Робимо талію: 5 найлегших вправ для плоского живота

1973

Ці п’ять вправ допоможуть зменшити обсяги за місяць. Головне — тренуватися регулярно: не рідше 4 разів на тиждень, не менше 15 хвилин в день. Рівень підготовки — будь. Підходить навіть тим, хто ніколи не займався спортом. На додаток рекомендовано збільшення щоденної рухової активності: ходіть пішки, піднімайтеся по сходах без ліфта, грайте з дітьми, частіше робіть прибирання в будинку. Щоб швидше отримати тонку талію, не забувайте разом з пресом зміцнювати м’язи попереку, щоб підтримувати хребет і як можна довше зберігати гарну поставу. Кращі вправи для спини зібрані в цій статті.

Красиві вигини тіла — показник жіночності і здоров’я. Дівчата з вираженою талією частіше можуть похвалитися відмінним самопочуттям і не страждають від неуваги чоловіків. Крім того, сильний прес — опора для внутрішніх органів. Тому так важливо приділяти увагу талії і займатися зміцненням м’язів живота.

Щоб талія стала осикою, до вправ необхідно додати раціональне харчування. На час або назавжди буде потрібно виключити жирне, смажене, солодке і здобу, магазинні соуси, будь напівфабрикати, фастфуд. Сприяє відкладенню жирку на животі і алкоголь. Утриматися від вживання спиртного рекомендується на будь-якій дієті.

Стати володаркою плоского животика може кожна, якщо слідувати правилам здорового харчування і регулярно займатися. Так, тонка талія — лише питання часу. Жінки, у яких багато зайвої ваги — понад 20 кілограмів, будуть йти до заповітної мети довше, що закономірно. Дівчата, що мають невелику кількість небажаних кіло, придбають бажаний рельєф швидше. В середньому, за місяць можна втрачати від 2 до 7 см в талії. Щоб запал охолов, тренери рекомендують маленькі хитрощі.
Робимо талію: 5 найлегших вправ для плоского живота

Сфотографуйтеся в самому початку схуднення, щоб завжди мати можливість оцінити прогрес (або регрес). Як тільки ви побачите, що результат є, бажання опустити руки з великою часткою ймовірності випарується. Фотографуйтеся в купальнику або нижній білизні, щоб чітко бачити обриси тіла. Але не голяка — раптом показати кому доведеться, похвалитися. Колажі з серії «До і Після» сьогодні дуже популярні. Стрункі дівчата стають зірками Instagram і навіть заробляють на цьому гроші. Фотографуватися в процесі потрібно завжди в одній і тій же одязі, обов’язково в однаковій позі.

Робимо талію: 5 найлегших вправ для плоского живота

Обов’язково ведіть щоденник вимірів. Навіть якщо вам здається, що ви нікуди не просунулися, звіртеся з записами. Якщо дівчина худенька, перші результати можуть бути дуже скромними, майже непомітними. Як правильно робити заміри, читайте в цій статті.
Робимо талію: 5 найлегших вправ для плоского живота

А ось на ваги орієнтуйтеся в останню чергу. Якщо має місце дефіцит калорій, кілограми будуть йти швидко, але це зовсім не означає, що ви будете втрачати в талії. Можливо, підтягуватися і зменшуватися будуть інші частини тіла.

В період схуднення носіть більше облягаючих суконь, щільно прилеглих поясів і пасів, якщо, звичайно, фігура дозволяє. Це не дасть вам розслабитися на вечері з колегами. Мішкуватий одяг, навпаки, — перешкода дисципліни.

А тепер практична частина — вправи для преса в домашніх умовах. Для плоского живота підходить наступний комплекс.

Робимо талію: 5 найлегших вправ для плоского живота

5 вправ для тонкої талії і плоского живота

  • Лежачи на спині, з’єднайте руки перед грудьми і підніміть зігнуті ноги. Потім відірвіть від підлоги верхню частину тулуба і начиніть по черзі повертати корпус то вправо, то вліво. Виконувати по 10 разів в кожну сторону.
  • Лежачи на спині, схрестіть ноги, а лопатки підніміть на 10 см від підлоги. Руки витягніть уздовж тулуба. По черзі нахиляйтеся вправо, то вліво. Пальцями тягніться вниз, намагаючись максимально наблизитися до стоп — скрутитися. Виконувати по 10 разів на кожну сторону, потім змінити ноги.
  • Лежачи на спині, злегка зігніть ноги в колінах. Лікті притисніть до боків, пальці рук — до вушних раковин. Напружуючи м’язи преса, піднімайте верхню частину тіла, прагнучи наблизитися до колін. На виході піднімайте корпус, на вдиху — опускайтеся вниз. Повторювати протягом 15 секунд в середньому темпі, потім затриматися на 30 секунд у верхньому положенні.
  • Лежачи на спині, підніміть ноги під кутом в 45 градусів і розведіть їх в сторони. Напружте м’язи живота і на видиху підніміть верхню частину тулуба і потягніться руками до ніг, намагаючись «дістати повітря» між колінами. Поперек повинна бути округленої. Виконати 20 разів.
  • Лежачи на правому боці, підніміться так, щоб опорою тіла були правий лікоть і обидві ступні (ліва трохи попереду). З цього положення опускайтеся майже до підлоги і піднімайте таз, ліктем лівої руки, намагаючись торкнутися стегна. Виконати 10 разів. Змінити бік і виконати ще 10 разів.
  • Всі вправи для преса можна виконувати на килимку, розташувавшись на вулиці, вдома або в тренажерному залі. Краще відвести на тренування 20 хвилин вранці, ніж перед сном. Якщо на ніч організм підбадьоритися, то відмовиться засипати. Тренування слід проводити в зручному одязі в добре провітреному приміщенні або на свіжому повітрі. Біля себе завжди тримайте пляшку з водою.