У 68 виглядає на 40: очищаючий голодування і дієти Олега Газманова

2393


Зміст

  • Що посієш, те й пожнеш
  • Смачно те, що корисно
  • Очищаючий голодування
  • Хто б міг подумати, що знаменитий виконавець «Осавула», «Офіцерів» та інших хітів скоро відзначить 70-річчя, дивлячись на його незмінно пластичну і підтягнуту фігуру. Почасти їй Олег Газманов зобов’язаний спортивного минулого. Регулярні тренування з юності заклали звичку до активного способу життя. Але межі досконалості немає — співак освоює нові методики оздоровлення.

    Що посієш, те й пожнеш

    Газманову не звикати до захоплення шанувальників своїм моложавим виглядом. Незважаючи на солідні цифри в паспорті він чудово виглядає, відпрацьовуючи на сцені багатогодинні концерти. Мабуть, це самий активний російський виконавець. Як зізнається сам співак, 2-годинний виступ забирає стільки енергії, скільки не витратити ні в одному фітнес-залі. А гастрольний тур можна порівняти з повноцінним тривалим абонементом.

    Співати колишній майстер спорту почав майже 30 років тому, коли отримана травма хребта змусила його змінити інтереси і рід занять. Але здогадатися про існування патології тоді ніхто не зміг би. Настільки активний у своїх номерах був Газманов. Порвати зі спортом зовсім співак відмовився, тільки тепер звернув його на користь здоров’ю.
    У 68 виглядає на 40: очищаючий голодування і дієти Олега Газманова

    Багато років щодня Олег бігає по 2-3 години. Ранок починає з звичайної 15-хвилинної зарядки, потім взуває кросівки. Протягом доби знаходить час для спеціальної дихальної гімнастики і силових вправ, що підтримують м’язовий корсет. Регулярно качає прес, робить кілька десятків присідань, підтягується на перекладині. І це — не рахуючи періодичних велотренировок. Велосипед — обов’язковий пункт гастрольного райдера співака.

    У вільний час і будучи зайнятим Газманов переривається для фізичних розминок кожні 1-1,5 години: віджимається від підлоги, стрибає зі скакалкою, — де б не перебував. Домашні звикли до подібного розкладу, а діти перейняли їх. Син і дочка з ранніх років підходять до комп’ютера або телевізора лише після серії присідань або підтягувань.

    Вага співака протягом декількох десятиліть залишається стабільним — близько 65 кг при зрості 168 см. Міцні м’язи — результат не тільки тренування, але і правильне харчування. Його для себе співак сформував самостійно, враховуючи рекомендації дієтологів, лікарів і власної інтуїції.
    У 68 виглядає на 40: очищаючий голодування і дієти Олега Газманова

    Смачно те, що корисно

    Олег Газманов впевнений, що відчуває, що потребує її організм. Тому воліє вживати різноманітні продукти, у тому числі — білий хліб і солодощі. Головне — їжа повинна бути натуральною і в помірній кількості. Важливе значення для підтримки форми мають протеїни: риба, птиця, сир. Цукор і крохмалисті продукти не відкладаються на боках співака завдяки високим навантаженням. Навпаки, для нього вони служать необхідним джерелом швидкої енергії.

    У 68 виглядає на 40: очищаючий голодування і дієти Олега Газманова

    Щодня в меню Газманова вносяться корективи: сьогодні він може снідати макаронами з сиром, завтра — гречаною кашею з м’ясом, а післязавтра — юшкою. Прийоми їжі — до 5 разів на день. Кожен досить щільний, але відповідно до принципів ЗСЖ. Обмежувати себе співакові доводиться лише коли стрілка ваг зазначає пару зайвих кіло. Тоді раціон виглядає наступним чином:

    • вранці: перлова каша без масла, зелений чай;
    • перекус: 2 яйця некруто, 100 г вареного рису;
    • на обід: куряча грудка, брокколі салат з рослинним маслом;
    • полуденок: 2 склянки кефіру;
    • ввечері: яблука або груші, порція сиру.

    У 68 виглядає на 40: очищаючий голодування і дієти Олега Газманова

    Очищаючий голодування

    З недавніх пір для продовження молодості 68-річний співак захопився періодичним лікувальним голодуванням. Відмови від їжі він практикує короткочасні — на 36 годин. Мета — стимулювати організм розщеплювати неповноцінні та патологічні клітини, прискорюючи обмінні процеси.

    За добу перед початком процесу — обов’язкова підготовка: виключення тваринних продуктів. В ході очищення — тільки негазована вода. По закінченні — плавний вихід: рослинно-молочне харчування протягом двох днів. Результат такого підходу — постройневшее «підсушені» тіло, прилив бадьорості і гарного настрою.

    У 68 виглядає на 40: очищаючий голодування і дієти Олега Газманова