Червона риба в духовці — найкращий варіант для вечері худне. Філе лосося містить цінні жирні кислоти Омега-3 і біоактивні пептиди, допомагають роботі травного тракту. На 53% ця рибка складається з білка. Кислот Омега-3 в лососеві — 55%. Калорійність — всього 153 калорії на 100 грамів.
У складі риби вітаміни D, B3, B6 і B12, біотин. Останній є водорозчинним вітаміном групи B (B7). B7 не синтезується організмом, але може бути отриманий з їжею. Це: приготований лосось, курячі яйця, сир Чеддер, авокадо, малина та інші продукти. Біотин дуже важливий: сприяє швидкому метаболізму, підтримує імунітет, покращує стан шкіри, волосся і нігтів.
Лосось є ідеальною їжею для тих, хто стежить за своїм здоров’ям. Часте вживання в їжу риби, багатої жирними кислотами, знижує ризик розвитку анемії та інсульту, запобігає проблеми з серцем і судинами, нормалізує тиск, підтримує роботу мозку і обмінні процеси в організмі. Делікатес швидко втамовує відчуття голоду, і, звичайно, дарує задоволення від вживання — з червоною рибою все смачно.
Як смачно приготувати лосося на вечерю
Для приготування знадобиться мінімум часу і продуктів.
Інгредієнти:
- 6 стейків або великих шматків лосося;
- 50 г вершкового масла;
- 1 столова ложка натурального меду;
- 1 столова ложка зернистої гірчиці;
- 2 столові ложки соєвого соусу;
- запашний перець, ароматні трави за смаком.
Традиційна рецептура передбачає використання лосося. Але можна взяти й іншу червону рибу, наприклад, форель або сьомгу.
Для приготування найбільше підходить охолоджена риба. Якщо тушка заморожена, її необхідно відтанути при кімнатній температурі без води і використання мікрохвильовки. Ідеально — придбати готові охолоджені стейки або великі шматки, щоб не витрачати час на оброблення і разморозку. Маринад можна також приготувати заздалегідь — так буде швидше.
Рецепт покроково
Подавати страву рекомендується гарячим. На гарнір — брокколі на пару, стручкова квасоля, аспарагус або кольорова капуста, картопля фрі без масла або картопляне пюре, білий або бурий рис, булгур. Увечері краще обійтися без вуглеводів і обмежитися відварними овочами або салатом.