Сніданок на швидку руку: 2 страви, які готуються 10 хвилин

1529

Життя не стоїть на місці. Це відбивається на всіх повсякденних справах людини, зокрема на приготуванні їжі. Смачні, з любов’ю приготовані сніданки поступаються місце фаст-фуду. Проте є рецепти страв, приготування яких займає не більше десяти хвилин. А їх смак у багато разів перевершує відчуття від штучної їжі з великою кількістю жирів і вуглеводів.

Сніданок на швидку руку: 2 страви, які готуються 10 хвилин

Перший рецепт. Омлет з помідорами, зеленню і шинкою

Для приготування омлету знадобиться:

  • нежирна шинка будь-яких сортів (краще взяти курячу або индюшиную). На одну порцію потрібно п’ять тонких скибочок. Можна також взяти домашню ковбасу (рецепт цієї статті);
  • свіжа зелень. Особливо смачним страва виходить, якщо використовувати базилік;
  • кілька скибочок помідора;
  • масло вершкове, 1/3 чайної ложки;
  • два яйця;
  • нежирна сметана. Потрібна одна велика ложка;
  • сіль і перець за смаком.

Спочатку дрібно нарізаємо підготовлений, ретельно промиту зелень. Також дрібно ріжемо м’ясну продукцію, помідор. В окрему миску розбиваємо обидва яйця і туди ж перекладаємо всі нарізані інгредієнти. Додаємо сметану і спеції. Все ретельно перемішуємо.

Розігріваємо на плиті антипригарну сковороду, змащену вершковим маслом. Виливаємо яєчно-ветчинную суміш і закриваємо сковороду кришкою. Досить почекати три хвилини – і швидкий і смачний сніданок готовий!

Сніданок на швидку руку: 2 страви, які готуються 10 хвилин

Другий рецепт. Сир запечений в панірувальних сухарях

Для приготування запеченого сиру знадобиться:

  • сир твердих сортів. Кількість залежить від того, скільки потрібно порцій;
  • сухарі для панірування. Кількість приблизно можна порівняти з тим, скільки береться сиру;
  • ц/з мука;
  • 1 яйце;
  • трохи молока і оливкової олії;
  • куркума за смаком.

Нарізаємо сир на досить великі шматочки (кубики, брусочки) і відразу ж йдіть на кілька хвилин в морозильну камеру. В цей час готуємо панірувальну суміш – в глибокій мисці перемішуємо панірувальні сухарі, олія і куркуму (спеція додається для кольору).

В іншій мисці перемішуємо виделкою два інших інгредієнта – молоко і яйця. Повинна вийти маса однорідної консистенції і кольору. Розігріваємо духовку до 200 градусів, готуємо зручну форму для запікання.

Дістаємо сир з морозилки. З кожним брусочком по черзі робимо наступне:

  • обвалюємо в борошні;
  • занурюємо в яєчно-молочну суміш;
  • обвалюють у панірувальних сухарях;
  • знову занурюємо в яєчно-молочну суміш;
  • обвалюємо в сухарях.

Укладіть брусочки рядами у форму для запікання і відправте в розігріту до 200 градусів духовку. Запікайте 7-8 хвилин. Подавайте запечений сир теплим або гарячим. Ідеально з нежирної сметаною, натуральним йогуртом. Можна з вареним яйцем або кашею. Добре поєднується зі свіжозвареним кави. Насолоджуйтесь!

Ці рецепти швидкого сніданку здорово заощадити ваш час. Спробуйте!