Дієта Маргарити Корольової — мінус 10 кг за 9 днів

1704


Зміст

  • Правила харчування
  • Дієтичне меню на 9 днів
  • Дієта Маргарити Корольової: результати та протипоказання
  • Зоряний дієтолог Маргарита Корольова — кандидат медичних наук, практикуючий лікар, власник і засновник клініки — Центру естетичної медицини. Входить в трійку провідних дієтологів країни. Всі її поради професійні, по-справжньому дієвими і до них варто прислухатися. Маргарита допомогла скинути вагу багатьом відомим спортсменам, артистам, співакам. Під її керівництвом худнули Тетяна Тарасова, Наташа Корольова, Андрій Малахов, Надія Бабкіна, Олеся Судзиловська, Тіна Канделакі та інші.

    Суть методики Королевою — в нормалізації обміну речовин, очищення всіх відділів кишечника, виведення з тканин надлишку рідини і токсинів. Завдяки цьому розщеплення жирів відбувається без шкоди для організму, а фізичний і психоемоційний стан значно поліпшується. Основна «ударна сила — 9-денний курс, який представляє послідовність так званих розвантажувальних монодієт. Починати її необхідно не раптом, а після ретельної підготовки травного тракту, інакше позитивного ефекту домогтися буде нелегко.

    Дієта Маргарити Корольової — мінус 10 кг за 9 днів

    Правила харчування

    Протягом 1-2 тижнів перед початком основної дієти слід зменшити обсяг порцій до 250 р., приймати їжу дрібно — не менше 4 разів на день. Вечеряти бажано до 19 годин. З раціону виключити послідовно фастфуд, солодощі, смажені страви, здобні борошняні вироби, консерви і пряні закуски. Скоротити кількість солі, вживаючи не більше ½ ч. л. на добу. Обов’язково скорегувати питний режим. Щодоби потрібно вживати 2,5 л звичайної чистої води, — по 1 склянці кожні 2 години. Якщо випивати такий обсяг важко, можна додавати в рідину лимонний сік або краплю меду. Від газованих напоїв, міцної кави та чаю бажано відмовитися.

    Є потрібно звикнути неквапливо, ретельно пережовуючи кожен шматочок. За столом проводити не менше 15 хвилин. Таким чином головний мозок буде встигати давати організму сигнал про насичення своєчасно. Відсутність в раціоні різного «сміття», помірна і регулярна їжа коригують порушення харчової поведінки, про яких багато страждають зайвою вагою не здогадуються. Найпоширеніше — залежність настрою від їжі. Звичка заїдати хвилювання та неприємності, жувати від нудьги, вибирати замість корисних продуктів калорійні і шкідливі, — поширені причини ожиріння.

    Дієта Маргарити Корольової — мінус 10 кг за 9 днів

    Дієтичне меню на 9 днів

    Курс включає 3 цикли по 3 доби, кожен з яких передбачає вживання одного з дозволених видів продуктів. Це рис, пісне м’ясо і овочі. Складні вуглеводи і тваринні білки насичують організм енергією без надлишку калорій, плодова клітковина очищає від токсинів і шкідливих метаболітів.

  • Рисові. Для кожного дня напередодні готують 250 р. длиннозерной крупи. На ніч її замочують у прохолодній воді, вранці промивають і варять на повільному вогні 15 хвилин, дотримуючись пропорції: 1 частина рису на 2 частини води. Готовий продукт ділять на рівні порції: 5 або 6, з’їдаючи їх протягом дня без солі, масла і будь-яких приправ. Між прийомами їжі потрібно випивати по склянці теплої води або зеленого чаю з ½ ч. л. меду.
  • Білкові. Рекомендується м’ясо курчати без шкіри або пісна риба: тріска, минтай, судак. На кожен день: 1,2 кг відвареного або запеченого продукту без солі, поділеного на 6 порцій. Перед вживанням м’ясо рекомендується подрібнювати. Доповнювати харчування в ці дні можна тільки чистою водою без газу.
  • Овочеві. Норма для одного дня: 800-1000 р. овочів. Половину рекомендується вживати свіжими у виді салатів, решта — відварними або тушкованими без масла. Мінімум ⅔ обсягу повинні складати зелені: капуста, огірки, шпинат, селера. Болгарського перцю, томатів, моркви і буряків потрібно вживати менше. Можна також баклажани, кабачки, гарбуз, гриби. Для смаку в салати можна додавати лимонний сік. Між прийомами їжі необхідно пити воду з медом або зелений чай.
  • Вечеря повинна бути не пізніше 20 годин. Пити чай і воду слід за 30 хвилин до або через 1 годину після їжі, інакше поживні речовини будуть гірше всмоктуватися. Рекомендовані помірні фізичні навантаження: прогулянки на свіжому повітрі, заняття на біговій доріжці, велотренажері.

    Дієта Маргарити Корольової: результати та протипоказання

    При правильному виході з дієти плавне схуднення триває ще кілька тижнів. Забезпечити його допомагає поступове повернення продуктів в раціон. Спочатку: молочні продукти, потім — яйця, фрукти, зернові каші. Через тиждень можна потроху вживати хліб з борошна грубого помелу. Найменш бажані в раціоні смажене м’ясо, цукор і тваринні жири. Бажано дотримуватися принципів роздільного харчування.

    Повторювати дієту можна 1 раз в півроку. Важливо пам’ятати про протипоказання. Це будь-які запальні захворювання органів ШКТ, нирок, печінки, порушення роботи ендокринної системи, вагітність, лактація.