Традиційний спосіб приготування фаршированого перцю з рисом і м’ясом не всім підходить — худнуть знаходять його занадто жирним і калорійним. Тоді на допомогу приходить оновлена варіація — перець, фарширований грибами та індичкою. Для начинки також можна взяти курку.
Рівень кулінарної майстерності — новачок. Все дуже просто і зрозуміло. Час приготування не більше півтора годин.
Як готувати фарширований перець?
На 4 порції страви нам знадобляться:
- 4 болгарських перцю;
- 350 р філе курки або індички;
- 200 г свіжих печериць;
- 1 морква;
- 1 зубчик часнику;
- 1 цибулина;
- 2 столові ложки натурального йогурту;
- ароматні трави, чорний мелений перець і сіль за смаком.
Перці намагайтеся брати великі, соковиті, без пошкоджень і вм’ятин, інакше в процесі приготування можуть розвалитися. Можна взяти різнокольорові. М’ясо птиці рекомендується охолоджене — воно корисніше і смачніше. Строго без шкіри. Рекомендується філе грудки. Гриби свіжі.
Солити страву слід якомога менше, щоб уникнути застою рідини і набряків. Ароматні трави і спеції цілком впораються з поставленим завданням. До м’яса птиці відмінно підходять куркума, базилік сушений, орегано.
Покроковий рецепт перцю, фарширований грибами і індичкою
Приготувати фарширований грибами і індичкою перець також можна в мультиварці. Правда, в цьому випадку він вийде швидше тушкованим, ніж запеченим. Апетитною скоринки, найімовірніше, не буде (залежить від моделі пристрою та кількості підтримуваних програм).
Ідеально на обід і навіть на вечерю. Нічого зайвого — виходить соковито, ситно і ароматно.
Болгарський перець добре підходить для меню людей, що стежать за своїм здоров’ям і фігурою. У ньому багато вітамінів, селен, цинк, фосфор, натрій, залізо, магній, кальцій, калій. Особливо корисний зелений овоч. Фітостерини, що входять до його складу, допомагають боротися з жировими відкладеннями, прискорюють обмінні реакції, знижують рівень холестерину.