони покращують роботу мозку.

Крім яблук пошаною у русичів користувалися і сушені груші. Своєю популярністю вони зобов’язані притаманного їм тонізуючого ефекту. Потім у сушених груш було відзначено ще й сечогінну дію, а також здатність піднімати імунітет. Згодом вченими було встановлено високий вміст в сушених грушах клітковини, вітамінів і йоду. Також була виявлена користь сухофруктів-груш і для чоловічого здоров’я.

Список «рідних» для Росії сухофруктів на цьому практично вичерпаний – через мізерність які ростуть у нашій країні культур. Але треба відзначити, що за своїм складом і властивостями наші сухофрукти нічим не гірше заморських.

Тепер перейдемо до сухофруктам, які привозять до нас з інших країн.

Курага являє собою висушені половинки абрикосів, звільнених від кісточок. Славиться вона своїм рекордним вмістом вітамінів групи В, корисних кислот, а також заліза і калію.

Чорнослив застосовується при лікуванні хвороб шлунка, шкірних і серцевих захворювань, також він отримав широке застосування як природний антидепресант. Все це викликано високим вмістом вітамінів і клітковини, інших корисних речовин.

Чому необхідно їсти сухофрукти щодня

Також чудовим природним антидепресантом є родзинки, містить багато кальцію, цукру, магнію та різних необхідних людині елементів.

Фініки піднімають настрій, допомагають позбавитися від втоми, поліпшити імунітет і стан дихальної системи. У зв’язку з вмістом великих кількостей магнію, натрію і інших речовин, фініки допомагають перенести виснажливі фізичні навантаження.

Вживання інжиру сприятливо позначається на травленні їжі, стан печінки і органів дихання. Є думка, що інжир допомагає впоратися з раковими захворюваннями, але цей факт поки науково не доведено.