Зміст
За складом куряче м’ясо практично ідеально. В ньому мало жиру, майже немає вуглеводів, багато тваринного білка. Амінокислоти, мінерали і вітаміни продукту збалансовані таким чином, що майже повністю засвоюються, а процес травлення вкрай рідко супроводжується неприємними симптомами. Це дієтичний продукт. Він підходить тим, хто худне, що страждають різними формами гастриту та іншими патологіями ШЛУНКОВО-кишкового тракту.
Максимальна калорійність курки — близько 190 ккал. В грудки без шкіри, яку включають у раціон спортсменів, моделей і балерин, всього близько 110 ккал — лише вдвічі більше, ніж у яблуках. Птах містить цінні триптофан, ізолейцин, аргінін, лейцин та інші сполуки, необхідні для здоров’я внутрішніх органів, ендокринної системи, крові, головного мозку.
Альтернативою курячому м’ясу може служити індичка. Вона має дещо інший амінокислотний склад, ще менше жиру, легко перетравлюється, прекрасно підходить для системи здорового харчування.
Рецепти котлет з птиці — мінімум калорій
Повсюдна доступність, універсальність та дешевизна цього птаха дуже привабливі. Немає потреби берегти кожен шматочок. З курки можна приготувати безліч страв для повсякденного і святкового столу. Наприклад, кілька видів котлет. З фаршем з птиці поєднуються багато інгредієнтів, але принципам здорового харчування відповідають не всі.
Щоб блюдо вийшло легким і корисним, в нього можна додавати яйця, подрібнені гриби, кабачки, капусту та інші овочі. А от хліба, маргарину, вершкового масла і свинячого сала краще уникати. Готувати котлети потрібно на пару, гасити або запікати без попереднього обжарювання.
Курячі котлети з кабачком
Рецепт покроково:
Різнокольорові курячі котлети
Рецепт покроково:
Тефтелі з рисом в томатному соусі
Рецепт покроково:
Гречані їжачки в сметані
Рецепт покроково:
Курячі котлети з сиром
Рецепт покроково:
Такі котлетки можна їсти вранці і ввечері, ледь теплими або тільки з вогню. Страви ідеально поєднуються зі свіжими і тушкованими овочами, кашами та спагеті. У другій половині дня кращий низковуглеводний раціон — овочевий гарнір.