Омолоджуємося і худнемо на буряковому квасі: як готувати і пити

2164


Зміст

  • Користь квасу з буряка
  • Готуємо квас буряковий в домашніх умовах
  • Інгредієнти рецепт покроково
  • Запобіжні заходи та рекомендації
  • Буряковий квас від традиційного відрізняється високим вмістом вітамінів групи В, вітаміну С, марганцю, бетаїну, селену, заліза, міді, фосфору, магнію, калію, бору.

    В 100 мл квасу – 12 ккал, 3 г вуглеводів, 0,1 г білка, жири відсутні. Напій застосовують для підвищення імунітету, очищення крові та печінки, боротьби з втомою, лікування сечокам’яної хвороби, як зміцнювальний засіб після хіміотерапії. Ферментація підвищує біодоступність містяться в буряку елементів.

    Омолоджуємося і худнемо на буряковому квасі: як готувати і пити

    Користь квасу з буряка

  • Підвищує імунітет. Буряковий квас, будучи пробіотиком, нормалізує роботу імунної системи, допомагаючи справлятися з симптомами алергії, харчової непереносимості, розладами травлення, кандидоз, аутоімунними і простудними захворюваннями.
  • Покращує травлення. Олігосахариди у складі квасу підживлюють корисні кишкові бактерії (лактобацили, біфідобактерії), сприяють зростанню здорової мікробіоти, активізують травлення, обмін речовин.
  • Очищає печінку. Буряковий квас багатий антиоксидантами, очищає клітини печінки від токсинів, вільних радикалів. Напій також детоксифікуючих жовчний міхур, нормалізує вироблення і струм жовчі. У результаті відновлюється не тільки робота внутрішніх органів, але і поліпшується колір обличчя, зникають пігментні плями, очищається шкіра. Квас корисний в період підготовки до зачаття. Він очищає і тонізує печінку, запобігаючи напади ранкової нудоти, характерні для першого триместру вагітності.
  • Активізує кровотворення. Напій містить беталаины – пігменти, які беруть участь у провадженні еритроцитів. Є в ній і вітамін В6, які підвищують концентрацію гемоглобіну. Квас також корисний своєю здатністю alkalize його кров. Зайве окислення підтримує запалення і виснажує запаси кальцію.
  • Оздоровлює судини. Буряковий квас завдяки наявності солей азотної кислоти, які перетворюються в організмі в оксид азоту і калію знижує тиск. Корисний при терапії гіпертонії, серцевої недостатності. Напій зміцнює капіляри.
  • Наповнює енергією. Оксид азоту підвищує витривалість, м’язову силу. Буряковий квас корисний під час тренувань, важкої фізичної праці. Слід враховувати, що після його вживання не можна використовувати ополіскувачі для порожнини рота і жувальну гумку – в них містяться речовини, які перешкоджають синтезу оксиду азоту.
  • Протиракова активність. Буряковий квас містить антиоксидантні, імуностимулюючі, протизапальні сполуки, які гальмують ріст пухлинних клітин. Найбільш виражений результат застосування напою дає при терапії раку підшлункової, передміхурової залози, шлунка, товстої кишки, грудей. Квас очищає організм від важких металів. Допомагає усунути наслідки радіаційного впливу після променевої терапії.
  • Афродизіак. Завдяки наявності бору буряковий квас підвищує вироблення статевих гормонів, посилює потяг. Бетаїн, триптофан і калій у його складі допомагають зняти нервове напруження, нормалізують психоемоційний стан.
  • Буряковий сік у складі квасу активно сприяє схудненню, зменшення ваги і скорочення обсягу. Напій нормалізує обмінні процеси, завдяки оздоровленню і омолодженню всього організму, виводить токсини і шлаки, покращує роботу органів ШЛУНКОВО-кишкового тракту, надає сили на тренуваннях.
  • За 3 дні живлення в такій системі можна втратити до 3 кг зайвої ваги:

    • 1 день розвантажувальний;
    • 2 і 3 дні — сніданок і обід за розкладом, замість вечері квас.

    Омолоджуємося і худнемо на буряковому квасі: як готувати і пити

    Готуємо квас буряковий в домашніх умовах

    Рекомендації:

    • Буряк повинна бути органічною, тоді її можна не очищати, а лише ретельно вимити. У шкірці міститься багато бактерій, які активізують процес ферментації. Якщо ж впевненості у відсутності пестицидів немає, буряк треба очистити.
    • Нарізати коренеплід не занадто дрібно і ні в якому разі не терти на терці: при подрібненні вивільняється багато цукру. Бажана товщина шматочків – 0,5-1 див.
    • Воду по можливості використовувати джерельну. Можна відфільтрувати водопровідну. Хлорована вода (відразу з-під крана) перешкоджає ферментації.
    • Солі додавати небагато. Вона захищає від патогенних бактерій, але у великій кількості погіршує смак напою.

    Омолоджуємося і худнемо на буряковому квасі: як готувати і пити

    Інгредієнти рецепт покроково

    Інгредієнти:

    • капустяний розсіл (сік, який виділяє квашена капуста) – 3 ст. л.;
    • велика буряк – 2 шт.;
    • сіль – 1/2 ч. л. (можна використовувати морську, гімалайську).

    Приготування бурякового квасу

    Нарізану буряк покласти в скляну тару, заповнивши посуд на третину. Додати капустяний розсіл, сіль. Залити водою так, щоб до верху банки залишалося 5-6 див. Щільно закрити кришкою і добре струснути, щоб сіль розчинилася. Залишити при температурі 18-2С на 3 дні. Чим нижче температура, тим довше буде йти процес ферментації.

    Відкривати кришку 1-2 рази в день, щоб скинути тиск. При появі піни зняти її ложкою.

    Омолоджуємося і худнемо на буряковому квасі: як готувати і пити

    Омолоджуємося і худнемо на буряковому квасі: як готувати і пити

    Запобіжні заходи та рекомендації

    Хоча більшу частину цукру буряк втрачає у процесі ферментації, можливість вживання напою при діабеті потрібно узгодити з лікарем.

    З-за виражених детоксифікаційних властивостей квасом не можна зловживати, інакше вивільнення токсинів буде дуже інтенсивним. Також вживання бурякового квасу у великих кількостях може спричинити діарею, здуттям живота, нудотою.

    З-за щавлевої кислоти вживати квас небажано при нирковій недостатності і наявності каменів.

    Напій знижує в’язкість крові, підсилюючи дію антикоагулянтів. Протипоказаний перед хірургічними маніпуляціями.