М’ясо курки — дієтичний продукт. З нього можна приготувати безліч страв: салати, перші і другі страви, холодець та інші холодні закуски, натуральні або фаршировані котлети, суфле, паштети. При цьому м’ясо курей є одним з найбільш доступних і поширених м’ясопродуктів. Воно дуже корисно: містить повноцінні білки, що складаються з незамінних амінокислот, еластин і колаген.
Також у складі: натрій, калій, кальцій, фосфор, мідь і залізо, вітаміни B1, B3, B6, B12, рибофлавін, фолієва кислота. Жиру в курці — мінімум, тому м’ясо птиці відносять до дієтичних продуктів.
Холодець або холодець з курки — не тільки закуска, але і повноцінне блюдо, яке можна подати на вечерю або обід. Воно практично не містить вуглеводів і зайвих жирів. Курячий холодець чудово поєднується з цільнозерновим хлібом, домашньої гірчицею і овочами, іншими холодними закусками, різноманітною їжею.
Як приготувати холодець з курки?
Робиться холодець дуже просто і досить швидко (не рахуючи часу застигання). Він прекрасно зберігається в холодильнику — його можна їсти на третій, і на четвертий і п’ятий день. Якщо передбачається, що страва будуть їсти діти, не використовуйте при приготуванні холодцю гострих приправ і великої кількості солі. В іншому цей рецепт підходить і для дитячого харчування. В складі немає нічого зайвого: тільки овочі і куряче м’ясо.
Інгредієнти:
- 800 г м’яса курки;
- 20 г желатину;
- 80 г моркви;
- 100 р ріпчастої цибулі;
- 50 г кореня петрушки;
- 20 р свіжої петрушки;
- 1 яйце;
- сіль, спеції за смаком.
За бажанням можна додати зелений горошок, часник, червоний перець, різноманітну зелень. Для приготування рекомендується охолоджена тушка курки. Заморожене м’ясо також допускається. Розморожувати його треба при кімнатній температурі. У воду опускати не потрібно.
Рецепт покроково
Найкраще підходить для холодцю ціла тушка курки. Шкіру можна зняти перед варінням або після. В холодець вона не кладеться — тільки чисте біле м’ясо. Лавровий лист при приготуванні також не використовується.