Ближче до ночі тіло людини починає підготовку до сну, вироблення травних ферментів знижується, тому організму простіше перетворити їжу в жир і відкласти про запас, ніж витягти з неї поживні речовини і повністю засвоїти. У зв’язку з цим вечеря повинна бути легким. Харчуватися після шести зовсім не заборонено, але за кілька годин до сну потрібно вибирати підходящу їжу.
Вночі тіло оновлюється, відновлюється, йому потрібні білки. Краще всього підходять варені яйця або морепродукти, куряча грудка, гриби. Яловичина ввечері не рекомендується. Червоне м’ясо перетравлюється довго, від 3 до 4 годин, і сон буде неспокійним. Тому краще трапезувати легкими білковими продуктами з овочами. Нічого солодкого і жирного у вечірні години вживати не варто.
Один з кращих варіантів білкового вечері — фаршировані кальмари, рецепт дамо в цій статті. Блюдо виходить неймовірно соковитим і смачним, дуже ситним і апетитним. Калорійність мінімальна — всього 76 ккал на 100 грамів готового продукту. БЖУ: 12/2/3. Час приготування — 60 хвилин.
Інгредієнти на 3 порції, покроковий рецепт
Інгредієнти:
- 5 невеликих тушок кальмарів;
- 1 середній помідор;
- 200 г печериць;
- ½ Цибулини;
- ½ Лимона;
- 2 зубчики часнику;
- 1 столова ложка соєвого соусу;
- 1 столова ложка панірувальних сухарів.
Приготування покроково
Приготувати фаршировані кальмари в духовці нескладно. Причому їх можна вживати як в гарячому вигляді, як друге блюдо. Так і в якості закуски — охолодженими.
Подавати начинені помідорами і грибами кальмари можна зі свіжими або тушкованими овочами, порцією рису (на обід, але не на вечерю). Можна приправити страву ложечкою білого йогурту або нежирної сметани, посипати січеною зеленню і чорним перцем.
Завдяки правильному підбору інгредієнтів і способу приготування — запіканню без масла, фаршировані кальмари за цим рецептом виходять дуже ситними, але легкими. У них практично немає жиру, багато білка і рослинної клітковини.
Клітковина, не переварюючи, проходить по всьому шлунково-кишковому тракту, збираючи все шкідливе і виводячи його. Вона сприяє нормальному травленню і схудненню, подовжує відчуття ситості і бере участь у боротьбі з канцерогенами, токсинами і поганим холестерином. Особливо корисне вживання клітковини в комплексі зі збалансованим харчуванням і достатньою кількістю питної води протягом дня.
- Перець, фарширований індичкою і грибами
- Білковий салат з тунцем
- Рибне суфле з розмарином