Зміст
Покупної майонез — шкідливий і висококалорійний продукт. Досить часто в його склад входять транс-жири — специфічний вид ненасичених жирів, отриманих штучним шляхом, які не засвоюються організмом.
Модифіковані молекули транс-жирів дуже небезпечні. Вони пригнічують імунітет, знижують гостроту зору, збільшують ризики виникнення ішемічної хвороби серця, атеросклерозу, сприяють ожирінню. Крім штучних жирів в майонезі зустрічаються підсилювачі смаку, консерванти. Люди, що піклуються про своє здоров’я, давно викреслили майонез зі свого списку продуктів.
Замість цього господарки взяли за правило готувати домашній майонез, позбавлений порожніх калорій і небезпечних добавок. Сьогодні для вас новий рецепт — корисний ПП-майонез на основі насіння льону. Без яєць. Підходить веганам і всім тим, хто піклується про своє здоров’я.
Як готувати майонез: веганські рецепт
Інгредієнти:
- 2 столові ложки лляної борошна;
- 125 мл рослинного масла;
- 60 мл питної води;
- 2 столових ложки лимонного соку;
- 1,5 чайних ложки гірчиці;
- сіль і цукор (або стевія) за смаком.
Лляну борошно можна купити готову або перемолоти насіння льону в кавомолці. Класична рецептура передбачає цукор, але можна використовувати натуральний підсолоджувач стевія.
Рецепт покроково
Чим корисний майонез з насіння льону?
Про користь льняної муки слід сказати окремо. Це класичний біологічно цінний харчовий продукт, що ідеально підходить для здорового й смачного харчування. Льняна мука багата протеїнами, поліненасиченими жирними кислотами Омега-3 і Омега-6, харчовими волокнами.
Насіння льону в раціоні сприяють нормалізації роботи кишечника, м’яко обволікають його, покращують перистальтику кишечника, підтримують жировий обмін.