Дієта Еліни Бистрицької — правила живлення від красивої жінки сучасності

2638


Зміст

  • Труднощі життя
  • Спосіб життя
  • Здоровий раціон
  • Денне меню актриси
  • Кілька років тому у Москві було проведено соціальне опитування. На думку більшості його респондентів Еліна Бистрицька — найкрасивіша жінка сучасності. А адже їй в ту пору було далеко за 80. Однак вік не погасив яскравість погляду і не зменшив речі актриси. Все життя вона зберігала унікальний шарм, захоплюючи шанувальників і колег.

    Дієта Еліни Бистрицької — правила живлення від красивої жінки сучасностіЕліна Бистрицька в молодості

    Труднощі життя

    Еліні Авраамовне випало на долю чимало важких і щасливих моментів. Вона мріяла стати актрисою з дитинства, хоча батьки пророкували їй професію лікаря. У Велику Вітчизняну юна Бистрицька допомагала в госпіталі батька — військового хірурга, доглядала за пораненими. Повернувшись після евакуації в рідний Київ, закінчила курси фельдшерів, але продовжувала мріяти про кар’єру актриси.

    Далі були: педагогічний, потім театральний інститут, робота асистенткою в цирку. Глядачеві Еліна стала відома після ролей у «Незакінченої повісті» та «Тихому Доні». Щільно збита козачка Ксенія стала тоді в країні еталоном жіночої краси на багато років. Але мало хто знав, що заради неї спортивної Бистрицької довелося поправитися на 15 кг. Крім ефектної зовнішності Еліні Авраамовне дістався від природи наполегливий характер і принциповість. Не виконати вимогу режисера було рівносильно акторської фіаско. Аксінья на екрані була ідеальною, а її виконавиця взяла себе в руки і по закінченні зйомок доводила до досконалості фігуру.

    Дієта Еліни Бистрицької — правила живлення від красивої жінки сучасностіБистрицька в ролі Аксіньі

    Спосіб життя

    Крім сцени серед захоплень були плавання на байдарці, гра на більярді, верхова їзда, стрільба. Крім того, майже 20 років Бистрицька очолювала федерацію художньої гімнастики. Якого-небудь виду спорту переваги вона не віддавала, займаючись періодично. Але одне правило залишалося незмінним понад 50 років: обов’язкова щоденна гімнастика. Її актриса виконувала будинку, після пробудження або у вільний час. В молодості вправ приділялася не менше 2 годин поспіль. У зрілі роки, в залежності від самопочуття — від 1 до 1,5 годин.

    Дієта Еліни Бистрицької — правила живлення від красивої жінки сучасності

    Дієта Еліни Бистрицької — правила живлення від красивої жінки сучасності

    Ніяких складних тренажерів та спортивного інвентарю, крім обруча, легких гантелей і спортивної палиці, актриса не використовувала. Не освоювала модних методик, вважаючи за краще виконувати власний комплекс рухів на звичайному гімнастичному килимку. Як зізнавалася вона сама, натхненням служили успіхи колишніх підопічних гімнасток і балерин. До того ж допустити, щоб глядач помітив в’ялість, друге підборіддя або обвисающие складки, Бистрицька просто не могла в силу характеру. Приділяти тілу час регулярно, не розпускаючи себе, — ось її головний секрет підтримки краси.

    Здоровий раціон

    До харчування актриса також відповідально підходила. Прочитавши праці Шелтона, Брегга та інших дієтологів, сама стала фахівцем у цій галузі. Основне правило, якого вона дотримувалася більшу частину життя — нічого зайвого. Зрідка дозволяла собі келих хорошого вина, не вживала жирних, смажених страв, гострих спецій і солоних закусок. Виняток — слабосолона сьомга або оселедець в свята.

    У меню Бистрицької завжди були тільки корисні продукти: пісний сир, різноманітні овочі, трохи картоплі, сухофруктів, нежирні супи, відварна курка. Ні здоби, ні ковбаси, ні копченої риби або наваристих борщів вона не вживала. Керуючись своїм досвідом, актриса вважала деяке обмеження в їжі необхідним для успішної роботи. Крім того, репетиції та громадська діяльність не давали часу чревоугодничать. Вставати з-за столу з легким відчуттям голоду — цей принцип її.

    Дієта Еліни Бистрицької — правила живлення від красивої жінки сучасності

    Денне меню актриси

    • На сніданок: склянка свіжого овочевого або фруктового соку. Улюблений: мікс з яблука, моркви і буряків.
    • Перекус: жменя чорносливу.
    • На обід: суп на вегетаріанському або курячому бульйоні з овочами, пара варених картоплин.
    • Полуденок: овочевий салат або яблуко.
    • Вечеря: шматочок курячої грудки з бульйоном.

    Таке харчування дозволяло Бистрицької зберігати енергійність в будь-яких обставинах. Незважаючи на будь-яку погоду і зайнятість актриса дотримувалася строгого розпорядку дня: піднімалася з ліжка, приймала їжу і лягала спати в одні і ті ж години. А найкращим засобом для збереження гарного настрою вважала доброзичливість і читання віршів. Неважливо, собі або слухачам.

    Дієта Еліни Бистрицької — правила живлення від красивої жінки сучасності

    Дієта Еліни Бистрицької — правила живлення від красивої жінки сучасності