Прекрасно підійде на дієті — калорійність всього 68 ккал на 100 грамів. Для приготування знадобляться найпростіші продукти і 20-30 хвилин часу. Виходить дуже смачно і низькокалорійні, але досить ситно. Томати можна використовувати як свіжі, так і консервовані. Ароматні трави, як в рецепті, або будь-які інші, які вам подобаються.
Класичний рецепт передбачає подачу разом з часниковими грінками — хліб, натертий часником, кладеться на дно тарілки і поливається супом. Якщо ви в стадії активного схуднення, використовувати хліб не обов’язково. Можна з’їсти невеликий сухарик вприкуску. Тоді калорійність супу вийде менше — близько 44 ккал на 100 грамів.
Як готувати цибулевий суп з помідорами
Інгредієнти для супу:
- 6-8 молодих цибулин;
- 8 свіжих стиглих помідорів;
- 3 столових ложки рослинного масла;
- кінза, базилік, петрушка;
- чорний мелений перець, сіль за смаком.
Для подачі:
- 2 шматочки білого хліба;
- 2 зубчики часнику.
Як і для інших овочевих супів, не відтіняють смаком і ароматом м’ясного бульйону, для цибульного супу важливо вибирати найбільш свіжі, соковиті і ароматні овочі, інакше страва вийде не таким смачним. Більше всього підходить молода цибулька, фермерські міцні помідори, сільський часник.
Рецепт приготування покроково
Готовий суп подавати так: обсмажені часникові шматочки хліба з зеленню викласти в глибокі тарілки, зверху залити супом. Можна прикрасити половинками вареного яйця.
Суп посипати свіжою зеленню, додати ложечку нежирної сметани. Дуже смачно, ситно і без зайвих калорій!