Як приборкати апетит і припинити переїдати

2519


Зміст

  • Плануйте раціон
  • Вибирайте правильні продукти
  • Пийте більше
  • Розслаблююча ванна
  • Купіть зубну пасту або еліксир з освіжаючим ароматом
  • Будьте завжди зайняті
  • Припинити переїдати або звикнути менше їсти — найважче в схудненні. Тим, хто хоч раз сидів на дієті, знайоме болісне бажання плюнути на все і щільніше заправитися. Відкрити холодильник і спорудити собі великий смачний бутерброд або знищити тарілку тістечок сильніше тягне вечорами. Саме перед сном більшість тих, що худнуть зриваються. Протистояти пороку обжерливості допомагають перевірені правила.

    Плануйте раціон

    Щоденне меню та кількість з’їдається потрібно визначати заздалегідь і обов’язково знаходити час для сніданку, обіду і вечері. Їсти потрібно за столом, не кваплячись, приділяючи процесу не менше 15 хвилин. Таким чином вдасться насититися навіть невеликою кількістю їжі. Наповнюється регулярно шлунок — обов’язкова умова нормального метаболізму. Перерви між трапезами повинні бути не довше 3 годин.

    Між основними прийомами їжі потрібні невеликі перекуси. Дробове харчування невеликими порціями підтримує високий рівень глюкози в крові, а мозок довше не отримує від ШКТ сиглала про почуття голоду. Таким чином до вечора апетит цілком можна тримати в узді.

    Вибирайте правильні продукти

    Приборкати почуття голоду допомагає обмеження солодощів. Цукру потрібно вживати якомога менше і рідше. Краще це робити з ранку. Тістечка або цукерки на сніданок встигнуть переробиться протягом дня, не встигнувши відкластися в жир. Каші, макарони або картопля, відносяться до повільних вуглеводів, теж корисніше вранці.

    В обідній час бажано віддати перевагу білкові продукти і жири: сир, сир, рибу, яйця, м’ясо. Як гарнір підійдуть зелений горошок, гречка, овочі.

    Як приборкати апетит і припинити переїдати

    На вечерю також корисні тварини білки, але вже без жирів: парові омлети, відварна риба, пісний сир, парові котлети. Такі страви не тільки добре наситять, але і будуть стимулювати розпад жирової клітковини. А от фрукти бажано відкласти на ранок, вони посилюють бродіння в кишечнику, сповільнюючи травлення. Зрозуміло, вечеряти потрібно за 2-4 години до сну, не пізніше.

    У випадках, коли голод просто нестерпним, можна випити перед сном томатного соку, доповнивши його шматочком чорного хліба, або з’їсти 2 квадратики чорного шоколаду.

    Пийте більше

    Часто за почуття голоду людина приймає звичайну спрагу. Тому перед тим, як перекусити, потрібно обов’язково випивати стакан води або овочевого соку. Після цього апетит знижується, а шлунок заповнений задовольняється меншою порцією. При сильному бажанні поїсти на ніч дивлячись, можна випити чашку трав’яного чаю з м’ятою, цедрою апельсина, корицею, заварити цикорій.

    Як приборкати апетит і припинити переїдати

    Воду і низькокалорійні напої необхідно вживати між прийомами їжі. Зменшують голод нежирний кефір, настій з суничного листя, зелений чай.

    Розслаблююча ванна

    Вечірній голод — часте наслідок стресів і хвилювань. Зняти їх допомагають гарячий душ або ванна. Для посилення розслабляючого ефекту у воду можна додавати ефірні масла лаванди, жасмину або ромашки. Ці аромати самі по собі зменшують апетит, а водні процедури знімають фізичне і психічне напруження. Щоб не втрачати отриманої від ванни користі, після її прийняття краще відразу лягати спати.

    Купіть зубну пасту або еліксир з освіжаючим ароматом

    Екстракти м’яти, евкаліпта або чайного дерева в засобах по догляду за порожниною рота рефлективно знижують апетит. Тому чистити зуби або полоскати ясна потрібно не тільки після сніданку і вечері, але і після кожної їжі. Якщо на це немає часу, рекомендується мати при собі освіжаючі льодяники без цукру або жувальну гумку.

    Будьте завжди зайняті

    Неважливо, що це буде: прогулянка, розмова з друзями, шиття нового костюма або читання модного журналу. Головне, щоб заняття захоплювало. Тоді думки про їжу підуть самі. Дієвий спосіб уникнути вечірнього переїдання — почати який-небудь тривалий справа: розбір старих речей, вивчення нового комплексу вправ, складання квартального звіту, планування капітального ремонту.