Зміст
Багато жінок оцінили ефективність гарбузової дієти (докладно про неї написано в цій статті). Гарбузова дієта — одна з найбільш простих і дешевих. Завдяки легкому сечогінній властивості продукту, організм не тільки стрімко позбувається зайвої ваги, але і очищається від шлаків і набряків. Дієта сприяє нормалізації рівня холестерину, благотворно впливає на стан шкіри, волосся, нігтів. Єдиним недоліком вважають одноманітність раціону, тому далеко не кожен в змозі витримати її довгий термін.
Спеціально для тих, у кого не вистачає терпіння, розроблений розвантажувальний день на гарбузі і гарбузовому супі. Всього за добу можна втратити від 1,5 до 2 кілограмів. Попутно нормалізується робота шлунково-кишкового тракту, організм безболісно позбавляється від зайвої рідини. При гарній переносимості «посидіти» на гарбузі можна не один, а два дні — результат буде ще краще.
У ці дні корисно пити більше води — до 2 літрів, а чай, какао і кави виключити з меню повністю. Зате можна дозволити собі гарбузовий сік (саморобний або покупної високої якості) і трав’яні відвари.
Рецепт гарбузового супу для схуднення
Основу раціону на «розвантаження» становить гарбузовий суп. За рецептом нижче він виходить особливо смачною і ситною, але малокалорійним — ідеальний варіант для тих, що худнуть всіх віків. Крім супу в меню можуть бути включені гарбузовий сік, насіння в невеликій кількості і сира гарбуз. В ній зберігаються всі корисні речовини, а калорійність менше, ніж після гасіння або запікання. Сира гарбуз добре поєднується з іншими овочами і фруктами — яблуками, селерою, морквою. З цими компонентами можна готувати смузі і салати.
Інгредієнти
Щоб приготувати гарбузовий суп для схуднення, знадобляться:
- 300 г м’якоті гарбуза;
- 2 стиглих яблука;
- 180 мл натурального яблучного соку (свіжовичавленого);
- 100 мл води (можна без неї);
- 1 цибулина;
- 0,5 чайної ложки меленого імбиру;
- густий білий йогурт для подачі;
- сіль, ароматні спеції за смаком;
- кілька крапель рослинної олії для обсмажування.
Кількість інгредієнтів не вказано на 3 порції. У день одній людині потрібно вживати не більше трьох порцій. На інший день рекомендується приготувати свіжий суп.
Яблучний сік у складі робить суп більш насиченим, імбир надає легкий пряний аромат і гостроту. Краще, якщо гарбуз буде свіжою, невеликого розміру, з ринку або свого городу. Заморожена теж підійде, але смакові якості страви в такому випадку можуть трохи постраждати.
Рецепт покроково
Поради та рекомендації
Щоб суп містив мінімальна кількість калорій, використовуйте при його приготуванні якомога менше масла і солі. Трави і спеції — тільки натуральні, без добавок і ароматизаторів.
Напередодні перед розвантажувальним днем не вживайте важкої їжі перед сном, а ще краще — протягом всього дня. Оптимально, якщо обід буде білковим, а вечеря замінить склянку кефіру або кислого молока. На наступний день після цієї одно – або дводенної дієти корисно також обмежитися низькокалорійним раціоном.
Розвантажувальні дні протипоказані вагітним і годуючим жінкам, дітям і підліткам, людям із захворюваннями нирок і ШЛУНКОВО-кишкового тракту, цукровим діабетом.