Життя не стоїть на місці. Це відбивається на всіх повсякденних справах людини, зокрема на приготуванні їжі. Смачні, з любов’ю приготовані сніданки поступаються місце фаст-фуду. Проте є рецепти страв, приготування яких займає не більше десяти хвилин. А їх смак у багато разів перевершує відчуття від штучної їжі з великою кількістю жирів і вуглеводів.
Перший рецепт. Омлет з помідорами, зеленню і шинкою
Для приготування омлету знадобиться:
- нежирна шинка будь-яких сортів (краще взяти курячу або индюшиную). На одну порцію потрібно п’ять тонких скибочок. Можна також взяти домашню ковбасу (рецепт цієї статті);
- свіжа зелень. Особливо смачним страва виходить, якщо використовувати базилік;
- кілька скибочок помідора;
- масло вершкове, 1/3 чайної ложки;
- два яйця;
- нежирна сметана. Потрібна одна велика ложка;
- сіль і перець за смаком.
Спочатку дрібно нарізаємо підготовлений, ретельно промиту зелень. Також дрібно ріжемо м’ясну продукцію, помідор. В окрему миску розбиваємо обидва яйця і туди ж перекладаємо всі нарізані інгредієнти. Додаємо сметану і спеції. Все ретельно перемішуємо.
Розігріваємо на плиті антипригарну сковороду, змащену вершковим маслом. Виливаємо яєчно-ветчинную суміш і закриваємо сковороду кришкою. Досить почекати три хвилини – і швидкий і смачний сніданок готовий!
Другий рецепт. Сир запечений в панірувальних сухарях
Для приготування запеченого сиру знадобиться:
- сир твердих сортів. Кількість залежить від того, скільки потрібно порцій;
- сухарі для панірування. Кількість приблизно можна порівняти з тим, скільки береться сиру;
- ц/з мука;
- 1 яйце;
- трохи молока і оливкової олії;
- куркума за смаком.
Нарізаємо сир на досить великі шматочки (кубики, брусочки) і відразу ж йдіть на кілька хвилин в морозильну камеру. В цей час готуємо панірувальну суміш – в глибокій мисці перемішуємо панірувальні сухарі, олія і куркуму (спеція додається для кольору).
В іншій мисці перемішуємо виделкою два інших інгредієнта – молоко і яйця. Повинна вийти маса однорідної консистенції і кольору. Розігріваємо духовку до 200 градусів, готуємо зручну форму для запікання.
Дістаємо сир з морозилки. З кожним брусочком по черзі робимо наступне:
- обвалюємо в борошні;
- занурюємо в яєчно-молочну суміш;
- обвалюють у панірувальних сухарях;
- знову занурюємо в яєчно-молочну суміш;
- обвалюємо в сухарях.
Укладіть брусочки рядами у форму для запікання і відправте в розігріту до 200 градусів духовку. Запікайте 7-8 хвилин. Подавайте запечений сир теплим або гарячим. Ідеально з нежирної сметаною, натуральним йогуртом. Можна з вареним яйцем або кашею. Добре поєднується зі свіжозвареним кави. Насолоджуйтесь!
Ці рецепти швидкого сніданку здорово заощадити ваш час. Спробуйте!