Цей рецепт для тих, хто не уявляє життя без солодкого, але піклується про здоров’я і стрункості фігури. У складі ласощі — 100% натуральні інгредієнти, збагачені омега-з і омега-6, вітамінами і мінералами. Невелика порція морквяної халви з чашкою ароматної кави або чаю не завдасть шкоди вашій талії. Головне — знати міру: для приготування використовуються висококалорійні горіхи кешью.
Магазинні кондитерські вироби часто шкідливі — у них величезна кількість цукру, модифікованих жирів, підсилювачів смаку. Морквяна халва, зроблена в домашніх умовах, не містить штучних ароматизаторів та інших добавок — користь у кожному шматочку!
Халва з моркви: рецепт покроково
Традиційний східний десерт готується дуже просто, а вартість компонентів порадує навіть самих ощадливих господинь. Найдорожче тут — горіхи кеш’ю. Інші інгредієнти коштують копійки і, напевно, вже є у вашому домі.
Для приготування морквяного халви потрібно:
- 1 кг свіжої моркви;
- 1,5 л маложирного молока;
- 200 г горіхів кеш’ю;
- 200 г родзинок;
- 150 г вершкового масла;
- 2 склянки цукру або підсолоджувача (еквівалентно);
- 7 насіння кардамону.
Зробити морквяну халву будинку дуже легко, вона вийде неймовірно апетитною і ароматною, якщо дотримуватися одне важливе правило — для приготування ласощів потрібно брати тільки саму свіжу, соковиту моркву. Вона повинна бути смачною. Спробуйте кожну перед тим, як пустити в справу. Торішній урожай з ознаками гнилі і цвілі — не піде!
Приготування покроково:
Подавати морквяну халву можна порційно — в невеликих креманках або виставляти на середину столу в одній посуді, як варення. Ви також можете надати ласощів незвичайну форму — викласти ромбами, квадратами, виліпити фігурки, якщо консистенція ласощі дозволяє.