Ніжний сирний чізкейк в мультиварці

2029

Коли дуже хочеться ласощі — приготуйте його самі. Покупні кондитерські та борошняні вироби містять величезну кількість шкідливих добавок — модифікованих жирів і крохмалю, ароматизаторів, підсилювачів смаку. Домашня випічка набагато більш безпечною та менш калорійна. До того ж, худнуть завжди можуть замінити цукор на стевію, пшеничне борошно — на цільнозернове або рисову.

Домашній сирний чізкейк готується без борошна і масла (олія використовується тільки для змазування чаші). Коричневий цукор можна замінити звичайним білим або підсолоджувачем.

Як готувати?

Інгредієнти:

  • 800 г натурального сиру невеликий жирності;
  • 5 яєчних білків;
  • 5 яєчних жовтків;
  • 150 г коричневого цукру;
  • 120 г білого цукру;
  • 0,5 склянки сухарній пудри;
  • 2 середніх яблука;
  • 1 склянка заморожених ягід (журавлина, вишня, смородина);
  • 3 столові ложки кукурудзяного крохмалю;
  • 60 мл води;
  • 1 столова ложка соку лимона;
  • 2 столові ложки рисового борошна для обсипання чаші мультиварки;
  • шматочок вершкового масла для змащування чаші.

Ніжний сирний чізкейк в мультиварці

Рецепт покроково

  • Вимийте, очистіть яблука, видаліть серцевину, натерти на дрібній тертці. Подрібніть фрукти як можна сильніше, в ідеалі — до консистенції пюре.
  • Відокремте жовтки від білків.
  • У глибокому посуді з’єднайте 5 жовтків, сир, крохмаль і яблучне пюре. Все змішати блендером до однорідності.
  • В іншій ємності з’єднайте білки зі столовою ложкою лимонного соку, збийте міксером. Не припиняючи перемішування, всипте коричневий цукор. Збивайте і далі до білих піків.
  • Влийте білкову масу в сирну (не навпаки), поступово, трьома частинами. Збийте до однорідності.
  • Змастіть вершковим маслом чашу мультиварки, злегка присипте борошном. Видаліть надлишки борошна.
  • Влийте сирно-білкову масу в чашу мультиварки, перейдіть за чашу за годинниковою стрілкою і вставте в мультиварку. Випікайте протягом 60-70 хвилин на програмі «Випічка», «Запіканка» (або інші — дотримуйтесь інструкції з експлуатації до вашого приладу).
  • Готовий чізкейк залиште під кришкою ще 20 хвилин, потім акуратно вийміть випічку з форми, поддевом лопаткою уздовж бортів. Остудіть чізкейк, потім приберіть на ніч у холодильник.
  • На інший день продовжите приготування. Влийте в каструлю воду, додайте цукор і варіть на середньому вогні до повного розчинення цукру. Вимкніть вогонь.
  • Залиште сироп настоювати 5 хвилин, потім всипте журавлину. Добре перемішайте, щоб кожна ягідка занурилася в цукрову масу. Залиште на 20 хвилин.
  • Викладіть ягоди на сито, дайте стекти зайвої рідини. Посипте журавлину цукровою пудрою.
  • Дістаньте чізкейк з холодильника, прикрасьте ягодами, посипте пудрою. Можна також прикрасити випічку листочками м’яти, меленою корицею, шматочками фруктів, іншими ягодами.
  • А ми нагадуємо, що можна обійтися і без цукру. Смак і аромат чізкейку від цього не постраждають! Використовуйте натуральний підсолоджувач стевію за смаком.

    Ніжний сирний чізкейк в мультиварці