Курячі відбивні з пармезаном і бринзою

2281

Куряче філе — це не завжди прісно і нудно. Харчуватися правильно, різноманітно і смачно — зовсім не важко, якщо мати в скарбничці кілька таких рецептів.

З курячого філе, пармезану і бринзи можна приготувати дуже ніжні відбивні, які рекомендується подавати до дієтичного столу, а можна навіть і до святкового. Оцінять і домочадці, і гості.

Калорійність курячих відбивних в паніровці — не більше 270 ккал на 100 грамів. Дана Цифра приблизна, без урахування підливи. Якщо ви худнете, то можете приготувати відбивні без томатної заливки і бринзи.

Готуються відбивні досить просто, головне — запастися усіма необхідними інгредієнтами. Їх чимало, але воно того варто — куряча грудка виходить ароматною і дуже соковитою. Вміло підібрані спеції роблять смак пікантним і незвичайним.

Інгредієнти

Для приготування нам знадобиться:

  • очищені часникові невеликі часточки (дві штуки);
  • слабосолона бринза (120 г);
  • сушений орегано подрібнений (половина ч. ложки);
  • куряче філе без шкіри (245 м);
  • свіжі помідори середнього розміру (п’ять штук);
  • відбірні яйця курячі сирі (дві штуки);
  • гострий перець мелений (за смаком);
  • коричневий цукровий пісок (одна щіпка);
  • мелені сухарі панірувальні (126 м);
  • тонкомолота сіль морська за смаком;
  • арахісове масло (п’ять ст. ложок);
  • пармезан тертий (120 г);
  • дрібний салатний цибулю білого кольору (одна штука).

Курячі відбивні з пармезаном і бринзою

Рецепт відбивних з курячої грудки з підливою покроково

Подрібнити очищений салатний цибулю, пересипати його в гарячу сковорідку і обсмажити в арахісовій олії. Після цього порубати часникові часточки. Подрібнений часник викласти в сковорідку до цибулі, продовжити процес смаження ще протягом двох хвилин при постійному помішуванні.

Довільними шматочками нарізати добре промиті помідори, перекласти в миску і подрібнити блендером, викласти томатне пюре в сковороду з обсмаженими інгредієнтами, насипати трохи цукрового піску, додати мелений перець і орегано. Шкірку з помідорів рекомендується попередньо видалити.

Перемішати овочеву пряну суміш і тушкувати її при постійному помішуванні ще чотири хвилини. Далі куряче філе промити, розрізати на три однакових поперечних шматка, потім окремо кожну частину відбити через плівку кухонним молоточком.

Посолити всі курячі шматочки, ненадовго відкласти їх убік. Потім підготувати миску, з’єднати в ній мелені сухарі і половину тертого пармезану, перемішати.

В іншій мисці збити гарненько виделкою курячі яйця, потім вмочити в цій суміші окремо всі курячі шматочки, після цього обваляти їх в сирно-сухарній паніровці.

Підготувати чисту сковорідку, налити в неї трохи арахісової олії, як тільки воно стане дуже гарячим, обсмажити кожен курячий шматочок хвилини по три з кожної сторони.

Далі курячі відбивні перекласти на деко, залити їх гарячою томатною сумішшю, зверху викласти рівномірно бринзу, нарізану тоненькими пластинами, насипати пармезан, що залишився.

Запікати курячі відбивні з пармезаном і бринзою протягом двадцяти хвилин за 195 градусах, потім подавати в гарячому вигляді з відварною картоплею або рисом, пастою, овочевим салатом.