Теплий дієтичний салат з креветками, цукіні і авокадо

2219

Підбірка кращих вечерь для схуднення вже опублікована на нашому сайті (стаття тут). Порадуйте себе ще одним чудовим ПП-стравою — спробуйте низькокалорійний теплий салат з креветками, цукіні і авокадо. Для заправки використовуються ароматне масло оливи, свіжий базилік, імбир і улюблені спеції. Готується салатик дуже швидко і просто. Підійде як для повсякденного вечері, так і для святкового столу. Калорійність — не більше 96 ккал на 100 грамів.

Креветочні м’ясо — ідеальний продукт для тих, що худнуть. У ньому багато легкозасвоюваного білка, йоду і заліза, кальцію, калію, амінокислот і вітамінів. Креветки можна запікати і варити, смажити або готувати на грилі. В дієтичному харчуванні корисно використовувати відварених ракоподібних. У них менше калорій. Правильно приготовані креветки прискорюють обмін речовин, допомагають роботі серцево-судинної і нервової системи, сприяють швидкому насиченню.

Для приготування теплого салату краще всього підійдуть креветки королівські. Вони більш великі, соковиті і смачні. Купуючи делікатес, потрібно вивчити етикетку. Бажано, щоб продукт був імпортований з Китаю, В’єтнаму або Таїланду (саме в цих країнах ракоподібні вирощуються в промислових масштабах). Краще вибирати очищені морепродукти — це економить час. До того ж, легше розгледіти зовнішній вигляд продукту, якщо упаковка прозора.

Якщо купити оброблені немає можливості, обов’язково правильно очистити королівські креветки. Ракоподібних слід спочатку відварити до готовності, потім акуратно маленькими ножицями можна обрізати ніжки, голову, розкрити панцир і видалити стравохід, промити тушки в прохолодній воді. Обов’язково дати воді стекти або викласти м’ясо на паперовий рушник.

Як готувати теплий салат з креветками, рецепт

Інгредієнти:

  • 100 г очищених королівських креветок;
  • 80 г томатів черрі;
  • 80 г авокадо;
  • 80 г цукіні;
  • 20 г свіжого листового салату;
  • 5 г свіжого червоного базиліку;
  • 10 мл олії оливи;
  • 2 г кореня імбиру;
  • сіль і спеції за смаком.

Теплий дієтичний салат з креветками, цукіні і авокадо

Приготування покроково

  • Цукіні очистити від шкірки і нарізати кубиками або тонкими смужками.
  • Очистити авокадо, вийняти кісточку, нарізати скибочками або кубиками.
  • Натерти на дрібній тертці імбир. Також можна пропустити маленький шматочок через прес для часнику.
  • Помідори черрі порізати на половинки.
  • Порвати руками листя салату дрібно порізати базилік.
  • Покласти всі інгредієнти в салатник (крім цукіні і креветок), заправити олією, посолити.
  • Відварити до готовності креветок. Також креветки можна підсмажити — так калорійніше, але смачніше.
  • Обсмажити на грилі скибочки цукіні. Можна використати і звичайну сковороду з крапелькою масла.
  • З’єднати всі інгредієнти, включаючи теплі креветки і обсмажений кабачок. Перемішати, прикрасити зеленню і шматочками черрі, збризнути соком лимона або лайма. Ставити на стіл відразу.
  • Теплий салат з авокадо і креветки краще подавати як самостійне блюдо — ідеально на вечерю. Поєднується з овочевими і фруктовими свіжовичавленими соками, зеленим чаєм. Можна подати до салату шматочок цільнозернового хліба або додаткову порцію зелені: салатні листя, рукколу, шпинат.

    • Суперлегкий салат з апельсинами і креветками
    • Чудовий салат з креветками і сьомгою
    • Ароматний сирний суп з креветками і зеленню