Вівсяна дієта «Нова»: мінус 11 см в талії і 10 кг ваги за 7-14 днів

1973

Способів схуднення придумано стільки, що одне лише їх перелік зайняв би кілька днів. Але незважаючи на це одна проблема залишається актуальною — більшості хочеться скидати вагу хочеться з мінімальними обмеженнями в їжі і без мук в тренувальних залах. І як можна менше часу приділяти різним дієтичним ритуалів. Адже роботу і повсякденні справи ніхто не відміняв, а будь-які нововведення цей ресурс незмінно забирають.

Вихід — знайти метод схуднення, який комфортно вбудовується в звичний щоденний режим. Харчування повинне покривати потреби організму в енергії, страви — бути простими, без фантастичних грошових витрат, готуватися за пару хвилин. А результат бажано бачити вже через тиждень, максимум — через дві. Зрозуміло, здоров’я та самопочуття в процесі роботи над собою хочеться зберегти. І все це, виявляється, реально виконати з вівсяної дієтою «Нова».

Вже за невибагливиму назви ясно, що раціон, на якому належить провести кілька днів або тижнів), включає популярний кисломолочний продукт і кашу з геркулесу. При всій своїй дешевизні це цілком повноцінна їжа — перевірено. Вона містить рослинний і тваринний білки, клітковину, вуглеводи, мінерали і вітаміни. Вівсянка ще і забезпечує тривале відчуття ситості, тобто, голодування виключений за визначенням.

До цього спартанського меню покладається щоденна порція фруктів або овочів: сирих, близько 50 р. на кожний прийом. Годяться майже всі, крім бананів, винограду і фініків. У них дуже багато цукру. Майже від всіх напоїв, крім води і чаю доведеться відмовитися. Це великий плюс — економія грошей і часу. Зате чай можна вживати чорний, зелений, трав’яний або робити комбінований з чого душа забажає. Але без цукру. Сіль теж потрібно прибрати подалі, адже вона затримує в організмі воду і провокує помилковий апетит. Від масла, спецій — відмовитися.

Вівсяна дієта «Нова»: мінус 11 см в талії і 10 кг ваги за 7-14 днів

Щоденний раціон

У добу передбачено 3 основних прийому їжі: сніданок, обід і вечерю. Кожен день необхідно варити вівсяну кашу за таким рецептом: 250 р. геркулесових пластівців залити 2 ст. холодної води, довести до кипіння на повільному вогні і готувати 20 хвилин. Наприкінці варіння можна додати в каструлю 3-4 ст. л. знежиреного молока.

Все повинно вийти близько 450 р. каші. Її бажано відразу поділити на рівні порції і їсти в один і той же час, доповнюючи овочевим салатом або фруктом. Через 2 години після сніданку, обіду і вечері необхідно випивати по склянці кефіру жирністю не більше 1,5%. У напій можна додати подрібнену свіжу зелень, частина дозволених фруктів або овочів. Вживати чай потрібно або за 30 хвилин до основного прийому їжі або через 1 годину після неї. За бажанням можна додати 1 ч. л. лимонного соку. Якщо кислотність шлунка висока, цитрус можна замінити меленою корицею. Води в день необхідно випивати не менше 1,5 л: звичайної, без газу.

Вівсяна дієта «Нова»: мінус 11 см в талії і 10 кг ваги за 7-14 днів

Меню на день:

  • вранці: стакан води;
  • через півгодини: тарілка каші, салат з шаткованою капусти;
  • перекус: кефір з 1 ст. л. тертої моркви;
  • вдень: каша, зелене яблуко;
  • полуденок: кефір;
  • ввечері: каша, салат із сирої буряків;
  • на ніч: кефір з 1 ч. л. подрібненої петрушки.

Вівсяна дієта «Нова»: мінус 11 см в талії і 10 кг ваги за 7-14 днів

Результати та рекомендації

Вівсянка і кефір дбайливо очищають кишечник від усього зайвого, стимулюють виведення набряків, прискорюють метаболізм. Всі вступники калорії тут же витрачаються. Відсутню енергію організм черпає з накопичених підшкірних запасів.

Дотримуватися дієти потрібно 7 днів мінімум. Вага на такому харчуванні стрімко тане. Втратити можна до 10 кг. Точну кількість скинутих кілограмів індивідуально. Всі знають, що огрядні люди худнуть швидше. Струнким дівчатам доведеться дотримуватися дієти більш тривалий термін — до 2 тижнів. Але це — для особливо стійких.

Стегна, ноги, руки та інші частини тіла також убавятся в обсягах, контури тіла стануть чіткими, шкіра в проблемних місцях підтягнеться і зміцніє. Спортивні тренування на час краще відкласти, тому що після них може з’явитися фізична слабкість і запаморочення. Можна просто побільше ходити пішки на свіжому повітрі. Накидатися на їжу після дієти не можна, інакше вага швидко повернеться. Заборонені продукти слід повертати по одному в день, обмежувати жири.

Дієта «Нова» не рекомендується у період грудного вигодовування і вагітності, у дитячому, підлітковому, літньому віці, після простудних, інфекційних захворювань і травм, операцій. Протипоказання: гострі та хронічні захворювання ШКТ, діабет.