Корисна випічка — дієтична шарлотка: всього 82 ккал

2429

Яблучний пиріг, або шарлотка — улюблена випічка поколінь. Шарлотку обожнюють дорослі і залюбки їдять діти. Її готують з яблуками, грушами, стиглими сливами та іншими ароматними фруктами. Домашня випічка буде м’якою і ніжною, особливо якщо приготувати її правильно.

Для дієтичного харчування пироги з цукром, маргарином і маслом не підходять. Котрі худнуть потрібно знаходити альтернативу — так звану дієтичну випічку. Один з таких рецептів у цій статті. Дієтична шарлотка з яблуками робиться без пшеничного борошна, цукру і маргарину, ароматизаторів та інших добавок. Для приготування знадобиться мінімум доступних і недорогих продуктів і трохи вільного часу. ПП шарлотка виходить дуже смачною та корисною — сподобається не тільки тим, хто худне.

Калорійність — всього 82 ккал на 100 грамів готового страви. БЖУ: 2,6/2/15. Пшеничне борошно в цьому рецепті замінена рисової. Також допускається використовувати вівсяну (готової) або перемелені блендером пластівці, потребують варіння. Кефір і молоко не використовуються.

Безліч варіантів оформлення. ПП шарлотку можна прикрасити цукровою пудрою, цукатами, корицею або свіжими ягодами. Зверху можна укласти скибочки фруктів, трохи варення або низькокалорійного джему, кокосову стружку. Прикрашати можна на свій розсуд. Жирні масляні креми не підходять.

Корисна випічка — дієтична шарлотка: всього 82 ккал

Рецепт дієтичної шарлотки з яблуками в духовці

Для приготування знадобиться:

  • 5 стиглих яблук;
  • 3 яйця;
  • 100 г рисового борошна;
  • ½ Чайної ложки розпушувача;
  • кориця і ванілін (за смаком);
  • натуральний замінник цукру.

Яблука переважно — сезонні. Соковиті і ароматні вони додадуть страві ту неповторну родзинку, улюблену з дитинства. Кориця і ванілін — опціонально, за смаком. В якості підсолоджувача рекомендується стевія. На вказану кількість інгредієнтів знадобиться приблизно 3 чайних ложки підсолоджувача в порошку.

Шарлотка ПП, рецепт покроково

  • Яблука вимити, очистити від шкірки і насіння. Нарізати рівними скибочками і присипати корицею. Відкласти в сторону. Замінник цукру розділити на 2 частини.
  • Відокремити білки від жовтків. З’єднати з однією частиною замінника цукру і збити блендером до стійких піків.
  • Жовтки збити, поки не посвітлішають і не стануть пишними. Повільно додати збиті жовтки до білкової маси.
  • Туди ж додати просіяне борошно і розпушувач, другу частину замінника цукру, ванілін, якщо треба. Перемішати до однорідності.
  • Підготувати зручну форму для випічки, викласти інгредієнти шарами, чергуючи яблука і тісто. Зверху повинні виявитися яблука. Випікати протягом 40 хвилин в духовці при температурі 180 градусів. Коли верх випічки підрум’яниться і прийме злегка карамельний відтінок, пп шарлотка з яблуками готова.
  • Точний час приготування може змінюватись (в залежності від можливостей вашої духовки). Щоб перевірити готовність, можна проткнути тісто паличкою для суші, дерев’яної шпажкою або зубочисткою. Якщо всередині сухо — шарлотка готова, можна вимикати. Після того, як вогонь загасили, залиште форму в духовці ще на 10-20 хвилин.

    Корисна випічка — дієтична шарлотка: всього 82 ккал

    Щоб випічка вийшла повітряної, не відкривайте дверцята духовки без крайньої потреби — різке зниження температури зупиняє процес підняття тесту. Пиріг може вийти клеклым.

    ПП шарлотку також можна зробити в мультиварці, якщо ваш прилад підтримує функцію випічки. Ретельно дотримуйтесь інструкцій, щоб тісто досить пропеклося і встигло піднятися. Залиште пиріг остигати в чаші і тільки потім виймайте для прикраси і подачі.